Planet SAHH vie matkalle maapallon ympäri sydämellisellä ja intohimosta palavalla kappaleellaan Himaan, jonka seikkailullisessa kokonaisuudessa mukana ovat Paleface, Tiia Karoliina ja Puppa J.

 

Selittämätöntä taikaa on tässä kappaleessa, joka avaa portit kohti maailmaa ja kutsuu lämpimällä, reippaalla ja rohkaisevalla asenteella astumaan niiden porttien läpi. Kynnykset madaltuvat olemattomiin ja kulttuurierot säilyttävät ainoastaan tutustumiseen kannustavat puolensa vieraannuttavien sijaan, kun Paleface, Tiia Karoliina ja Puppa J seikkailevat virkein silmin ja uteliain mielin ympäri maailman. Kun vielä taustalla iloitsee Sakke Aallon reissubiitti ja silmien edessä vilisee Juha Lieteen upeasti animoitu video, on inspiraatio taattu.

 

Himaan houkuttelee voittamaan kaikki sellaiset pelot ja ennakkoluulot, joita vieraita maita ja kulttuureja kohtaan voi olla, ja sukeltamaan itsevarmasti seikkailuun, joka maapallolla on tarjota. Stereotypioiden mukaanhan suomalaisilla on varovainen ja anteeksipyytelevä tapa suhtautua jännittävään ulkomaailmaan, eikä täällä puhua pukahdeta ellei ole äärimmäinen pakko, mutta nyt tulee tämä kolmikko ja pyyhkäisee kaikki vanhentuneet sapluunat pois pöydältä korvatakseen ne avomielisellä ja rempseällä asenteella. Sitä saat mitä annat – jos säteilet ystävällistä hyväntahtoisuutta, olet satavarmasti voittanut muutaman uuden kamun puolellesi jo heti kättelyssä.

 

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

 

Viime lauantaina Lemillä. Pic by Turo Haapamäki. @lmfestivaali @hermanworldwide #crass

Henkilön PVLEFVCE (@palefaceofficial) jakama julkaisu

 

 

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

 

“Himaan” out now! @spotifysuomi 🚀🚀 Video by @juhaliede 🌴🌴 Linkki biossa!

Henkilön PLANET SAHH (@sakkeaaltohiphop) jakama julkaisu

 

Salaisuus piilee siis asenteessa. Sen meille kertoo kukin tavallaan: Puppa J kehotuksellaan olla kuin kotonaan siellä missä juuri sillä hetkellä sattuu olemaan, Paleface yltäkylläisen reteillä maailmanmatkaaja-anekdooteillaan, ja Tiia Karoliina maanläheisellä ruohonjuuriperspektiivillään. Vaikka jokaisen tulokulma on eri, on ilosanoma sama. Et ole yksin, etkä ole eksynyt, vaan voit matkustaa kuinka kaukaiselle pallonpuoliskolle tahansa, ja saavut silti aina kotiin. Ainakin jos haluat niin. Rajojen näkeminen kulttuurien ja maiden välillä on vain yksi tapa tarkastella ympäröivää todellisuutta – toinen, kenties paljon antoisampi tapa on ottaa tuntematon vastaan avosylin ja epäilyksettä.

 

Maailmassa voi matkailla myös itsensä sisällä. Samalla tavalla kuin vaikkapa road tripille voi lähteä innokkaasti ja valmiina heittäytymään siihen, mitä tien päällä kohtaa, voi samaa suhtautumistapaa soveltaa päänsisäiseen universumiinsa. Jos ajatuksilla on taipumus kulkea negatiivisia polkuja ja arkea hiertää turha apeus tai kyynisyys, ei muuta kuin mielen ovet auki ja raikkaat tuulet puhaltamaan. Halukkuus syöksyä itsen tutkimattomiin poukamiin ja uskallus kohdata jokainen mielen tai tunne-elämän haaste myötätuntoisella hyväksynnällä kohottaa taatusti yhtä lumoaviin sfääreihin kuin tutustuminen vastaantulijoihin tuntemattoman suurkaupungin kaduilla. Kun staattinen koti ja rauha löytyy sisältä, on fyysisessäkin maailmassa liikkuminen äkisti vaivatonta ja vakaata.

 

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

 

📸: @laurasalonenvision

Henkilön Tiia Karoliina (@tiiakrln) jakama julkaisu

 

Matkustaminen ei monestakaan syystä ole kaikille itsestäänselvyys, eikä maapallon ja ilmaston tilanteen huomioon ottaen oikeastaan edes pitäisi olla niin monelle kuin se on nyt. Ympäristösyistä lentäminen ilman huonoa omaatuntoa on jo pitkälti mahdottomuus, ja suhaaminen edes takaisin huvin vuoksi kulkupelillä kuin kulkupelillä on tuskastuttavan usein kuormittava tekijä planeetan hyvinvoinnin kannalta.

 

Juuri siksi Himaan on tärkeä biisi juuri tähän hetkeen. Se ei kannusta päättömään säätämiseen ympäri maiden ja mantujen, vaan sen levittämän tunteen pohjalta pystyisimme parhaimmillaan ihmeisiin. Todellinen maailmanlaajuinen yhteisöllisyys, ennakkoluulottomuus ja rakkaudellisuus auttaisi ratkaisemaan niin monia perustavanlaatuisia ja ihmiskunnan tulevaisuutta uhkaavia ongelmia, että on täysin absurdia, ettemme hyödynnä tätä joka ikisen ilmaiseksi saatavilla olevaa supervoimaa useinkaan edes jokapäiväisissä teoissamme. Jos haluamme maailmasta kodin jatkossakin, on matkustelullakin oltava joku pointti. Himaan kertoo mikä se on.

 

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

 

Waiting for bus. Going to #stadi . Playing at #elephantasy2019 #laulurastas #iration #positive

Henkilön laulava puuseppä (@puppajanne) jakama julkaisu

 

Kuten sanoin alussa, on kappaleessa salaperäistä taikaa. Joskus käy niin, että jokainen elementti loksahtaa kohdilleen ja kuunnellessa sisällä kasvaa tunne, jota ei voi selittää. Vain tuntea, ja ehkä vähän haljeta tunteen intensiivisyydestä. Tällä kertaa myös videolla on erityisen olennainen tehtävä kokonaisuuden luomisessa. Juha Lieteen musavideo on yksinkertaisesti niin kodikas, optimistinen ja energisoiva, että sen maailmaan mielellään sukeltaisi asumaan. Aika lailla samaa voi sanoa Sakke Aallon aurinkoisesta biitistä, joka on kuin kannustuskulkue jossain trooppisen helteisessä yössä keräämässä taakseen yhä uusia nauravia ihmisiä, kaikilla aikeenaan tehdä maailmasta hieman lempeämpi paikka. Ei muuta kuin messiin.

 

Tsekkaa video:

 

 

Kuuntele Himaan @ Spotify: