Toimitus otti yhteyttä FAM -yhtyeen toiseen osapuoleen Kekkoseen, joka pyörittää Espoossa omaa Urho Studiot -lafkaansa. Mies löytyi, mistäpä muualtakaan kun studiolta.

Morjes! Mitä miehelle kuuluu?

Yo yo! Kaikki on tosi hyvin, päässy taas duuniviikkoon kiinni ja nyt tultiin studiolle vääntää Ruuskasen uutta EP:tä valmiiks. Ja oon ihan fiiliksissä, et saatiin toi Urho Studiot -levy pihalle vihdoin ja viimein. Se on ollu sellanen vuoden projekti muiden projektien ohessa ja Sapres teki siihen ihan hullut tuotannot. Tosi fiiliksissä siitäkin, et miten hyvin jengi on ottanu sen vastaan. Elämä hymyilee ja aurinko paistaa!

Raota vähän lukijoille, että minkälainen tyyppi sieltä räppärin takaa löytyy ja mistä sä tulet.

Meitsi on 29 -vuotias espoolainen äijä ja 9 vuotta tuli junnuna asuttuu Porvoossa. Sit tuli palattua takas tänne kotikonnuille. Oon tosiaan vaikuttanu Flowboysfamissa, se tuli perustettua sellanen 10 vuotta takaperin. Ollaan tehty musaa tosi ahkerasti ja tossa pari -kolme vuotta sitten tuli refreshattua bändin nimi FAMiksi. Oon vääntäny soolohommia ja keikkaillut ympäriinsä. Tuli keikkailtua aikoinaan Mikael Gabrielin tuplaajana puoltoista vuotta ja sit myöskin Kymppilinjan Janne Ordénin mukana pari vuotta. Koko ajan hautu päässä sellanen ajatus, että pitäis alkaa vääntää omaa juttua kunnolla, tehdä sooloa ja perustaa oma label. Nyt on menny sit viimiset pari vuotta tän Urho Studiot -projektin kanssa ja väänsin Kekkonen -TV -projektin tossa. Täl hetkel teen soololevyä ja sen on tarkoitus tulla ens vuoden puolella, sitä ennen droppaan viel yhden EP:n. Tosi aktiivinen musantekijä olen ja perheenisä, mulla on pari skidiä himassa. Päivätyön ja perhe -elämän ohella koitan vääntää musaa niin paljon, kuin mahdollista.

Ai sulla on vielä ihan legitti päiväduunikin, huhhuh. Miten aika riittää?

Joo mä ajan pakua seiskast kolmeen ja sit koitan jaksottaa vähän studiopäiviä ja aikaa perheen kanssa. Kyl täs saa koko ajan olla menossa kädet täyn hommii, eikä meinaa tunnit riittää. Mut nyt on ollu hyvä draivi päällä ja kiva vääntää menee ja kun saa hommia eteenpäin, se motivoi tekemään lisää. Ollaan saatu tähän Urho Studiolle hyvä jengi, kaikki vähän ruokkii ja auttaa toisiaan.

Ketä kaikkia tossa teidän rosterissa on mukana?

Tähän kuuluu mun lisäks Käteinen, Ruuskanen, Suvi, Pismi, Ulo, 3LAXS tuolt Ruotsista. Sit on Fredi Fate ja Super-Stefu, niil on sellanen bändi, ku Kuningaskunta. Sit on meidän dj Jake ja hovituottajana toimii Sapres. Sapres on tuottanu just koko ton Urho Studiot -levyn ja Kekkonen -TV -levyn, miksannut ja masteroinut ne. Sapres on todella lahjakas jannu tuolta Lahesta ja Pismi on Kuopiosta. Suvi on lohjalta. Muut onkin sitten Espoosta, helsingistä, tai Vantaalta. Meil on tiukka remmi täs ja kaikki on mun pitkäaikasia ystäviä, nyt lähdetään yhdes kasvattamaan isommaks tätä labelia.

TSEKKAA FIILISTÄ URHO STUDIOILTA:

 

Minkälainen äijän oma metodi on musantekoon, kirjoitatko sä jatkuvasti tekstiä, vai tiputatko vaan silloin kun mielen päällä jotain on?

Mä oon tosi sessarihenkinen tyyppi, eli mä teen kaiken oikeestaan niin et meen studiolle, valkkaan biitin ja kirjotan siihen. Sit räppään sen ja vien heti samantien maaliin. Toki jos jälkikäteen tuntuu siltä, että siel ei joku juttu mee niin hyvin kun ois voinu vetää, mä hinkkaan sen kasaan. Mä tykkään sessioista, koska joskus on käynyt myös niin, et uudelleen äänitys vie jotain pois ja ihan ensimmäinen demo kuulostaakin parhaimmalta.

Mä tein tos ton ensimmäisen EP:n Kaikki Mitä Tehny noin reilu puol vuotta sitten. Kyl mä tykkään droppaa sinkkubiisejä, mut nyt se on vähän muuttunu. Vieläkin voin julkasta jotain eksklusiiveja, mutta fokus on kuitenkin levyssä. Mä oon vähän muuttanu soundia ja väännetään tota levyä kaikes rauhassa lahtelaisen tuottajan Lasse Saaren/Velipetterin ja Kalle Chydeniuksen kanssa.

Minkälainen mesta toi teidän studio on?

Studio on tällä hetkellä mun lapsuudenkodissa. Mutsilla on tällanen omakotitalo, jossa on kaks puolta. Toinen puoli on yksiö, jossa on keittiö ja wc ja 40 neliöö tilaa ja tänne ollaan rakennettu Urho Studiot. Täällä tehdään käytännössä kaikki meidän labelin jutut ja kaikki on sillee musta riippuvaisia eli kalenteri on aika täynnä. Mut kiva tehdä, kun on hyvä porukka.

Cool. Onko sulla muuten minkä verran kosketusta muihin hip hop -juttuihin, oletko breikannut ja/tai peintannut jossain vaiheessa? Ja tuleeko biittejä tehtyä?

Joo oikeestaan breikkaaminen tuli ihan ensimmäisenä, asuttiin sillon Porvoossa. Mentiin aina vaan Keskuspuistoon, laitettiin mankka pyörimään ja hatut lattiaan. Sit breikattiin menemään ja kerättiin kolehtia, et saatiin lisää pattereita siihen mankkaan, haha. Sit tuli toi maalaaminen, mä en sitä ihan hirveen kauan tehny, mut jonkun verran kuitenkin. Ja tägäiltyy tuli aika paljon. Mut sitten ku räppääminen iski, niin kaikki muu jäi. Biittejä mä oon koittanu tehä, mut jotenkin tuntuu ettei ihan riitä. Pitäis vaan istuu alas ja jaksaa puurtaa. Mut esimerkiks kun Sapresin kanssa väännetään, niin kyl sinne tulee paljon ideoita heiteltyä mukaan.

Miten tämä tuore Urho Studiot -levy syntyi; oliko teillä porukassa jonkinlainen punainen lanka mietittynä, vai tehtiinkö se enemmänkin just sessarihengessä niin, et jokainen vaan roudas itsensä paikalle?

Just sessarimeiningillä. Oltiin tietty kaikki tosi fiiliksissä, kun saatiin vihdoin tällanen oma tila käyttöön, eikä tarvi himassa vääntää. Tästähän tuli aika vanha Wu -Tang -henkinen levy, saattaa olla neljä tai viisikin versettä per biisi. Siinä ei oo yhtään mietitty, et se saattais mennä radioon tai muuta vastaavaa. Sitten noita sessareita alko kertymään ja pistettiin platta ulos. Siellä on mukana myös tyyppejä, jotka ei kuulu tähän Urho Studioiden ydinporukkaan, niinku Juno, Rivo, Tuomo Pee, Iki-W ja Kasper Vee. Ne on sit taas frendejä muuten.

Kyllä kyllä. Mitäs kaikkea tulevaisuus pitää sisällään, onko suunnitelmia ja haaveita ja jotain, mistä haluat informoida lukijoita?

No haaveena on tietenkin, et saatais label kasvamaan mahdollisimman paljon ja kaikkien juttuja eteenpäin ja sinne, minne ne tähtää. Studiorusketus tulee olemaan tänäkin vuonna aika vaikuttava, musaa tehdään paljon. Sit täytyy mainita, et saatiin tehtyä Roustery Kaffan kanssa oma Urho Studiot -kahvi, limited edition -meininki. Ne fiilas meijän meininkii ja logoo ja pitää antaa propsit Pietulle Rousteryn jengistä.

Okei, nice! Kiitoksia paljon haastattelusta ja hyvää studiogrindia!

Kiitos paljon myös äijälle!

 

Urho studiot Facebookissa:https://www.facebook.com/urhostudiot/

Urho Studiot Instagramissa: https://www.instagram.com/urhostudiot/?hl=fi

Urho Studiot Youtubessa: https://www.youtube.com/channel/UCjMYkoD0zc5vbQwGjyL29oA

 

KUUNTELE “URHO STUDIOT” -LEVY: