Tampereella vuosittain vuodesta 2008 järjestetty Hip-Hop-festivaali Blockfest joudutaan koronatilanteen takia siirtämään vuoteen 2021. Koronatilanne on Suomessa ja erityisesti Pirkanmaalla parantunut merkittävästi kesän edetessä ja järjestäjät ovatkin kärsivällisesti odottaneet, suunnitelleet ja selvittäneet toteuttamismahdollisuuksia lukuisten viranomaisten kanssa ennen päätöksen tekoa. Blockfesteille 2020 ostetut liput käyvät sellaisenaan ensi vuonna järjestettävään tapahtumaan ja järjestäjät lupailevatkin tapahtuman olevan kaikkien aikojen festarikesän huipentuma.

Festivaalin julkaiseman tiedotteen mukaan tapahtuman suhteen ollaan skenaarioita tutkiessa päädytty kuitenkin tulokseen, etteivät he pysty näissä olosuhteissa tarjoamaan lojaaleille kävijöilleen sellaista tapahtumakokemusta, jonka he ansaitsevat. Tiedotteessa kerrotaan, että kyse ei ole niinkään vastuullisuudesta, joka on Blockfestille vuosittain itsestäänselvyys, vaan viranomaislinjauksista, jotka pakottavat vielä elokuussakin liian isoihin kompromisseihin. Näistä syistä Blockfestiä voisi enää kutsua Blockfestiksi, eikä festivaali vastaisi sitä laatulupausta, jonka he tarjoavat vuosittain.

Alta pääset kuuntelemaan Blockfest soittolistaa:

Tapahtuman vastaava tuottaja Kalle Kallonen kommentoi tilannetta seuraavasti:

”Päätös pohjautuu useampaan esteeseen, joista yhtenä suurimmista mainittakoon linjaus, jonka mukaan jokaisella asiakkaalla täytyy olla oma istumapaikka pöydän tai vastaavan tason ääressä. Tämä siis silloin, kun alue on anniskelualuetta. Jos taas emme olisi toteuttaneet Blockfestia K18-festivaalina, se olisi sotinut kävijöidemme toivetta vastaan ja nurinkurisesti itse asiassa lisännyt epätoivottuja pullonkauloja jonotuksineen. Lisäksi yhdysvaltalaisten tähtinimien lennättäminen Suomeen karanteenimääräyksineen, lentoyhteksien puuttumisineen ynnä muine yksityiskohtineen aiheutti tämän kesän osalta haasteita.

Tavoitteena oli mahdollistaa paitsi toive festarikesän perinteikkäästä päätöksestä, myös tukea kotimaista tapahtuma-alaa ja sen ammattilaisia esiintyjistä kulissien takan työskenteleviin tekijöihin. Eniten tapahtuman siirtyminen harmittaa nimenomaan artistien, kumppanien, työntekijöiden sekä kävijöiden puolesta. Halusimme tehdä kaikkemme Blockfestin 2020 eteen.

Hyvinä uutisina kuitenkin kerrottakoon, että Blockfest huipentaa kaikkien aikojen festarikesän ensi vuoden elokuussa! Blockfesteille 2020 ostetut liput käyvät sellaisinaan myös ensi vuoden tapahtumaan. Tulemme julkaisemaan ensi kesän ajankohdan, ensimmäiset artistikiinnitykset sekä ohjeistukset lippukäytännöistä niin pian kuin mahdollista. Luvassa on jälleen kerran niin maailmantähtiä kuin myös monipuolinen kattaus kotimaisia huippunimiä.”

Feat.fi:n freestyle-haastattelu vuoden 2019 Blockfesteiltä

Blockfestin Instagram-julkaisu ja tiedote

View this post on Instagram

YRITYKSESTÄ HUOLIMATTA BLOCKFEST SIIRTYY KESÄLLE 2021⠀ ⠀ Koronatilanne on maassamme parantunut merkittävästi kesän edetessä. Tämän takia olemme kärsivällisesti selvittäneet Blockfestin toteuttamismahdollisuuksia ensi kuuta ajatellen yhdessä viranomaisten kanssa ennen kuin teemme hätäisiä päätöksiä.⠀ ⠀ Ikävä kyllä olemme tulleet erilaisia skenaarioita tutkiessa siihen tulokseen, ettemme pysty tarjoamaan näissä olosuhteissa lojaaleille kävijöillemme sellaista tapahtumakokemusta, jonka he ansaitsisivat. Kyse ei ole niinkään vastuullisuudesta, joka on meille vuosittain itsestäänselvyys. Kyse on viranomaislinjauksista, jotka pakottavat vielä elokuussakin liian isoihin kompromisseihin. ⠀ ⠀ – Päätös pohjautuu useampaan esteeseen, joista yhtenä suurimmista mainittakoon linjaus, jonka mukaan jokaisella asiakkaalla täytyy olla oma istumapaikka pöydän tai vastaavan tason ääressä. Lisäksi yhdysvaltalaisten tähtinimien lennättäminen Suomeen karanteenimääräyksineen, lentoyhteyksien puuttumisineen yms. aiheutti tämän kesän osalta haasteita, tapahtuman vastaava tuottaja Kalle Kallonen kommentoi.⠀ ⠀ – Tavoitteena oli mahdollistaa paitsi toive festarikesän perinteikkäästä päätöksestä, myös tukea kotimaista tapahtuma-alaa ja sen ammattilaisia esiintyjistä kulissien takana työskenteleviin tekijöihin. Eniten tapahtuman siirtyminen harmittaa nimenomaan artistien, kumppanien, työntekijöiden sekä kävijöiden puolesta. Halusimme tehdä kaikkemme Blockfestin 2020 eteen.⠀ ⠀ Hyvinä uutisina kuitenkin kerrottakoon, että Blockfest huipentaa kaikkien aikojen festarikesän ensi vuoden elokuussa! Blockfesteille 2020 ostetut liput käyvät sellaisinaan myös ensi vuoden tapahtumaan. Tulemme julkaisemaan ensi kesän ajankohdan, ensimmäiset artistikiinnitykset sekä ohjeistukset lippukäytännöistä niin pian kuin mahdollista. Luvassa on jälleen kerran niin maailmantähtiä kuin myös monipuolinen kattaus kotimaisia huippunimiä.⠀ ⠀ Kiitämme edelleen isosti kaikkia lipun ostaneita, seuraajia ja muita tapahtumasta kiinnostuneita kärsivällisyydestä sekä mukana elämisestä! #blockfest

A post shared by Blockfest (@blockfest) on