Pari päivää sitten Brädi julkaisi kappaleen, jossa keskitytään rakkauteen. Seitsemän miljardii muistuttaa kuinka ainutlaatuista on löytää vierelleen ihminen, joka todella sytyttää sen sisäisen liekin.

 

 

 

 

Vaikka huippuromanttiset kohtalot ja yltiöonnelliset loput tuntuvat usein kuuluvan pelkkään Hollywood-estetiikkaan, jossa tehdään miljoonabisnestä siitä ikivanhasta tarinasta, jossa kaksi toisiinsa rakastunutta ihmistä saa toisensa, ei sen aina tarvitse olla pelkkää illuusiota ja pop-kulttuurin hyödyntämää fantasiaa. Välillä loputtoman onnellinen rakkaus on totta. Välillä rakkaus todella on yltiöpäisen romanttista.

 

Ainakin se on fiilis, jonka Brädin uusin kappale Seitsemän miljardii onnistuu luomaan. Siinä keskitytään parisuhteeseen, joka yksinkertaisesti tekee onnelliseksi. Biisi huokuu onnea, iloa ja helpotusta siitä, että vierellä on kumppani, jota itse haluaa ja joka haluaa takaisin. Biisissä on feattaamassa Anni Lahe, joka laulaa kertsit ja luo sitä kautta vaikutelmaa vuoropuhelusta, jossa pariskunnan osapuolet vuorotellen jakavat arvostusta toisilleen.

 

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

 

Henkilön B R Ä D I (@bradi03) jakama julkaisu

 

Seitsemän miljardii on kappale, jossa ei tarinallisesti tapahdu paljoa, mutta jossa kerrotaan kaikki oleellinen. Ensimmäisessä puoliskossa keskitytään ihailemaan illanviettoon valmistautuvaa kumppania, joka pelkällä olemuksellaan herättää liikuttavan suurta tunteen paloa: “Katon salaa olohuoneesta ku valmistaudut iltaan, kohtalokas puna levittyy sun huultes pintaan / Mä sulan ku sä sitaset sun hiukset ponnarille, paras kampaus jonka tiiän, anna niiden olla silleen”. Rehellinen ja innokas fiilistely onkin mitä parhain keino osoittaa välittämistä ja rakkautta kumppanilleen, sillä mikä olisi suurempi kehu kuin se, että pelkkä oma itse ja iltaa varten pukeutuminen saa toisen hehkumaan himosta?

 

Kappaleen arvokkain anti onkin sen vilpittömyydessä. Seitsemän miljardii nimittäin muistuttaa siitä, että pitkän ja onnellisen parisuhteen salaisuus piilee omien tunteiden sanallistamisessa ja niiden jakamisessa toiselle. Helposti sitä alkaa alkuhuuman laannuttua pitää kumppaniaan itsestäänselvyytenä, mutta Brädi kehottaa päinvastaiseen. Kun toista säännöllisesti muistuttaa tämän ihmeellisyydestä ja upeudesta, on paljon helpompi pitää rakkaus ja sen taianomaisuus elossa kuin jos kumpikaan ei näkyvästi jaksa olla parisuhteesta innoissaan. Kuulostaa itsestäänselvyydeltä, mutta voi käytännössä olla ihmeen haastavaa toteuttaa.

 

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

 

Henkilön ANNI LAHE MUSIC (@annilahe) jakama julkaisu

 

Kappaleen toinen salaisuus liittyykin ainutlaatuisuuteen. Kun ihminen rakastuu, hänet valtaa voimakas varmuus siitä, että juuri tämä ihminen tässä on se, jonka kanssa haluan olla. Tämä yksi ainoa ihminen saa silmät loistamaan ja tunteet roihuamaan. Siitä vihjaa jo kappaleen nimi, jota avataan kertsissä: “Tääl pallol on seitsemän miljardii ihmistä ja sit on sä / Joka saa mut tunteen näin ku oot lähellä”. Kun asiaa pysähtyy miettimään, tuntuu yhtäkkiä todella ihmeelliseltä, että kaiken tämän ihmispaljouden keskellä onnistuu magnetisoitumaan juuri sen henkilön lähelle, joka on itselle se oikea. Sitä jos mitä kannattaa vaalia.

 

Mutta jos biisiä ei halua puida sen kummemmin, vaan enemmänkin keskittyä siitä huokuviin fiiliksiin, on Seitsemän miljardii yksinkertaisesti oikein mainio rakkauslaulu. Se tarjoaa pehmeän mahdollisuuden sukeltaa pumpuliseen onneen, jossa kaksi toisiaan haluavaa ja rakastavaa ihmistä saa toisensa. Kyllä sellaista sietää tunnelmoida.