Rolloa edustava DJ Tikari veti DJ-keikan SAY 10v bileissä Vantaan Myyrmäessä lokakuussa. Uutta materiaalia on tulossa ja toimitus otti miehen tentattavaksi syyssateisella röökipaikalla.

Aloitetaan ihan alkuajoista, mistä kipinä räppiin lähti?

– Kyl se erityisen kovan vaikutuksen tehnyt levy oli Al-Qaida Finland. Oli päällä sellainen hevi-vaihe, mut se yllätti et räppikin voi olla ”rankkaa” samalla tavalla. Oon sitä sukupolvea et suomiräppi oli jo vahvasti olemassa ja siitä tulikin se ensimmäinen kosketus. Jenkkijutuissa oli tietty ne perus ysäri-jutut, mut ihan erityisesti muistan etelä-räpin, jonka löysin Hannibal & Soppa  biiseillä mainitun UGK:n kautta. Se oli erilaista ja en tiennyt muita, jotka niitä touhuja diggaili.

Kuinka nopeasti se oma tekeminen tuli kehiin?

– Yläasteella latasin Fruity Loopsin laittomasti. Vuosi tais olla 2009 kun tein ensimmäisen biitin ja sit 2011 aloitin DJ-hommat.

Oliko Rovaniemi-aikoina sit paljonkin aktiivisuutta DJ rintamalla?

– Joo aika paljon niitä tuli tehtyä. Rovaniemen legendaarisella Kauppayhtiöllä heitin alaikäisenä ekan keikkani ja sit sen jälkeen alettiin pyytään räppikeikoille DJ:ksi.

Muutit sit Turkuun?

– 2014 joo aloitin Turun Yliopistossa musiikkitieteen opinnot. Siellä oon vieläkin kirjoilla ja gradua pitäis alkaa pian puskemaan. Kävin piipahtamassa tosin välissä Kanadassa vaihdossa.

Muuttuiko meininki Turkuun lähtemisen myötä?

– Kyllä se vähän. Etelässä on paljon enemmän kilpailua DJ-hommissa ja tarvi hioa uusia tuttavuuksia niin keikat väheni sit pariin kertaan vuodessa. Kauppayhtiön aikoina saattoi olla joka kuukausi joku räppikeikka niin siihen nähden paljon vähemmän. Toki oli siinä opintojakin sitten hoidettavana.

Millanen suhtautuminen musiikintutkimuksen puolella on räppiin?

– Ei siellä katottu yhtään pahalla silmällä. Ensimmäinen kurssi jonka kävin oli introduction to rap and hiphop, et siinä oli hyvät lähtökohdat yliopisto-uralle. Kyllä siellä eri musaskenejä ymmärretään hyvin.

Opiskeluaikoina aloit sit työstään ekaa Chopped&Screwed julkaisuasi, kerro siitä.

– Se oli tosi kauan ollut mietittynä ja oli sit ollu jotain koulukiireitä ja muuta, niin en ollut saanut aikaseksi. Sain sitten hyvän syyn tehdä sen, kun olin viikon kipeänä himassa. Päätin et nyt mä teen tän ja oli hyvä syy olla kotona neljän seinän sisällä.

Sen jälkeen tuli tää Takamehtien Tikari, kuinka nopeasti oma räppääminen tuli kehiin?

– Oli ne jo oikeestaan päällekkäin. Aina halus tehdä räppiä, mut piti odottaa oikeaa aikaa. Tuli ikää lisää ja piti kerätä itseluottamusta siihen ja pikkuhiljaa tuli fiilis et nyt on pakko tehdä tää. 

Nyt tulee sit seuraava julkaisu, kerrotko siitä?

– Levyn nimi on ”25%” ja se kertoo meikän elämästä, 50/50 Rovaniemestä ja Turusta ja samalla 50/50 eteläsoundia ja g-funkkia.

Edustaaks nää eri soundit eri kaupunkeja?

– Tavallaan, “Rovaniemi-puoliskolla” on vanhempia biisikonsepteja, enemmän eteläsoundia ja Hannibal tulee feattaamaan alkupuolelle yhdelle raidalle. Jälkipuolella on sit uudempia ja hiljattain valmistuneita biisejä. Levyllä on myös uudelleenversiointi Rullaan-biisistä, jonka on tehnyt alunperin DJ Otto Stadista. Oli yhteisiä tuttuja Oton kanssa ja otin yhteyttä sitten tällaisen idean kanssa. Se on sellainen biisi, joka ei oo saanut todellakaan sitä suosiota mikä sen pitäis saaha. Tää oli suunnitteilla jo Takamehtien Tikarin aikaan, mutta onneks se ei tapahtunut. Nyt siitä tuli niin paljon parempi, kun kokeili erilaisia juttuja ja kypsytteli rauhassa.

Huomasin Phunky Mr. Olavi featissa, että oot jättänyt madalluksen pois räpeistäsi, jatkuuko uudella levyllä räppäily normaalilla äänellä?

– Kyllä. Mä tein sen siihen Takamehtien Tikarille, mut niin harvat tajus sen. Se ei itseasiassa ollut madallettu vaan hidastettu eli räppäilin normaalilla nopeudella ja sit hidastin sen. 

Musavideokin tulossa, mistä biisistä?

– ‘Liimapinnan ali’, se on sellainen oodi g-funkille. Se on myös esittelybiisi DJ Tikarista, et jengi tajuu mikä on homman nimi.

Sä sanoit vetäväs tänään viimeisen DJ keikkasi?

– Joo se DJ-etuliite jää enää vaan sellaiseksi nimelliseksi jutuksi. Tästä eteenpäin sitten räppi-livejä, jääköön DJ hommat uusille tekijöille. 

Tsekkaa Liimapinnan ali-musiikkivideo alta. 25% ulkona diginä 6.12 ja CD hyvinvarustetuissa levykaupoissa 13.12.