Mies, joka elää päivä kerrallaan. Espoo Soundin edustaja A. Luoti on julkaisemassa keväällä uuden vielä nimeltä mainitsemattoman EP:n.

Setti sisältää kuusi kappaletta ja niistä on julkaistu ennakkoon “Sano mua luuseriks” Musta Lista yhtyeen kanssa mikä jäi MKDMSKn viimeiseksi nauhoitukseksi. Toisesta kappaleesta “51” on julkaistu myös musiikkivideo Olari legenda Ässän kanssa , mutta muista mielenkiintoisista vierailijoista Luoti latoo: “Ei siel ketään spedei oo!” jättäen odotuksen makua kuuntelijoille. 

Yleisesti ahkeraksi tunnettu artisti on tiputellut vuosia uutta materiaalia säännöllisesti, eikä tunnu tekevän tälläkään kertaa poikkeusta tähän kirjoittamattomaan sääntöön.

“Omakustanne projekti on lähtenyt käyntiin omalla painollaan, kun Hallittu Kaaos (2018) albumin jälkeen kelasin, että ei ole hetkeen mitään sanottavaa. Löysin hyvin pian taas itseni kirjoittamassa uutta kappaletta.” –  A. Luoti on vaikuttanut viimeaikoina myös, Projekti X kokoonpanossa sekä vihjailee jo legendaksi muodostuneen Dyniz poppoon uusista kuvioista toisen alkuperäisjäsenen MJP:n kanssa.

Suoratoistopalveluiden playlist keskeisyys ja liukuhihna sinkut ovat vieneet viimeisetkin rippeet kokopitkien kokonaisuuden tavoittelusta. “Ei jengi jaksa keskittyä enää siihen äänimaailmaan ja uppoutua artistin omaan kuplaan. En ole kolikon perässä juokseva artisti, mutta sinkut ovat tätä päivää…Next!”

Oletko kohdannut tuotantosi takia paljon ennakkoluuloja?

“Suomiräppäreitä pidetään aina kuppiin kallistuvina naistenvihaajina eli oman elämänsä Nykäsinä, mutta se aikakausi on osaltani mennyt. Viimeaikojen terveelliset elämäntavat on ollut solmut avaava istunto, mutta pidemmällä tähtäimellä se ei ole minun pala kakkua.” – A. Luoti sanoo kaataen samalla molemmille shotit vodkaa.

Pitkänlinjan rap artistina mikä on mielestäsi skenessä muuttunut kymmenessä vuodessa?

“Ennen kaikki tulivat keikoille ja ne olivat viikon kohokohtia koko kaveripiirille. Nykyään kaikenlainen somettaminen pistää fanit seuraamaan sun tekemisiä omalta kotisohvaltaan. Tämän päivän artistien vankkumaton somehuoraus ja kollektiivinen tyhmyys jättää vähän jalansijaa oikeasti karismaattisille persoonille.” 

Musiikin maailmassa missä huomionhausta on tullut muotia ja nuoriso tavoittelee jatkuvasti uusia seuraajia. Pysyy A. Luoti oman tien kulkijana ja kuuntelijoilleen uskollisena tulkitsijana.

A. Luoti missä olet viiden vuoden päästä?

“Toivottavasti en ole psykoosissa hakemassa eduskuntaan.”

Kolmas sinkku tulevalta EP:ltä “Miinanpolkija” on julkaistu tänään 8.4.

Artikkelin toimitti haastatteluineen ja sisältöineen Samuli Kuula.