KXNG Crooked eli Crooked I on ysäriltä lähtien räpännyt Long Beach OG, joka on pysynyt pitkästä urastaan huolimatta suhteellisen UG:na. Weeklys-kokoelmien pudottelun lisäksi MC puristi ulos vielä  Gravitas-pitkäsoiton loppuvuodesta. 

Albumin tuottajana häärii Bronze Nazareth, joka on kerännyt tunnustusta 2000-luvun puolivälistä lähtien mm. Wu-Elements kollektiivin kanssa työskentelystä. Biittinikkari sukeltaa sampleissa kauas 50- ja 60-lukujen tuntumaan ja maailma on tasaisen klassisen gangsta. Soulsamplejen vokaaliloopit istuvat tunnelmaan toimivasti ja Crookedin karkea flow tuo pehmeälle laululle sopivan vastapainon, joka luo miellyttävän tasapainon koko albumille. 

Heti levyn alussa mukaan hyppää kovia nimiä Killah Priestista Rass Kassiin, joista jälkimmäinen on mukana From Slave Chains to Handcuffista. Kappaleen biitti istuu vertauskuvaan täydellisesti. Seuraava kappale I Can Still Remeber… kuulostaa juuri siltä miltä nostalgiabiisin pitääkin ja on harvoja kappaleita, joilla ei ole vierailijoita mukana.

Tässä tapauksessa vierailut ovat kuitenkin paikallaan ja kovia nimiä puskee toinen toisensa perään. Räkimisvahduudessa on mukana vielä mm. DMX, Royce Da 5’9, Ghostface Killah ja Benny The Butcher. Petyn aavistuksen kun Snoop Doggin vierailu onkin vain puhelu-skitti. OG edustus on vahvaa ja lyriikoissa viljellään ahkerasti klassikkoviittauksia.

Wu yhteistyö kuuluu tuottajan tyylissä eli sample loopit ovat välillä vähän vinksallaan, mutta en pistäisi pahitteeksi vaikka olisivat vähän enemmän. Levyn soundissa ei nimittäin mikään pistä korvaan niin hyvässä kuin pahassa. Vanhankoulun tuottajien biiteistä jää nykyään usein se lisäpotku lisäämättä jälkituotannossa ja vaikka rummut ovatkin hyvän kuuloiset niin tässäkin niistä jää voimaa uupumaan. Albumi on kuitenkin tasapuolinen ja kiva kokonaisuus ja loppusilauksena Fresh From The Morgue (remix) biisillä Wu-päälikkö RZA heittää hyvät tyylittelyt.