Cheek

Cheek – Jare Henrik Tiihonen

Cheek, oikealta nimeltään Jare Henrik Tiihonen on uransa lopettanut suomalainen rap-artisti. Cheek ehti uransa aikana nostaa Suomen rap-genreä omalla tyylillään koko kansan tietoisuuteen ja on kiistämättä Suomen suosituin artisti omassa kategoriassaan.

Multiplatinaa myyneitä albumeita ja lukuisia single- ja latauslistojen ykkössijoja, omaelämäkertakirja – JHT – Musta lammas, Cheekin omasta elämästä kertova elokuva Veljeni Vartija, lähes välittömästi loppuunmyydyt keikat Olympiastadionilla ja Lahden mäkimontussa sekä oma levy-yhtiö Liiga Music..
Cheek ehti uransa aikana saavuttaa kaiken mitä suomalainen artisti voi saavuttaa.

Cheek – FEAT.FI

Cheek – Ura

Chekin aloitti uransa omakustanteina julkaistuilla Human & Beast ja 50/50 albumeilla, joilla suuri osa kappaleista oli vielä englanninkielisiä. Cheekin ensimmäinen Sony Music Entertainmentin kautta julkaistu albumi oli Avaimet mun kulmille vuodelta 2004. Cheekin toinen albumi Käännän sivuu julkaistiin vuonna 2005. Molemmat Sonyn kautta julkaistut albumit ovat myyneet kultaa.

Cheek siirtyi Rähinä Recorsin artistiksi vuonna 2007 ja julkaisi Alarm Entertainmentin kautta kolmannen levynsä Kasvukipuja samana vuonna. Cheekin neljäs albumi Kuka sä oot julkaistiin vuonna 2008, Kuka sä oot on myynyt myös kultalevyyn oikeuttavan määrän.

Cheekin viides albumi Jare Henrik Tiihonen julkaistiin vuonna 2009, albumi on myynyt kultaa ja albumin ensimmäinen single Jos mä oisin sä oli Cheekin ensimmäinen platinaa myynyt single. Jare Henrik Tiihonen voitti Emma-Gaalassa palkinnon Vuoden Hiphop-albumi 2009.

Cheekin kuudes albumi oli vuonna 2010 julkaitu Jare Henrik Tiihonen 2, albumi meni ensimmäisellä viikolla albumilistan kärkeen ja on myynyt platinaa. Cheek perusti oman levy-yhtiön Liiga Music Oy:n vuonna 2011 ja julkaisi seitsemännen albuminsa Sokka irti oman levy-yhtiön kautta vuonna 2012. Sokka irti on myynyt tuplaplatinaa. Cheekin suosio vain jatkoi kasvamistaan kun artisti osallistui kotimaiseen hittirealityyn Vain Elämää sarjaan syksyllä 2012.

Cheek julkaisi kahdeksannen albuminsa, multiplatinaa myyneen Kuka muu muka, vuonna 2013. Cheekin syksyllä 2013 Helsingin jäähallissa järjestetyt keikat myytiin molemmat alle tunnissa loppuun.
Vuonna 2014 Cheek järjesti loppuunmyydyt keikat olympiastadionilla ja vetäytyi stadionkeikkojen jälkeen tauolle. Tauko ei kestäny kauaa, vuonna 2015 Cheek palasi lavoille Blockfesteillä ja julkaisi yhdeksännen albuminsa Alpha Omega. Cheek perusti Elastisen kanssa duon Profeetat vuonna 2016.

Päätöksen uran lopettamisesta Cheek paljasti 15.11.2017 ja samalla ilmoitti pitävänsä jäähyväiskonsertin 25.8.2018 Lahden Mäkimontussa. Valot sammuu -jäähyväiskonsertit myytiin loppuun alle minuutissa.

Tero Heino [CC BY-SA 3.0 (https://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0)]

Cheek at Summer Up 2013 – Tero Heino

Cheek – Saavutukset

  • Suosikki Grand Prix: ”Kotimainen miesartisti” 2008 ja 2009, ”Kotimainen biisi” Liekeissä 2008, ”Kotimainen levy” Jare Henrik Tiihonen 2009
  • The Voice: ”Vuoden musiikkivideo” Liekeissä 2008
  • The Voice: ”Vuoden virallinen kesähitti” Liekeissä 2008
  • Emma-gaala: ”Vuoden Hiphop/rnb/dance -albumi” Jare Henrik Tiihonen 2009
  • YleX:n Vuoden tuorein -gaala: ”Kotimainen biisi” Liekeissä 2008 ja Jos mä oisin sä 2009, ”Kotimainen artisti” 2009, ”Kotimainen levy” Jare Henrik Tiihonen 2009
  • The Voice: ”Vuoden virallinen kesähitti” Sokka irti 2012
  • Iskelmä Gaala: ”Vuoden viihdyttäjä” 2014
  • Emma-gaala: ”Vuoden miessolisti”, ”Vuoden hiphop-albumi” Kuka muu muka, ”Vuoden musiikkivideo”
  • Timantit on ikuisia, ”Vuoden myydyin albumi” Kuka muu muka, ”Yleisöäänestys: vuoden artisti” 2013
  • Emma-gaala: ”Vuoden musiikkivideo” Äärirajoille, ”Yleisöäänestys: vuoden artisti”, Erikois-Emma 2014
  • Emma-gaala: ”Yleisöäänestys: Vuoden artisti/yhtye”, ”Yleisöäänestys: Vuoden musiikkivideo” Sä huudat 2015
  • Emma-gaala: ”Yleisöäänestys: Vuoden artisti/yhtye”, ”Yleisöäänestys: Vuoden musiikkivideo” Enkelit 2017
  • Emma-gaala: “Vuoden myydyin albumi” Timantit on ikuisia-kokoelma, “Vuoden live” Valot sammuu 2018
  • Marraskuussa 2013: Ensimmäinen suomalainen artisti, joka myi Olympiastadionin loppuun.
  • Tammikuussa 2015: Kaikkien aikojen nuorin Erikois-Emman saaja.
  • Lokakuussa 2015: Ensimmäinen kerta, kun kaikki kappaleet Suomen Spotify TOP 10 -listalta tulivat yhdeltä artistilta.

Cheek – Filmografia & Kirjallisuus

  • Uusi päivä – omana itsenään (2012)
  • Vain elämää (1. kausi) – omana itsenään (2012)
  • Jare vs. Cheek -dokumentti – omana itsenään (2015)
  • JHT – Musta lammas. Toim: Mikko Aaltonen. Otava, 2016
  • Vain elämää (7. kausi) – omana itsenään (2017)
  • Veljeni vartija, fiktiivinen elämäkertaelokuva – (Cheek ei näyttele elokuvassa itse) (2018)
  • Cheek – Kuka muka? -dokumentti – omana itsenään (2018)

Cheek – Diskografia

  • Human & Beast 2001
  • 50/50 2002
  • Pitää pystyy elää 2003
  • Avaimet mun kulmille 2004
  • Käännän sivuu 2005
  • Kasvukipuja 2007
  • Kuka sä oot 2008
  • Jare Henrik Tiihonen 2009
  • Jare Henrik Tiihonen 2 2010
  • Sokka irti 2012
  • Kuka muu muka 2013
  • Alpha Omega 2015
  • Timantit on ikuisia (kokoelma) 2018

Cheek – Linkit & Some

https://www.liigamusic.com/
https://www.instagram.com/jaretiihonen/
https://www.facebook.com/jaretiihonenofficial/