Jos tuntuu että kesä on uhkaavasti lipumassa kohti loppuaan, ei muuta kuin Cavallini & Shrtyn vajaa viikko sitten julkaistu Hyvä päivä soimaan! Featissa biisissä on JVG, aiheena päivän kääntyminen hyvään ja fiilis – se on korkeuksissa.

 

Aurinkoa ja elinvoimaa riittää tässä biisissä, jossa Cavallini & Shrty pistävät hetkeksi hynttyyt yhteen saman tallin poikien eli JVG:n kanssa. PME:n katon alla noin vuoden viihtynyt duo tiputti edellisvuoden aikana uutta tanssittavaa materiaalia tasaiseen tahtiin, mutta tätä sinkkua on saatu odottaa hieman pidempään. Nyt kuitenkin saadaan tanssilattioille uutta energiaa Hyvä päivä -biisin myötä, ja vaikka ilmassa leijuu koulujen alkamisesta ja lomilta palaamisesta syntyvää syysenergiaa, on meillä vielä puolikkaan toivottavasti ainakin osittain helteisen elokuun verran aikaa kesäfiilistellä Cavallini & Shrtyn kanssa.

 

Jos eivät taivaat niitä helteitä tarjoa, niin kyllä Hyvä päivä siihen itsekseenkin pystyy. Biisissä fiilistellään raukean letkeällä mutta aktiivisen eloisalla otteella… no, hyvää päivää. Sitä millainen voima on siinä, kun hommat asettuvat nätisti parhaalla mahdollisella tavalla ja mieliala leijuu korkeuksissa. Kun asiat yksinkertaisesti ovat hyvin. Kun toiveikkuus onnellisen lopun suhteen jyllää voimakkaana ja kun siihen todella uskaltaa nojata: “Aina lopus kaikki pahat tulee kuolee“.

 

Mistään yltiöpositiivisesta hehkuttamisesta ei kuitenkaan ole kyse – vaikka nyt olisi hyvä päivä, ei elämä suinkaan ole mitään jatkuvaa vaivatonta vaaleanpunaisissa pilvissä leijailemista tai todellisuuden sivuuttavaa väkinäistä “kaikki on ihanaa vaikka ei olisi!” -ajattelua. Kyse on myönteisen näkökulman valitsemisesta ennemmin kuin negatiivisen, sekä määrätietoisesta työstä. Se, millaisia valintoja tekee ja millaisella asenteella vastaanottaa näiden seuraukset vaikuttaa ratkaisevasti siihen, miltä oma päivä lopulta näyttää. Riittääkö jokin arkinen asia syyksi tuoda hymy huulille? Kaikki on omissa käsissä, mutta se vaatii vaivannäköä.

 

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

 

HYVÄ PÄIVÄ ft JVG ULKONA NY🚨

Henkilön CAVALLINI & SHRTY (@cavallinixshrty) jakama julkaisu

 

Biisissä myönteisyys linkittyy artistiuraan ja sen kehitykseen. Samalla tavalla kuin positiiviseen mielentilaan pääsee pisteestä, joka on ehkä ollut ihan päinvastainen – “Joskus pohjal, joskus haipis” – rakentuu suosio ja itseluottamus artistina samanlaisten tikapuiden kautta. Lähtöpisteestä ei voi hypätä suoraan menestyksen huipulle ja listaykköseksi, vaan sinne pysyvästi pääseminen vaatii jokapäiväistä työtä ja oman toiminnan jatkuvaa tarkastelua. Polkuja on monia, mutta vievätkö omat jalat nopeiden ja helppojen ratkaisujen äärelle vai pitkäaikaista tavoitetta kohti? Onko omassa kupissa puolikas tyhjää vai puolikas iloa?

 

Tässä kontekstissa JVG:n päätyminen biisiin on nappivalinta. Cavallini & Shrty ovat heidän kanssaan kuin eri puolilla samaa venettä: tavoite saattaa olla saman tyyppinen kuin JVG:llä, jonka titteliä Suomen suosituimpana bändinä ei voi kyseenalaistaa, mutta sinne johtavat askelmat on tietenkin löydettävä itse. Mielenkiintoista ja ilahduttavaa on kuitenkin se, kuinka biisissä sanoudutaan irti suosion ja rikkauksien tuomasta onnellisuudesta. Rakkautta musiikin tekemiseen ja sillä elämiseen voi vaalia, mutta sen lieveilmiöiden ei suoraan oleteta tuovan autuutta: “Haluun olla rikas mutten feimi“. Todellinen rikkaus löytynee ihan muualta kuin tykkäysten, mikin ja haipin ääreltä, kuten Jare toteaa. Mitä järkeä puskea täysillä, jos siinä sivussa ei ehdi nauttia?

 

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

 

Flash25v gaala 🍸

Henkilön JVG (@jvgfi) jakama julkaisu

 

Jare ja VilleGalle ovat kuin kaksi coolia kummisetää, jotka kertaavat omaa historiaansa ja rohkaisten opastavat taipaleensa alussa olevia junnuja. Olennaisiksi tekijöiksi nousevat uran tosissaan ottaminen ja kovan työn tekeminen, mutta liian hampaat irvessä ei kyllä mistään myöskään tule mitään. “Kutsun sitä duuniks, huomen ku herään ja elän tän taas uusiks” – samalla tavalla kuin yhden ainokaisen hyvän päivän merkitys on äärimmäisen tärkeä, on tärkeää nähdä omassa työssä ja urassa se, mikä tekee siitä nautittavaa. Mikä saa sen tuntumaan joltain kokonaisemmalta ja oleellisemmalta kuin pelkkä työ.

 

No, ainakaan Hyvä päivää kuunnellessa mikään tuskin tuntuu työltä. Biitissä on kunnon lantionsheikkausvibat ja kappaleen jälkeen kokonaisvaltainen fiilis on kuin jollain paratiisisaarella olisi käväissyt tanssahtelemassa vailla huolen häivää. Biisin sanoman maanläheisyys on se, mikä vetoaa ja tekee kappaleeseen sukeltamisesta helppoa: yhden päivän verran kykenee varmasti jokainen keskittymään siihen, tekeekö hyvältä tuntuvia valintoja vai ei. Ei tarvitse dramaattisesti kurotella kaikkia tähtiä taivaalta, vaan fiilistellä simppeleitä hyviä juttuja, olla kiitollinen siitä hyvästä mitä on, ja keskittyä toivomaan parasta. “Negatiivisuudella ei oo paikkaa mun huudeilla!”

 

Katso lyriikkavideo alta:

 

 

Kuuntele Hyvä päivä Spotifysta: