Parin vuoden aikana yhteistyöstä Eevil Stöön kanssa tutuksi tullut Pehmee Goo edustaa synkillä grime-henkisillä tyyleillään. Featin toimitus sai biittinikkarin kiinni puhelimitse ja tenttasi menneistä ja tulevista projekteista.

Mennään ihan alkuun, eli milloin musisoinnit lähti käyntiin?

– Ihan ensimmäiset jutut oli yläasteen alussa punk-bändeissä soittamista ja oon toki edelleen yhdessä bändissä. Vuosikymmenen vaiheessa aloin sit tekeen Inner nimellä cloudimpaa soundia ja tutustuin sitä kautta Ghetto Tyylit-porukkaan.

Eli jo niistä ympyröistä alkoi yhteistyö Stöön kanssa?

– Joo Stöö julkaisi anti-party lafkansa kautta Inner-kasetteja. Aloin sitten tekemään räpimpää/träpimpää materiaalia ja koin aiheelliseksi vaihtaa nimeä tyylin muututtua niin paljon. Pehmee Goo-nimi on joku typerän hauska inside-läppä pehmeästä B:stä ja se jäi käyttöön paremman puutteessa. Jotain demoja tehtiin jo vuosia sitten Stöön kanssa, mutta ensimmäiset Pehmee Goo biitit oli Stöön ja Kuben EP:llä 2017.

Oot tuottanut kokonaan tän tulevan 6Lack-albumin, kerro vähän prosessista.

– Viime vuoden aikana tehtiin tää ja oon äänittänyt, tuottanut ja miksannut kaikki biisit, paitsi ”Itä-Stöö”-träkki tosi paljon Stöön itsensä käsialaa. Sessareissa yhteistyö oli tiivistä ja se on helpottanut myös mun luovaa prosessia, kun on oppinut tietämään mitä Stöö haluaa. Lähettiin hakemaan tähän sellaista Witch House-tunnelmaa eli isot synat ja räkästä soundia. Tein aluksi kolme biittiä ja lähdettiin rakentamaan niihin ja heti ensimmäisissä sessareissa syntyi kaksi biisiä levylle. Palloteltiin kappaleita noin 20, joista 12 tuli albumille. On ollut hauska vääntään soundillisesti yhtenäistä kokonaisuutta. Synkissä bängeri-tunnelmissa mennään. 

Oot tehnyt musaa myös Ex Tuuttizen uudelle levylle. Paljonko Tuuttiz vaikutti säveltämiseen?

– Levylle tulee 4 biittiä multa. ”Meri”-single on pitkälti mun käsialaa, mutta on toki myös Tuuttiz ollut itse musisoimassa jotain juttuja biiseille, joita oon sitten tavallaan ”sämplännyt”. Tätäkin on tehty tiiviisti yhteistyönä ja se mun mielestä myös kuuluu näissä molemmissa projekteissa.

Mitä muuta voi odottaa?

– Uusia biittejä ja biisejä syntyy kokoajan. 6Lack-kiertueella oon Stöön messissä DJ:nä ja tuplaamassa ja ensi viikon perjantai 13. päivä on levyjulkkarit luvassa Ääniwallissa, jossa on Jodarok messissä myös. 

 

Artikkelikuva: Iiro Kuosmanen