Perjantaina 15.11. ABREU julkaisi yhdessä tuottaja TIDOn kanssa luodun seitsemännen albuminsa, joka on hänen tähän mennessä henkilöhtaisin teoksensa, ja joka kantaa nimeä Teipillä tai rakkaudella. Feat pureutuu albumin loppupuoliskolta löytyvään biisiin Rakastan mua enemmän, jossa feattaamassa on Bizi.

 

Iso biisi isosta aiheesta, mutta kuitenkin niin lähestyttävä ja helposti sisäistettävä. Ehkä se on se universaali kokemus, jota kappaleessa puretaan, tai ABREUN lempeän pehmeä ääni, jotka tekevät kappaleesta rankasta sisällöstä huolimatta enemmän kannattelevan vertaistuellisen kokemuksen kuin raskaan sydänsurubiisin. Sitäkin se on, mutta ei sillä “lahoan palasiksi kivusta” -tavalla, vaan “jalkojeni alla kasvaa uutta vehreää maata” -tavalla.

 

Toista ei voi pakottaa lähelleen, eikä toista varsinkaan voi pakottaa rakastamaan. Jostain kumman syystä moni meistä kuitenkin ajautuu elämänsä aikana vähintään yhteen tällaiseen haitalliseen kuvioon, jossa oleminen sattuu, mutta josta lähteminen sattuu yhtä lailla. Rakastan mua enemmän kertoo siitä pisteestä, kun itsensä irti repäiseminen on vihdoinkin muuttunut välttämättömyydeksi. Kun laiminlyöty omanarvontunto huutaa punaisella, ja kun silmiä alkaa olla mahdoton pitää todellisuudelta suljettuina.

 

 

Mikäs se todellisuus sitten on? ABREU ja Bizi esittelevät meille suhdemallin, jossa yksi osapuoli haluaisi kaiken, avoimen ja kunnioittavan ja tasapainoisen rakkaussuhteen (kukapa ei silloin kun kyseinen tunnetilaa mielen kerran valtaa) ja jossa toinen välttelee, pakenee, piiloutuu ja tarjoilee murusia, joilla saa toisen juuri sen verran koukkuun, ettei tämä saa kerättyä tahdonvoimaa suhteen katkaisemiseen. Tiedostettua tai ei, on kuviossa sen raastavuudesta ja sekopäisyydestä huolimatta jotain hurjan koukuttavaa, joka saa sekä korviaan myöten rakastuneen että kaikin voimin todellisia tunteita pakoilevan osapuolen jatkamaan kissa-hiiri-leikkiä usein niin pitkään, että jäljelle jää vain rauniot siitä, mikä ensin saattoi näyttää alulta johonkin lupaavaan ja kauniiseen.

 

Biisin nimi kiteyttää sen salaisuuden, joka usein on avain ulospääsyyn: mikään ei ole oman hyvinvoinnin ja itsekunnioituksen uhraamisen arvoista, ei edes rakkaus toiseen ihmiseen. Rakkauden itseen pitäisi tulla aina ekana – siksi Rakastan mua enemmän toimii elämänohjeena paljon perustavammanlaatuisella tavalla kuin pelkästään huonoihin suhteisiin sovellettuna, sillä se on erinomainen ohjenuora simppelisti kaikkeen, mihin elämässä ryhtyy.

 

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

 

TÄN KAA

Henkilön SIDESHOW BIZI (@bettarecognize) jakama julkaisu

 

Rakastan mua enemmän ei ole katkera tai syyttelevä. Se on anteeksiannon ja hyväksynnän avulla vaikeiden tunteiden yläpuolelta ojennettu kädenojennus ymmärrykseen ja sovintoon; molemminpuolisen kunnioituksen kautta eteenpäin siirtymiseen. Vaikka toinen kuinka olisi käyttäytynyt väärin, ei kaunan kantamisella tee muuta kuin pilaa omaa mielenterveyttään. Toista osapuolta ei tietenkään voi kunnioituksen antamiseen määrätä, etenkään jos sitä ei suhteessa sen kummemmin ole osoitettu, mutta itsestään voi aina olla vastuussa: “Ei en pysty sua muuttamaan / Mun pitää pelastaa mut”.

 

Päällimmäiseksi tunteeksi ABREUN ja Bizin vedosta jää voima. Ja valta. Ei sillä tuhoisalla tavalla, jolla pyritään hallitsemaan ja ohjailemaan muita, vaan sillä sydämellisellä, omaan käytökseen kohdistuvalla tavalla, joka auttaa toimimaan inhimillisemmin ja rakastavammin itseään ja sitä kautta muitakin kohtaan. Kun toinen ei enää pääse luikertelemaan pään sisään valheellisilla keinoillaan, näkee kokonaisuuden yhtäkkiä kirkkaasti aivan eri perspektiivistä kuin ennen: “Sä aina muistutit et mä en pärjäis ilman sua / Mut mä en oo meistä se, josta pitäis huolestua”.

 

Kuuntele Rakastan mua enemmän Youtubesta:

 

 

Kuuntele koko albumi Spotifysta: