Vaasasta ponnistava Hefner Music on aktiivinen. Biiffi-Ilen ja Prozkun aka Penny Harlinin vuonna 2014 perustama indie -label on julkaisemassa rutkasti uutta musiikkia, ensin on luvassa miesten Klass1kko -duon uusi single Mikä V!tun Jätkä, joka on jo Spotifyn rattaissa odottamassa ulostuloaan ja lähitulevaisuudessa päivänvalon näkee myös Biiffi-Ilen sooloalbumi. Toimitus otti yhteyden Vaasasta Helsinkiin muuttaneeseen Ileen ja kyseli mieheltä kokoonpanon kuulumiset.

Vielä alkuvuonna kaksikko oli risteyskohdassa Klass1kko -projektin suhteen; työtä bändin eteen on tehty paljon, mutta suurempia onnistumisia ei ole eteen tullut. Miehet istuivatkin jo parin kuukauden ajan lopettamispäätöksen päällä, mutta Biiffi-Ilen muutettua Helsinkiin duo tuli toisiin ajatuksiin ja monellekin artistille tuttu heikko hetki saatiin sivutettua ja musan tekemistä päätettiin jatkaa. Kyseinen kriisi sai miehet myös miettimään musiikillista linjaustaan ja Klass1kon soundi päätettiin päivittää, tai pikemminkin palauttaa takaisin bändin juurille. Työn alla oleva levy sisältää pitkälti samplebiittejä ja aihepiireissä on menty aikuisempaan ja pohdiskelevampaan suuntaan booty shaken sijaan.

Kaksikolla on takana pitkä historia räpissä, Prozku vaikutti aikoinaan vaasalaisessa Sanavalmiusjoukoissa nimellä Pataässä ja myös Ile räppäili omassa pienen profiilin kokoonpanossa vuosituhannen vaihteessa. Miehet eivät vielä tuolloin tunteneet toisiaan ja myöhemmin, sattuman kaupalla Ilen sen aikaisen kokoonpanon Wasa Connectionin tarvitessa promokuvia, joku vinkkasi saman studio/treenikämppätilan alakerrasta löytyvän “räppijätkän, joka tekee myös kuvapuolen töitä ja videoproduktioita”. Miesten keskustellessa kävi ilmi, että Prozku tekee biittejä ja Ile taas kumppaneineen räppää ja jo seuraavana päivänä osapuolet kokoontuivat asian tiimoilta.

“Siitä asti me ollaan tehty musaa kimpassa, vuodesta 2012.” -Biiffi-Ile 

Duon työnjako on selkeä; biisit ideoidaan yhdessä, Prozku hoitaa tuotantopuolen aina sävellyksestä masterointiin ja kumpikin miehistä kirjoittaa ja räppää. Myös promokuvat ja musiikkivideot hoidetaan itse Prozkun omatessa media-alan koulutuksen, sekä työhistoriaa mm. Universalilla videoproduktioiden parissa. Vuosien varrella miesten materiaalia on julkaistu myös Monspin kautta, mutta kaksikko heräsi ajatukseen itsenäisestä toiminnasta ja Hefner Musicin herättelemisestä.

“Eräs levy-yhtiö bossi sanoi, että meijän ei oo sillai ehkä niin järkevää julkaista musiikkia minkään toisen levy-yhtiön kautta, koska me osataan tehdä kaikki ite.”

Seuraava tarvittava askel Hefner Musicille olisi jakelu -ja keikkamyyntisopimusten solmiminen ulkoisten yhteistyökumppanien kanssa. Osaavat ja hyvin verkostoituneet tahot auttaisivat musiikkia leviämään kaikin mahdollisin eri tavoin.

 

TSEKKAA VUONNA 2017 JULKAISTU “KLASSIKKO TANSSIT”:

Klass1kko-duo on julkaissut tähän mennessä yhden täyspitkän albumin ja 19 singleä ja lisää on tulossa. Bändi on myös keikkaillut paljon ja Ile toteaa suoraselkäisesti keikkasetin olevan hemmetin hyvä.

“Se on energinen ja kaikin puolin viihdyttävä setti. Kun tullaan kulmille, niin suosittelen tulee väijyy.”

Klass1kon seuraava single Mikä V!tun Jätkä ilmestyy 1.11. Biisi ei Ilen mukaan ole suoranainen, henkilökohtainen vittuilu kenellekään, vaan se ihmettelee tekijöitä, joilta uupuu tietämys niin kulttuurin juurista, elementeistä, kuin myös sen kulmakivistä. Sanoma ohjautuu ehkä nuoremmalle polvelle, jolla on tietysti oma suuntansa ja hyvä niin. Tietyt asiat olisi silti syytä opiskella.

Kysyttäessä muutosta Vaasasta Helsinkiin Ile toteaa vanhojen kuvioiden alkaneen yksinkertaisesti kyllästyttämään. Yksi pääsyistä on myös tulevan soololevyn ilmestyminen. Levy vaatii promoamista ja keikkailua ja reissaaminen 450 kilometrin päästä käy raskaaksi.

“Vaasassa on aika lamet meiningit, tekijät on laskettavissa yhden käden sormilla. Ja siellä otetaan ehkä kerran kahdessa kuukaudessa joku hyvin striimaava artisti esiintymään johonkin yökerhoon. Joskus aikoinaan kun SSS-Aku (Syssyn Saatanalliset Sävelet) järjesti keikkoja, siellä oli vielä skene. Nyt siel ei oo mitään.”  

Tulevan soololevyn biiteistä suuri osa on Joonas Ojalehdon eli Antisankarin ja Juha  Holopaisen aka Vapauden kädenjälkeä. Yhden biisin taustasta vastaa bändikaveri Prozku ja sen lisäksi mukana on vielä yksi biitti Jasse Armilolta. Jin ja Jang -nimeä kantavan levyn biisit ovat neljän vuoden aikajanalta ja ne muodostavat selkeän draamankaaren järjestyksellään. Levy alkaa rajusti ja synkemmällä moodilla, mutta se kevenee loppua kohti ja tunnelin päässä näkyy valoa. Luvassa on pohdiskelevaa, mutta menevää boom bapia.

 

OTA HALTUUN HEFNER MUSICIN SOMET!

FACEBOOK:  https://www.facebook.com/hefnermusicfinland/

https://www.facebook.com/klass1kko/

https://www.facebook.com/BiiffiIle/

https://www.facebook.com/PennyHarlin/

INSTAGRAM: https://www.instagram.com/hefnermusic/?hl=fi

https://www.instagram.com/klass1kko/?hl=fi

https://www.instagram.com/mcbiiffiile/?hl=fi

https://www.instagram.com/pennyharlinmusic/?hl=fi

 

 

KUUNTELE KLASS1KON TUOREIN SINGLE “EI HAITTAA”: