Erilaiset räppäyshaasteet ovat viimeistään viime vuosien aikana rantautuneet toden teolla Suomeenkin ja täyttäneet Youtuben lukuisilla freestyle-henkisillä rykäisyillä. Viimeisimmän haasteen heitti Hussa, jonka alulle laittama #Takichallenge-tunnisteella kulkeva skaba onkin inspiroinut jo lukuisat suomiräppärit tekemään siihen omat vastauksensa. Tsekkaa Hussan veto alta:

Mitä Hussan haasteessa tarkalleen siis kuuluu tehdä ja mitä siitä voi voittaa?

-Tein tossa noin viikko takaperin freestylen, missä haastoin muita räppäreitä / artisteja tekemään versen siihen ja se kuka tekee parhaimman versen, niin voittaa fiittipaikan mun seuraavalta projektilta ja saa 500e tai enemmän jos se verse on tosi tulinen.

Tän alustava idis tuli vaa ihan randomina päähänpistona ja kelasin aina, et ois kova päästä antamaan muille mahiksia tehä tätä hommaa, Hussa valottaa.

Haastevastauksissa on tarkoitus käyttää samaa biittiä, kuin Hussan alkuperäisessä Taki (Freestyle) -vedossa. Tausta on Pablon -sekä Hussan itsensä käsialaa ja sen voi ladata itselleen originaalin haastevideon tiedot-osiosta Youtubesta.

Mitkä osa-alueet sitten ratkaisevat voittajan ja onko mahdollisia suosikkeja jo löytynyt?

-Katon vaan simppelisti, et kellä on teknisesti ja flowllisesti paras värssy ja oma soossi siin messis. Oon kuunnellu parii noit läpi ja siel on ollu tosi hyvii juttui, mut käyn kaikki läpi sillon vast, ku aika loppuu tehä noit, eli 28. päivä tätä kuuta, kertoo Hussa.

Vaikka räppäyshaasteita onkin viime aikoina netissä vähän väliä pyörinyt, on niissä kyse ollut enimmäkseen positiivisesta uhosta ja tykeimmilläkin vedoilla on rahapalkintojen sijaan voinut voittaa lähinnä näkyvyyttä sekä selkääntaputteluita kollegoilta.

#Takichallenge erottuukin joukosta jo siinä, että palkinto on niin konkreettinen ja se tarjoaa etenkin nälkäisille ug-ämseille oivan mahdollisuuden päästä loistamaan ja nostamaan profiiliaan geimissä.

Kuten jo reilusta palkinnosta -sekä avausvedossa asetetun riman korkeudestakin voi päätellä, on räppäämishaasteilla erityinen paikka Hussan sydämessä.

-Mun mielest tälläset haasteet on tosi leijoja, ku jengi pääsee tekemään ja näyttämään niitte sklillssei hyvässä yhteishengessä ja pääsee levittää sanomaa niin sanotusti, et jotkut sellasetki ihmiset, ketkä ei oo välttämät räpänny ikinä, nii haluu lähtee kokeilee, Hussa fiilistelee.

Tämäntyyppisissä haasteissa ainakin itseäni höllii eniten se, että niissä huomio keskittyy nimenomaan siihen, kuka räppää parhaiten, eikä niinkään ulkomusiikillisiin seikkoihin. Edellinen kela sai mut myös pohtimaan, että merkkaavatko skillit muuten tarpeeksi paljon suomiräpissä.

-Mun mielipide tohon asiaan on se, et jos sä väität ja sanot, et sä oot paras räppäri, niin sillon mä oletan, et sä räppäät. Kyl mul itellä on ainaki tärkeet se, et on siistei kikkailui sanois jne, koska sitä mä ite rupesin fiilaa, ku kuuntelin ekaa kertaa räppii, Hussa miettii.