Rebecca on tehnyt musiikkia koko ikänsä, mutta ensimmäinen virallinen single New Sh*t julkaistiin kesällä musiikkivideon kera. Uutta musiikkia ilmestyi viime viikolla ja feat.fi otti selvää mitä tuleman pitää.

Sulla on pitkä kokemus jo musiikin tekemisestä, mutta ensimmäinen kappale ilmestyi vasta tänä kesänä. Ootko sä itsekriittinen? 

– Tosi itsekriittinen, ehkä liiankin. Sanoituksen ja sävellyksen suhteen, mutta vaikka biisi olisi miksattu ja masteroitu saattaa olla vielä silloinkin sellainen fiilis, että pitäisikö jotain tehdä erilailla.

Mikä sai sut tuntemaan olevasi valmis julkaisemaan musaa?

– Koen aina olleeni valmis julkaisemaan musiikkiani, mutta olen odottanu oikeaa hetkeä. Sekoittelen niin paljon eri tyylejä hiphopista r’n’b:hen ja soulista poppiin, että oon koittanut selkeyttää tätä pakettia.

Ensimmäinen biisi olikin tosi räp, kerro vähän tän kappaleen synnystä.

– Mul tuli sellainen inspiraatio, et mä haluun vaan puskee nyt suoraan ja rajusti ulos. Siinä pääsin esittelemään myös monipuolisuuttani artistina niin se tuntui helpolta tavalta lähteä.

Millainen on sun tuotantoprosessi? Mikä tulee ensimmäisenä?

– Yleensä mulla alkaa vaikka ihan kauppareissulla soimaan melodioita päässä ja sit alan kotona midikiipparilla fiilistelemään sitä. Sen jälkeen soitan sitä tuottajalle ja aletaan tekemään. Sanat ja tarinat alkaa sitten rakentumaan siihen päälle.

Mitä artisteja olet kuunnellut viime aikoina?

– Aika paljon B. B. Kingiä, Erykah Baduuta, soulia ja sit jonkin verran Azealia Banksia. Laidasta laitaan kaikkea.

Kuuluuks Tampere sun musiikissa? 

– Joo mun levy-yhtiö Soit Se Silti oli porilainen alunperin, mutta nyttemmin tamperelaistunut. Tamperelaisia tuottajia ja muita muusikoita on mukana luomassa musiikkia.

Onko tarkoituksena julkaista singlejä vai onko tulossa jokin pidempi kokonaisuus?

– Nyt mä työstän mun EP:tä. Luultavasti ensi vuoden puolella saadaan se julkaisukuntoon.

Millaista soundia on odotettavissa EP:ltä?

– Nobody Else oli sellainen hidas soul-balladi ja New Sh*t taas niin rap-painotteinen, että EP:llä on näiden ääripäiden välimaastoa. EP kuulostaa silti kokonaisuudelta, vaikka singlet ovatkin räikeästi erilaisia.

Eli lisää räppiä luvassa myös?

– Kyllä, ainakin jonkin verran.

Millaisia aiheita käsittelet EP:llä?

– Rakkautta, yhteiskuntaa, maailmankuvaa, trendejä. Alkaa oleen suunnilleen selkeä visio, jota oon lähtenyt toteuttamaan. Paljon on tätä haippaamista ja tuotteistamista, jota haluan välttää. Tykkään tehdä musaa silleen iisimmin ja jalat maassa. Uskon sellaisen rehellisen aitouden kantavan pitkälle.

Onko keikkoja luvassa? 

– Kyllä, ainakin EP:n julkaisun jälkeen on helpompi promota niitä kun on materiaalia ulkona. Oon kuitenkin keikkaillut aika paljon jo ennen ensimmäistäkään biisiä. Se on ollut sydäntä lämmittävää, kun jengi on tullut katsomaan silti. Nyt kuitenkin odotan innolla keikkoja, joille ihmiset tulevat kuuntelemaan biisejä ja miten he tulevat mukaan siihen settiin, kun aikaisemmin ne tulivat katsomaan mun esiintymistä.

Koska sulla on seuraavat keikat?

Lost in Musicissa Doriksessa 4.10 ja Tampereen G Livelabissa 12.10. Muita ei ole loppuvuodelle sovittuna ja keskitynkin nyt EP:n työstämiseen.

Kuuntele Nobody Else alta.