Aarnikotkat ovat Lähi -idän mytologiassa esiintyviä taruolentoja, joilla on kotkan ylävartalo ja leijonan alavartalo. Niitä on pidetty hautojen, pyhien esineiden ja aarteiden vartijoina ja sittemmin aarnikotkien käyttö erilaisissa vaakunoissa on levinnyt ympäri maailman ja löytänyt paikkansa esimerkiksi Utin jääkärirykmentin tunnuksessa. Aarnikotkat on myös helsinkiläinen viisihenkinen räppibändi, joka julkaisi hiljattain toisen singlensä 20+ toukokuun aikana ilmestyvältä Parvi -EP:ltä.

Santun, Pösön, Carliton, Leon ja Rumiluksen muodostama Aarnikotkat -yhtye aloitti toimintansa freestyle -pohjalta räpäten puistossa vuonna 2011. Kalliosta ponnistava ryhmä on saanut paljon kiitosta energisestä livemenostaan, taitavista freestyleistään ja samaistuttavissa olevista sanoituksistaan. Ensimmäisen albuminsa Kotka on Kotka bändi julkaisi heinäkuussa 2017, ollen tuolloin vielä eräänlaisena Monsp Recordsin farmina toimivan Överdogin rosterissa. Levyjulkkareita juhlittiin tuolloin loppuunmyydyllä Kutosella. Vuonna 2018 näki päivänvalon Sunlempipoikabändi -EP, joka oli tyyliltään kokeellinen ja humoristinen klubikokonaisuus. Saman vuoden syyskuussa Aarnikotkat järjesti omaperäisen tanssimusiikki -iltaman, jossa bändin kärkituotantoa sovitettiin mm. Backstreet Boysin, Prodigyn ja Akcentin hitteihin. Motiivi erikoislaatuiseen konseptiin oli miesten mukaan sen hetkinen nostalgiakysyntä.

TSEKKAA FREESTYLEKLIPPI HELSINGIN LÖYLYSTÄ VUODELTA 2017:

 

Aarnikotkat on valmistellut uutta toukokuussa ilmestyvää Parvi -EP:tä rauhallisemman keikkailutahdin lomassa ja sainasi kaikessa hiljaisuudessa Monsp Recordsin riveihin. Kokonaisuuden ensimmäinen single Miesten Vuorolla julkaistiin helmikuun lopulla ja kappaleella miehet räppäävät aiheesta, josta on puhuttu paljon lähiaikoina, mutta joka melko harvoin räppisanoituksiin päätyy.

“ME PYRITÄÄN POHTIMAAN MIESKUVAA JA MIEHENÄ OLEMISTA JA TARJOTAAN PAKOA RAAMEISTA, JOISSA MIEHUUTTA PITÄIS TODISTELLA MUILLE. JOKAINEN MEISTÄ EI OLE VAHVA JA HILJAINEN TAISTELIJA, EIKÄ TARVITSEKAAN OLLA. TEHTIIN BIISI, JOKA KERTOO ETTÄ MIEHILLÄKIN ON OIKEUS OLLA HERKKÄ JA PITÄÄ ITSEÄÄN KAUNIINA.”

KUUNTELE “MIESTEN VUOROLLA” -SINGLE:

 

Toinen single 20+ julkaistiin 17. huhtikuuta ja biisin taustalta löytyy nimekäs taustaryhmä. Biitti on Ransukoiran ja DJ Polarsoulin yhteistuotantoa, trumpettia soittaa Danila Pushin ja miksaus on Superjannen käsialaa. Bändi itse luonnehtii erittäin miellyttävän kuuloista kappaletta seuraavasti:

“20+ KERTOO MEIJÄN IKÄLUOKAN ELÄMÄSTÄ, JOSSA ARKI JA VAPAA -AIKA ON TASAPAINOILUA ARJEN JA VIIHTEEN VÄLILLÄ. HURVITTELU JA HUOLETTOMUUS OTTAVAT USEIN VOITON TYLSÄSTÄ, TYÖNTÄYTEISESTÄ AIKUISUUDESTA, JOHON ON VÄLILLÄ VAIKEAA VASTATA YMPÄRÖIVÄN MAAILMAN VAATIMALLA TAVALLA. HUONE PITÄISI SIIVOTA JA HOMMIA TEHDÄ, MUTTA KAUPUNGIN MENOT VIEVÄT MENNESSÄÄN.”

 

TSEKKAA 20+ VIDEO, JOKA ON OKKO KÄYHKÖN JA ELIS LINDFORSIN KÄSIALAA:

 

Aarnikotkat Facebookissa: https://www.facebook.com/aarnikotkat/

Aarnikotkat Instagramissa: https://www.instagram.com/aarnikotkat/?hl=fi