Sakari “Weskinen” Leskinen on savolaisesta aksentista huolimatta töölöläinen nuori mies, joka shreddaa omintakeisella tyylillä ja temppuvalinnoilla. DekkiTV kyseli Weskisen korona-kuulumisia.

 

Veksu: Yo! Miten on korona karanteeni sujunut? Olit vissiin skedeen?
Weskinen: Yooo! Ei tässä, just tulin skedeemästä hetki sit. Karanteenin päälle pikku lumisade, mut nyt on joka chänssi otettava, et pääsis skedeen.
V: Niinpä, Tampereella ollu kyl aivan kauhee keli nyt. Viime viikolla oli hyvät. Onko duunia vielä vai lomautukset iskeny?
W: Lomautukset töistä tuli joo, oon tehny duunia nyt päiväkodissa lapsia hoitamassa ja avustamassa niin tän hässäkän takia meil on tosi vähän skidejä tarhassa. Kaikki ylimääränen apu siis tarpeetonta ja meikä sitten ilman duunia nyt siihen asti ku sieltä soitellaan.
V: Damn, no pääse sit skedeen enemmän, kunhan sää sallii.
W: On ollu kingiä, skedenny tässä sen minkä ehtiny joka päivä ja höylänny lähinnä yksin tai pienessä porukassa näitä keskihesan parkkeja ja spotteja
V: Joo, parkeilla ollu salee ruuhkaa?
W: Riippuu vähän, aika hajaantunutta ja varovaisempaa kun yleensä se on ollu. Ruuhkasia hetkiä enemmänkin ku ruuhkaa. Nähny just että jotkut lähteny menee jos on tullu liikaa jengiä mestoille. Ehkä ihan hyvä vaan ettei tässä kaikki olla kohta kipeitä.
V: Niin, on siinä aika lähekkäin, kun 20 tyyppiä yhtaikaa hyllyllä odottamassa vuoroonsa.
Mä löysin netistä tällasen pätkän:

W: Oho! Kappas
V: Mikä on sun lempispotti? Ainakin Eltsun tatilta (nänniltä) ollu paljon instaklippejä.
W: Joo nänni vois olla yks lempispoteista, tykkään kyl ihan kaikenlaisista spoteista ja obstaakkeleista ni vaikee valita parasta. Nänniin ollu vaan tosi hauska kehittää uutta ja teknisempää juttua. Sellasta omaa viihdettä ja hupia. Nyt viimepäivinä ollu tosi kiinnostunu ihan perus kurbistakin. Et se vaihtelee usein mitä haluaa skeitata mieluiten. Kaikki erikoinen kiinnostaa. Ja se, miten erikoista voi tehä ihan tavallisestakin kurbiskedeyksestä tai jostain pikkukaaresta.
V: Kova. Äijältä lähtee kyl erikoismuuveja. Mistä saat inspiraation? Onko jotain tiettyjä partteja tai leffoja mitä tulee katottua?
W: Inspiraatio tulee aika pitkälti ihan omista keloista, et miten vois jalostaa jostain trikistä minkä on jo tehnyt jotain muuta. ”Seuraan” tosi aktiivisesti skedeystä ja katon melkein kaikki pätkät mitä tonne mun seuraamiin medioihin tulee, ni sieltä usein näkee juttuja ja inspiroituu.
V: Joka päivä näkee jotain uutta tyyliin.
W: Mut jos heitettäis tietty leffa tai partti, mistä saanu inspistä lähiaikoina on ollu kyl varmaan Sour 2 ja Ricky Oyolan Eastern Exposure 3 pätkästä tulee aina hyvät fiilikset. Aina näkee uutta. Se on aika himmeetä miten jengi veistää jatkuvasti uusia juttuja. Se kasvattaa itessä myös liekkiä tehdä jotain uutta.
V: Se on legendaarinen. Ja Sourin videot on aina parhaita. Mistä jäbä on kotoisin?
W: Helsingistä. Töölössä asunu aikalailla aina. Ja vieläkin asun, ihan hesalainen.
Perhe tulee Kuopiosta ja sielläkin tuli oltua jossain vaiheessa, mut hyvin vähän aikaa.
V: Okei, mä ajattelin et sulla on jonkinlainen murre kuitenkin.
W: Tulee varmaan seurasta, ja sit pientä savon vivahdetta ihan kotonakin saanu kuulla koko elämän, ni se on tarttunu sit meikään. Ei sitä ajattele ikinä sen enempää, se vaan on siellä.
V: Tullu käytyä Kuopion torilla syömässä kalakukkoo, jääny päälle?
W: Todellaki. Kalakukkoa söis vaikka kuus päivää viikossa. Seittemää päivää jaksa kukaan ni tyydytään kuuteen.
V: On kyl hyvää, Tampereen Kauppahallista saa 👌
W: Hanna partasen kalakukkoleipomosta mikä vaan kukko, ni ai että. Muikkukukko ehkä henkilökohtanen suosikki.
V: Ikä, ammatti, siviilisääty, laudan leveys, sponsorit?
W: 19 vuotta, semipro-tarhatäti, tavallinen tallustaja, haarukka 8.5-10” välillä ja sponsoreina Element, Lamina, Emerica, Ace trucks ja Homeboy loud couture.
V: Nice. Olitko tyytyväinen insta remixiin?
W: Joo! Todellaki!
V: 👍 Mennään kuvaan kun tää lock down on ohi! DekkiTV missiolle.
W: Joo mennää! Vois tulla tampereelle vaikka vähän pidemmäks toviks hengailee!
V: Thoud!
Weskinen: 🤝
V: Kiitos, nähdään alkukesästä!

W: Ei mittää! Kiitos sulle!🦾

Bonus: