2nen on nimi, johon on törmännyt useamman kerran kotimaisen räpin maailmassa ja miehen materiaali vakuuttaa taidokkuudellaan ja tyylikkyydellään. Viime vuoden lopulla kaksi singleä uuden levy -yhtiön kautta julkaissut artisti on myös yksi Rekamin massiiviselle Pihlderberg -tuottajalevylle valikoituneista sylkijöistä.

Toimitus otti yhteyden Espooseen ja selvitti mikä saa mc:n tikittämään:

Kukas sä olet ja minkälaiset musiikilliset taustat omaat?

Mä oon Tuukka, 24 -vuotias espoolainen, oon asunu täällä sellasen viis vuotta ja räppidiggailu alkoi siinä 2000 -luvun alussa. Ennen sitä musiikki ei juurikaan kiinnostanut. Sillon tuli hurahdettua Eminemin ja 50centin matskuun ja sitä kautta taas tuli tutustuttua vanhempaan länsirannikon tavaraan. Samaan aikaan löysi tietty joitain noita suomalaisia juttuja, Asaa jne.

Me asuttiin sillon pienellä paikkakunnalla Pohjois-Savossa ja jos Suomeen tuli jutut vähän perässä, niin sinne ne tuli vielä enemmän perässä. Levykaupoista ei juuri mitään löytänyt ja sit kun joku kavereista sai nettiyhteyden, niin sitä kautta tuli sit löydettyä joitain juttuja. Räppi on pääasiassa se mun juttu, nykyään on tullu laajennettua sitä vähän muuhunkin urbaaniin musaan. Oman räpin tekeminen alkoi varmaan bout 2010 aika pitkälti friistailaamisesta. Oma broidi, joka duunaa Toge Rosonen -nimellä aloitti hiukan ennen sitä ja yhdessä ruvettiin sit friistailaamaan vanhempien luona asuessa. Mulle inspiraationa toimi just noi suomalaiset freestyle -tyypit. Pienellä paikkakunnalla koko ajatus räppäämisestä tuntu jotenkin absurdilta ja suljetulta vaihtoehdolta, mut sit me muutettiin vuonna 2008 Turun suunnalle Paimioon ja sillä suunnalla oli jo vähän enemmän skeneä. Se antoi ehkä vähän enemmän toivoa koko touhulle. 

Muistan ajatelleeni sillon, että ois kiva nähdä livenä joitain noita tyyppejä, joita katteli ylöspäin ja muutaman vuoden päästä niitä pystyikin jo melkeen sanomaan kollegoiksi. Tietty joissain osa -alueissa niitä katsoo vieläkin ylöspäin.Vaikka kaikki on lähtenytkin friistailaamisesta, mä en varsinaisesti pidä itseäni niinkään freestyleräppärinä. Ehkä battlekulttuuri on se, josta mä oon ottanu eniten vaikutteita. Se mentaliteetti ja tyyli, punchlinet ja riimirakenteet. Ja jossain kohtaa kun havaitsi, et miltä jenkkiartisteilta kotimaiset tyypit otti vaikutteita, niin tuntui vähän älyttömältä koittaa toistaa tavaraa, joka on jo kertaalleen toistettu. Ja Eminem on moniulotteisuudessaan ihan omaa luokkaansa. Siihen mäkin pyrin; et olis yhtäaikaa niin monta erilaista juttua ja sit kuitenkin yksi.

Kyllä. Minkä verran sulta on tullut julkaisuja?

Hmm. Ensimmäinen biisi taisi tulla 2011. Noista siihen aikaan tehdyistä yksittäisistä biiseistä tuli joku kokonaisuus, jonka laitoin youtubeen vissiin 2012 -2013. Se oli sellasta alottelua, oli hirvee hinku tehdä. Mut en mä niitä sinänsä tähän ehkä laskis, siinä kohtaa kehittyminen oli vielä niin valtaisaa ja nopeeta. Ensimmäinen virallinen julkaisu tuli 2016, Sensuroimaton -levy(Pirados), joka tehtiin Altiksen kanssa. Siin oli kummaltakin neljä soolobiisiä ja sit viisi yhteistä. Vuonna 2017 tuli neljä sinkkua, 2018 tuli pari sellasta videoprojektia ihan nimellä 2nen I & II ja sitten loppuvuodesta uuden levy -yhtiön 325 Median kautta kaks sinkkua. Ja nyt on sellanen fillis, että kaikki muu ennen näitä kahta viimistä sinkkua on ollut vaan valmistautumista.

Joo nyt kun tsiigaa näitä sun uusimpia juttuja, välittyy sellanen kuva, että sä tiedät hyvin tarkkaan mitä olet tekemässä. Meininki ei ole sellasta tuulen mukana lentämistä.

Joo kyl mä allekirjoitan ton. Asiat selkeni tosi paljon vuoden 2018 aikana. Tää touhu on ollut aikaisemmin sellasta päämäärätöntä hauskanpitoa ja jalanjäljissä pomppimista, mut nyt mä saan ite paljon enemmän musiikista irti, kun tiedän mitä teen.

Käytkö sä ihan päivätöissä, vai keskitytkö sä musantekoon nyt täysin? Ja minkälaista sun musanteko on; teetkö sä helvetisti tavaraa, josta poimit sitten parhaat päältä, vai teetkö tosi dynaamisesti vaan sen, mitä julkaistaan?

Käyn ihan päivätöissä joo. Musiikki on se mun intohimo ja jos luoja joku päivä suo, niin lopetan kyllä päivätyöt ja keskityn siihen. Mut tällä hetkellä tää tuntuu loogiselta vaihtoehdolta, koska pystyy työn ohessakin antamaan niin paljon musiikille. Tietty tulee nukuttua aika vähän. Mut mä pystyn duunissa kelailemaan paljon asioita ja sit purkamaan niitä paperille kotona. Mulla on ollut aina sellanen kirjoitustyyli, että en kirjoita turhaan ja kaikki mitä teen myös julkaistaan. Oon kuullu, että monet artistit tekee vaikka joku 100 biisiä, valitsee niistä 20 parasta ja niistä tulee levy. Mut se ei oo mun tapa.

Miten sun musan tuotantopuoli; onko sulla joku luottotuottaja, vai otatko sä biittejä ihan sieltä täältä?

No nä kaks viimistä sinkkua on tuottanut Nikolai Alho tuolta 325 Medialta ja itseasias seuraavakin on hänen käsialaansa. Joitain juttuja on tulossa tollasten vannoutuneitten rap -ja traptuottajien kanssa. Kyllä tuottajat saa ihan lähestyä, jos on hyvää tavaraa tarjolla.

Mitäs mieltä sä olet noista saiffereista, joita tuli muutama tuossa vuoden lopulla?

No jokainen tietty duunaa omaa juttuaan ja jotkut on saanu aika paljon paskaa niskaan just noista Luokka ’18 -ja Monsp -saiffereista, mutta se on varmaan osaksi ihan aiheellistakin. Mun mielestä se on ihan tervettä, että tollasia tehdään. Ihan jo siinä mielessä, että se on herättänyt keskustelua niin positiivisessa, kun negatiivisessa mielessä. Ja jotkut on innostunut tekemään niihin omat vastauksensa, joten sillon se on ihan onnistunut juttu ja noita sais tulla ehdottomasti enemmänkin. Mut esimerkiks noissa Luokka ’18 -videoissa se saifferi on ehkä vähän väärä alusta joillekin artisteille.

Lupaileeko noi viime vuoden lopulla julkaistut kaksi sinkkua jotain kokonaisuutta ja koska sellaista voi odottaa?

Joo vuoden 2019 aikana on tarkoitus julkaista jonkinlainen kokonaisuus, mutta mitään tarkempaa aikataulua ei ole. On tarkoitus tehdä tosi laajalla kirjolla erilaisia biisejä ja se on mun mielestä mielenkiintoista, kun aikaisemmin on tehnyt sitä samaa biisiä eri biitteihin, jotain aivotonta punchlinejuttua. Nyt kuulija ei yhtään tiedä, mitä odottaa seuraavalta biisiltä. Sinkkujen julkaisutahti pyritään pitämään tosi tiheenä.

Multa on myös editissä tällä hetkellä video, joka on vähän niin kun vastaus noihin saifferivideoihin. Se tulee ulos perjantaina 11.1.

Okei, jäädään odottamaan sitä ja kiitoksia paljon haastattelusta!

Kiitos kun otit yhteyttä, hyvä meininki!

 

KATSO ALTA UUSIMMAN SINGLEN VIDEO:

nbsp;