Viikon Valitut #53: Tällä kertaa poiketaan räpistä Aleksanteri Hakaniemen verran ja räppiä edustavat Eevil Stöö sekä Axel Kala.

Viikon Valitut -juttusarjan tarkoituksena on kerätä joka viikon torstaiksi viimeaikoina julkaistuja teoksia yhteen artikkeliin useammalta eri tekijältä:

Eevil Stöö – Oon jo iso poika

Iso poika on jo teemana kantava ja istuu hyvin Stöön katalogiin. Aiheeseen tartutaan hyvin Stöömäisesti, eli läpät ladotaan tavanomaisella huumorilla höystettynä ja tällä kertaa erittäin bängäävä Pehmee Goon tuottama biitti enteilee jo kertsin aikaista krebailu moshpittiä klubikeikoilla, joka on tullut uutena ilmiönä myös räppiin pohjautuville keikoille. ”Mitä!” -huuto nostaa myös kertsin tasoja sinne kuuluisille leveleille, joista varmasti tämän maskipäisen mörisiän kuuntelijat diggailee. Hahmona Stöö on valloittanut ja vakuuttanut kentällä jo vuosikymmenten ajan ja tämä sinkku ei näytä hiipumisen merkkejä sen skenssä saavutetun aseman suhteen. Tuskin jättää ketään vannoutunutta Stöö lahkolaista kylmäksi. Tätä passaa pumpata 6lack albumia odotellessa!

”Tää on kasvutarina, pienestä pojasta vähän isommaks. Jokainen varmasti muistaa miltä tuntu kun oppi sitomaan kengännauhat, tuttipullo vaihtu nokkamukiin tai kun oppi lentää.” – Eevil Stöö

IG: Eevil Stöö

FB: Eevil Stöö

Axel Kala – Hmmm

Taattua Axel Kala laatua heti biitistä lähtien, nimittäin kyseinen artistihan tunnetaan kovana tuottajana, joka tuottaa siis myös itseään. Tinkimätön tyyli räpeissä ei pyytele anteeksi, vaan päin vastoin annetaan vastustajien kuulla kunniansa. Mahtava biisin nimi on ujutettu mukavasti kertsiin ”kun sä esität oot tekijä, niin mä oon vaan et hmmm”. Lyriikoissa näpäytetään kaikenmaailman pyrkijöitä, jotka oman tyylinsä ja taiteensa sijaan ajattelee musiikkiaan pelkkänä tuotteena. Uskallan veikata, että Axel Kala on tämän hitin tahdittamana yksi suomiräpin isoista nimistä tulevaisuudessa, onko syynä maagisen hiphop kaupungin Jyväskylän juuret, koska sieltä jos jostakin näitä tulevaisuuden nimiä pulpahtaa tasaiseen tahtiin esiin.

”Tajuutsää olin syväjääs mut nyt oon back!” -Axel Kala

IG: Axel Kala

FB: Axel Kala

Aleksanteri Hakaniemi – Kouvola

Hitti mittarit kaakkoon! Voin kuvitella kirkuvan teinilauman juoksemassa festareilla lavan eteen tämän kappaleen startatessa kesäisen keikan isojen äänentoisto kaappien marssittaessa tämän varman hitin tuhansien ihmisten tärykalvojen kautta tajuntaan, jossa tämä biisi onkin levännyt jo radioiden sitä useasti päivässä soittaessa. Sehän kertoo vain onnistuneesta pop kappaleesta, jota tämä biisi kaikkine mausteineen on. Kuulija viedään Kouvolaan samalla ihmetellen miksi kaikki oikein sinne isolle kirkolle muuttavat? Tarinaan on helppo hypätä mukaan ja tuotanto on mukavan kevyttä kaikessa hyväntuulisuudessaan.

”Mie tein tän biisin Kouvolalle.” -Aleksanteri Hakaniemi

IG: Aleksanteri Hakaniemi

FB: Aleksanteri Hakaniemi