Gasellit julkaisi viime perjantaina uuden biisin, jonka meininki on parasta mahdollista lääkettä koronan mukanaan tuomalle stressille sekä uusille rajoituksille. Diskossa viihdytään eikä sieltä lähdetä pois vaikka mikä tulisi.

 

 

 

 

Okei okei. Koronan toinen aalto pyyhkii kovaa päälle ja hallitus tiukensi rajoituksia yökerhojen aukiolojen suhteen. Tästedes anniskelu päättyy viimeistään klo 24, ja päätöksiä tätäkin ankarampaan suuntaan voidaan mahdollisesti tehdä nopeallakin syklillä.

 

Mitä tekee Gasellit? Tiputtaa diskobiisin tietenkin.

 

Gaselleilta kuultiin uutta musiikkia viimeksi kesäkuun puolivälissä, kun nelikko julkaisi singlen Kuvittele meidät siellä. Nyt perjantaina ilmestynyttä biisiä saatiin siis vartoa melkein neljä kuukautta, ja kyllähän siinä ajassa odotukset pääsevät kohoamaan. Disko on nimensä mukaisesti todella aivan diskon ilmentymä sekä fiilistä, sanoituksia että musiikillista ydintään myöten. Jos uuden musan nälkä on ollut kova, on Disko omiaan kaikkien patoutumien purkamiseen. Sen tahdissa pääsee riehumaan ja tanssimaan itsensä hikiseksi tai tarvittaessa kokonaan unohduksiin.

 

Biisissä virtaa suorastaan hysteerinen tunnelma, mutta ei lainkaan häiritsevällä tavalla. Päinvastoin mahdollisuus kuohuttaa itsensä ylikierroksille musiikin kautta on erittäin tervetullut nyt kun ulkomaailmassa näitä mahdollisuuksia viedään kovalla kädellä pois. Hyvä jos kesän aikana ehti vähän totuttautua juhlimiseen ilman pelkoa siitä, että iso paha korona tulee ja pilaa kaiken – nyt sitä pelkoa saa taas oikein olan takaa vaalia.

 

Mutta Gasellit tekee kaikkensa, ettei meillä olisi niin paha olla. Ja tehdäänpä nyt yksi asia selväksi, kun se ei vielä ylempää välttämättä välity: biisi ilmestyy aivan oikeaan aikaan ja on parasta mahdollista mitä voimme tähän hetkeen saada. Gasellit itse tuumailee Instagramissaan näin: “Hallitus asetti äsken uusia rajoituksia yökerhojen aukioloajoille. Ajankohta diskoihin sijoittuvan kappaleen julkaisulle taitaa olla siis huonoin mahollinen. Noh.. Nyt on myöhäistä perääntyä. Tässä on meidän uus kappale nimeltään Disko!”.

 

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

 

Uus biisi “Disko” on nyt langoilla! Noo, miltä maistuu? #gasellit #disko #verynice

Henkilön G-MOB Official (@gasellit) jakama julkaisu

 

Disko todellakin. Eikä ajankohta missään nimessä ole huonoin mahdollinen. Päinvastoin tarvitsemme nyt kaikki tilaisuudet rellestää, ja jos se ei voi tapahtua fyysisesti samassa tilassa muiden kanssa, voi se tapahtua henkisesti musiikin kautta. Disko tempaa oitis mukaansa ja luo kuulijan ympärille käsinkosketeltavissa olevan yökerhofiiliksen pumppaavalla rytmillään ja energisoivilla sanoituksillaan. Jos väsyttää ja ahdistaa, voi yrittää luupata muutaman kerran vaikkapa tätä lähes bootcampmaisella tavalla ylös potkivaa pätkää: “Vaik silmäluomet painas, Oon aina aina aina / Ootan vaa valmiin graindaa, Ja bailaa bailaa bailaa / Kunnеs lähtee henki”.

 

Biisissä voi toki myös aistia heleän ironian häivähdyksen. Disko ilmentää elämäntyyliä, jossa keikkailu, bailaaminen ja yökerhosta toiseen ryntäily muodostaa koko elämän ja on henkeen ja vereen sitä, mitä ihminen todella on. Diskossa ollaan tänään ja huomenna ja kunnes kuollaan, diskoa rakastetaan jokaisella solulla ja sen antimista nautitaan viimeiseen hengenvetoon asti.

 

Aivan pelkkää riemua ei kuitenkaan diskoileminenkaan ole, vaan valitettavasti jokaisella ihmisellä on oma uupumispisteensä. Diskossa se ilmenee kappaleen loppupuolella, kun pilkun jälkeen syödään toisiaan elävältä, yritetään kestää univajetta ja sydämen epätahtiin lyömistä, sekä osoitetaan kainoja katumuksen merkkejä bile-elämäntyylin valitsemisesta. Hätä ei kuitenkaan ole suuri, sillä epäilevät mielentilat unohtunevat viimeistään seuraavaan iltaan mennessä, kun edessä on taas juhlamielen värittämä nousujohteinen diskokäyrä.

 

Kuten sanottu, ilmestyy biisi aivan oikeaan aikaan. Tämä vuosi on monelle aivan omaa luokkaansa henkisen uuvuttavuutensa puolesta, sillä vaikka ei koronaa onnistuisikaan nappaamaan, ovat epävarmuus, poikkeustilat sekä joka paikassa maalaillut uhkakuvat omiaan murentamaan kenen tahansa hyvinvointia. Siksi, vaikka Gasellien biisi on huumorintajuinen ja puhtaan ilomielinen pläjäys, on siinä syvempi lohdullinen aspekti: olosuhteet muuttuvat, mutta juhlat eivät maailmasta katoa, vaikka joka ikinen yökerho menisi kiinni. Meillähän voi mielemme sisällä olla millaiset juhlat ikinä vain valitsemme pitää.