Happy Hour Skateboards on napannut Makian tapaan kiinni Tove Janssonin legendaarisesta Muumilaakson Tarinoita -saagasta. Alkuperäisen sarjakuvan poliittisesti liberaalista ajatusmaailmasta huolimatta/johtuen  lähes jokainen lapsi ja vanhempi on tuttu ilmiön kanssa. Ja ovathan muumien hahmot yksinkertaisesti sympaattisia. Jansson on saanut puettua inhimillisyyden niin hyvässä kuin pahassa kuviksi ja sanoiksi erinomaisesti.

Vuonna 2002 perustettu brändi on Suomen vanhimpia yhtäjaksoisesti toimineita skeittimerkkejä. Rullalautatarvikkeita ja vaatteita tuottava Happy Hour Skateboards on skeittaajavetoinen: sen omistaa pitkän linjan skeittaaja Jarkko Poropudas, jakelua hoitaa Oki Kalaoja (Four DownDistribution) ja graafisesta ilmeesta vastaa Mikko Kempas. Happy Hourin tiimiin kuuluu 12 skeittaajaa Helsingistä Ouluun.

Muun muassa Tom Of Finland -yhteistyöstään tuttu suomalainen skeittimerkki toi markkinoille yhteistyömalliston Muumien kanssa ensimmäisenä skeittifirmana maailmassa elokuussa 2018. Ensimmäinen MOOMIN by Happy Hour Skateboards mallisto myytiin loppuun kaikkialta 1,5 tunnissa. 4. toukokuuta julkaistava MOOMIN by Happy Hour Skateboards Collection 2 sisältää skeittidekkien lisäksi myös vaatemalliston.

”Ensimmäistä muumimallistoamme julkaistaessa saimme lukuisia pyyntöjä vaatemalliston tekemisestä niin jälleenmyyjiltä kuin kuluttajilta. On mahtavaa päästä tekemään aidosti meidän näköisiä skeittivaatteita, joiden päähahmoina ovat rakkaat muumihahmot” , kertoo Happy Hour Skateboardsin tuotannosta ja jakelusta vastaavan Four Down Distributionin Oki Kalaoja.

 

”Toisen malliston hahmovalinnoissa kuuntelimme myös asiakkaidemme toiveita. Tämän takia Haisuli otti mallistossa pääroolin” , sanoo Happy Hour Skateboardsin perustaja Jarkko Poropudas

 

”On ollut virkistävää tehdä yhteistyötä Happy Hour Skateboards -tiimin kanssa ja kurkistaa skeittaajien maailmaan, jossa riittää seikkailua ja jännitystä aivan kuten muumitarinoissakin. Itseäni on ilahduttanut että muumitarinoiden rikkaus sopii niin moneen maailmaan” , lisää Marina Kelahaara, Moomin Characters Ltd:n tuottaja.

Mallisto tulee myyntiin lauantaina 4.5. klo 10.00 jälleenmyyjille ympäri Suomea. Nettikauppoihin tuotteet tulevat myyntiin klo 13.00:

 

Moomin Shop (Forum, Itäkeskus) www.moomin.com

My Favorite Things (Helsinki), www.myfavoritethings.fi

Ponke’s The Shop (Helsinki, Espoo, Vantaa), www.ponkes.com

Lamina (Helsinki), www.lamina.fi

Union Five (Helsinki), www.unionfive.fi

Makia Flagship Store (Helsinki)

Beyond (Helsinki & Jyväskylä), www.beyondstore.fi

Boardvillage (Kokkola), www.boardvillage.fi

Real Deal (Oulu), www.realdeal.fi

Manual (Seinäjoki), www.manualmarket.fi

Cartel (Tampere), www.cartel.fi

Day Off (Turku), www.thedayoff.fi