Kävelen Vaasankatua kohti sovittua osoitetta ja jään odottamaan porttikongin eteen. Pian porttia tulee avaamaan iloinen mies ja tervehtimisen jälkeen käppäilemme porteista sisään. Kierrämme sisäpihan kautta studioon, joka on varustettu simppelisti. Studiolla on tyhjien vissypullojen lisäksi rumpukone, läppäri, vinyyleitä, soitin, vähän eristettä seinillä ja mukavan näköinen sohva. Istun sohvalle ja laitan puhelimen nauhoittamaan.

Sulta löytyy aiempaa materiaalia Ghetto-Juuhan nimellä ja edellinen julkaisu tuli 10 vuotta sitten DJ Saksofonistin kanssa, kerro vähän niistä ajoista.

– Meitä oli Tampereella silloin neljän kollin porukka. Vedettiin freestyle-keikkoja kaljapalkalla kuppiloissa ja se oli sellaista vallatonta räppi-ilmaisun aikaa. Siinä oli DJ Saksofonisti tuottajana, DJ ja yks räppäri mun lisäksi. Hauskanpitoa ja räppäilyä ja ei mitenkään päämäärätietoista tekemistä, eikä oikein visiotakaan sen suhteen mihin sitä voisi viedä. Lopputuloksena oli sit meidän duo, mä räppäsin ja Saksofonisti teki biitit ja soitti instrumentit. Täysin kotitekoinen projekti miksausta, masterointia ja sadan kappaleen cd-r painosta myöten.

Kuinka nuorena aloit tekemään räppiä?

– Olin kuunnellut Raptoria ja Siniset Punaiset Miehet-kasetteja ja sit tuli Fintelligensin ”Voittamaton” ja Seremoniamestarin ”Viesti” vuosituhannen taitteessa. Niihin aikoihin yläasteikäisenä kirjoitin ekat räppini, mutta niitä juttuja ei tullut ikinä purkitettua. Ensimmäiset oikeat biisit tehtiin tällä samaisella neljän hengen köörillä joskus 2007-2008.

Viime vuosikymmenellä Tampereen räppäreiden vahvassa suosiossa oli multiriimittely, vaikuttiko paikallinen meininki sun tekemiseen? 

– Joo kyl mä hain sitä ja pidin arvossa sitä tyyliä. Tampereella oli kuitenkin pienet piirit ja silloin tuli tutustuttua moniin tyyppeihin, jotka edelleen duunaa musaa. 

Tässä vierähti 10 vuotta edellisestä julkaisusta, mitä tässä välissä tapahtui?

– Meni tavallaan maku räpin tekemiseen. Mikään ei tuntunut omalta jutulta ja en löytänyt omaa soundia. Se Lil’ Wayne ja Drake– aikakausi ei kauheesti resonoinut ja ikäänkuin tipuin kelkasta. Ei enää kiinnostanut räpätä ja ei keksinyt mistä räpätä. 

Miksi rap-handle vaihtui?

– Olin vähän jotain biittejä tehnyt Logicilla, mutta sitten tein sämplerillä ”FUBU flexfit 1999”-biisin. Tuli siitä ihan sairaan hyvä fiilis ja piti keksiä jokin artisti-handle millä julkaista se. Uus biisi oli niin erilaista mitä Ghetto-Juuhan ja tässä välissä oli tullut Gettomasa niin olisi tuntunut oudolta tehdä liian samanlaisella nimellä musaa. 

Oot muuttanut pääkaupunkiseudulle, onko se vaikuttanut sun musaan?

– Muutin tänne silloin 10 vuotta sitten samoihin aikoihin sen julkaisun kanssa ja sitten se räpin tekeminen jäi. Fubu-biisistä tuli hyvää palautetta ja sain siitä uutta intoa tehdä lisää biisejä. Tein tän julkaisun kokonaan tässä Vaasankadun studiolla, lukuunottamatta sitä kotona tehtyä ensimmäistä stygeä. Kyllä tää matka tänne studiolle inspiroi naputtelemaan MPC:tä ja räppäilemään. Ihmisten näkeminen näissä ravintoloissa ja niiden iloiset kasvot joista se myönteisyys tarttuu. Täällä tuntee olevansa elossa, vietävän hyvä fiilis.

Tuleeko julkkaribileitä?

– Oon laiska järjestämään mitään, mutta olis tosi nasta kokeilla taas miten livenä räppääminen maistuu. Ei ole mitään suunnitelmia siis, mutta kiinnostaa kyllä. Edellisestä kerrasta on tosi pitkä aika.

Onko tarkoituksena pudottaa tää jossain fyysisessä formaatissa?

– Kassu tulee. Ihan hiivatin siisti puoliksi valkoinen ja puoliksi vaaleenpunanen. Tulee mieleen sellainen retro durag, sellanen ihan poke-pallon näkönen.

Mitä tää ”SWÖRVAAMINEN” on?

– Holtitonta ja edesvastuutonta kurvailemista. 

Autolla vai onnistuuks se ihan jalkasinkin?

– Kyllä se varmaan ihan jalkaisinkin onnistuu, kunhan siitä aiheutuu vähän vaaraa muille. Ainakin näillä sähköpotkulaudoilla onnistuu myös. En oo itse swörvannut niillä, mutta oon monta kertaa joutunut väistää muiden holtittomia swörvailuja. Ite oon swörvannut Alepa-fillareilla ihan hitosti tänä kesänä. Varmaan 300 kilsaa yhteensä. 

Onko tulossa lisää FORRESTERIA?

– Joo tulee studiokämppis Jaska13:sen kanssa EP. Sessaroitu täällä yhdessä ja ne on sellaisia ”hetken lauluja”. Tää projekti on taltioitu melkein kokonaan, että ei sen julkaisuun kauaa enää mene.

Onks jotain kerrottavaa vielä tästä levystä? 

-Toi levyn viimeinen biisi on erityisen siisti projekti, koska ollaan taas yhdessä Silkinpehmeen kanssa räppäilemässä. SP oli kahdella biisillä sillä edellisellä lätyllä messissä ja levyn lopettaa Jarno Tikka aka DJ Saksofonisti. Ei oltu nähty tai juteltu SP:n kanssa moneen vuoteen ja oli tosi nasta saada tällainen Tampere Connetion- biisi. Siitä projektista tuli paras fiilis koko julkaisulta.

Ootko tän uuden aktivoitumisen myötä tehny featteja?

Bustaavat Budit-levylle on tulossa featti ja se on sellainen biisi, johon oon ehkä eniten tyytyväinen ikinä. Maltan tuskin odottaa sen julkaisua. En tiedä tykkääkö muut siitä, mut se on mun omaan makuun.