Viikon Valitut #48: Tällä viikolla huomion saivat Mari Johanna, DJ Tikari ja Hatefullcity

Viikon Valitut -juttusarjan tarkoituksena on kerätä joka viikon torstaiksi viimeaikoina julkaistuja teoksia yhteen artikkeliin useammalta eri tekijältä:

Mari Johanna – Tiibetinspanieli

Tuoreen Killah Recordsin perustajan Kuben vaimolta Mari Johannalta tippui eetteriin uusi sinkku Tiibetinspanieli. Kappale kertoo siitä, kuinka vaihtelevat elämänkokemukset ja lähtökohdat voivat muovata hyvinkin erilaiset asenteet ja maailmankuvat. Mari Johannan tyylissä on tapahtunut kehitystä ja uusi tuotanto onkin seuraavalla tasolla. Inhorealistinen lähestymisnäkökulma aiheeseen tuo biisiin mukavan raffin fiiliksen. Tuotanto on mukana pomppimaan laittavaa Kube -laatua. Mari Johannalta ollaan aiemmin kuultu sinkkuja, tupla-sinkkuja ja featteja muiden artistien kappaleilla, jokohan tässä uskaltaisi alkaa odottamaan kokopitkää levyä?!

IG: mjordn

DJ Tikari – 25%

Vastikään feat.fi:n haastattelussakin ollut DJ Tikari julkaisi nyt levyn, joka kantaa nimeä 25%. DJ Tikari on rovaniemeläis-turkulainen rap-artisti, -tuottaja ja entinen DJ. Mies on soittanut taustoja keikoilla artisteille kuten Ruste Juxx (US), Kriso, Are, OG Ikonen, Eino Antiwäkki ja Talonpoika Lalli.

Hip hop -taustoja ja -lyriikoita DJ Tikari on tehnyt pöytälaatikkoon jo vuodesta 2009 alkaen, mutta vasta lähivuosina pistänyt sisään etenemiseen tarvittavat työtunnit. Ensimmäinen julkaisu oli mixtape Takamehtien Tikari ja tämä debyyttilevy 25% näki päivänvalonsa 6.12.2019 . Jätkillä on myös pystyssä Slow Pace Records -niminen omakustanne/pienlevy-yhtiö, joka tuottaa monipuolista musiikkia.

“Levy syntyi yksinkertaisesti halusta tehdä räppilevy, joka edustaisi omaa pohjoisamerikkalaista hip hop-musiikkimakua ja jotain vastaavaa mitä noin kymmenen vuotta sitten suomirapissä tehtiin. Oma isoin suomirap-fanitus osui juuri sille ajalle, levysoittimessa pyörien artistit kuten Hannibal & Soppa ja Pahat Viinit, Joku Roti Mafia, Julma Henri, Ruudolf, Heikki Kuula ym. Samalla halusin kokeilla, miten suomirap-skene reagoi siihen, että vie vähän tyylejä takaisinpäin siihen aikaan kun taustoja samplattiin paljon.” – DJ Tikari

IG: tikari3
FB: tikari333

Hatefullcity – HatefullcityLP2019

Hatefullcity on Lieksasta kotoisin oleva KillaKatin ja H.C. Andersenin muodostama kollaboraatio. Nuoret ja nälkäiset uugeeräppärit ovat tehneet soolomatskua omillaan jo jonkin aikaa, ja nyt tällä projektilla lyöneet voimansa yhteen. Meininki on old-school ja biiseistä kuuluu välittömyys ja tekemisen ilo. Antaapa miesten kertoa kuulumisistaan lisää!

“Hatefullcity pitää sisällään 2 nuorta nälkästä ämceetä, jotka tällä LP:llä halusi herättää vanhankoulun räpin tunnelmaa ja sen henkisyyttä sekä vapaamielisellä otteellaan sen, että musiikissa pitää kehittyy kokoajan, mutta sen pitää olla samaan aikaan hauskaa – anteeks siis helvetin hauskaa, vapaata ja rentoa, jotta tekemisessä säilyy oma sielukkuutensa ja tapansa välittää sanomaa. Tulevaisuudessa Hatefullcity tulee olee vapaamielinen musiikin suhteen ja meiltä tullaan kuulemaan niin kohilleen hiottua vakavamielistä tarinankerrontaräppiä, kuin myös rentoa ja douppia räbäyttelyä ripauksella myös uudenaikaisempaa ja pehmeämpää soundia, mutta pysytellen silti mahollisimman aitona. Respektit myös tämän levyn tuottajalle eli Oulun omalle Ruthless Rhythmille hänen saundi maailmansa kohtasi tässä artistien kanssa erittäin hyvin. Peace!” – Hatefullcity

IG: Hatefullcity
FB: Hatefullcity

MIKÄLI OLET KIINNOSTUNUT TARJOAMAAN JULKAISUASI  JUTTUSARJAAN, LAITATHAN ITSESTÄSI JA JULKAISUSTASI ESITTELYN OSOITTEESEEN: [email protected]