New Yorkin Buffalosta kotoisin oleva Conway the Machine on 10-luvulla aktivoitunut kovanaama, joka on ennen suosiotaan kerennyt lusia ja saada jopa luodista. Nyt räppäri on julkaissut seitsemän biisin albumin yhdessä The Alchemistin kanssa. 

Conway the Machine tunnetaan parhaiten yhteistyöstä Benny the Buctherin ja Westside Gunnin kanssa. Kollektiivin nimi on Griselda ja heiltä ilmestyi viime vuonna albumi, joka on klassisen soulia samplaavan itärannikko-räpin kuuloista, mutta kaikki tunnelmallisiksi loopeiksi leikellyt biitit on koostettu soittamalla ja laulamalla. Yhtään samplea ei levyllä ole käytetty. Kokoonpano on työstämässä seuraavaa julkaisua legendaarisen DJ Premierin kanssa.

Conwayn uusimmalla julkaisulla häärii biiteissä toinen tuottaja-legenda The Alchemist, joka viime vuonna teki myös seitsemän kappaletta sisältävän yhteistyöjulkaisun Action Bronsonin kanssa. Conway pysyy haastatteluissa vähäsanaisena, mutta äänityskopissa mies pääsee vauhtiin. The Alchemistin tuimille biiteille laskeutuva flow tihkuu katujen tuskaa ja lyriikoissa pysytään perinteisen gangstana. Autenttinen tunnelma tulee luonnostaan, sillä Conwayta on ammuttu pään alueelle ja naama on puoliksi halvaantunut. Tapauksen jälkeen Conwayn oli opeteltava räppäämään uudestaan.

14 KI’s” kappaleella vedetään kuulija voimakkaasti mukaan matkalle siihen korville tuttuun ja turvalliseen eli räppäreiden vaaralliseen maailmaan. Shout-outteja saavat huippu-urheilijat ja aseiden pauke täydentää kiukkuista rumpubreikkiä. Yllätyksiä ei lyyrisellä puolella tule, mutta en niitä tältä julkaisulta odottanutkaan. Tunnelmaa rakennetaan skiteillä, joihin on myös laitettu kovat biitit. Levyltä singlenä julkaistulla ”Shoot Sideways”-biisillä kuullaan School Boy Q:ta, mutta harmiksi vain kertosäkeessä. Albumin toinen vierailija on yli 30 vuotta räpännyt Cormega, joka tarjoilee versen ”They Shot Sonny”-kappaleella. 

Albumin nimi mainitaan skitissä, joka on peräisin Paid In Full-elokuvasta Wood Harrisin replikoimana. Wood Harris tunnetaan paremmin Avon Barksdalen roolista The Wire-sarjassa. LULU on kokonaisuutena hallittu ja tyylikäs gangsta-levy, jonka tutulla reseptillä toteutettuun soundiin uppoutuu helposti ja lyhyt julkaisu lähti pyörimään heti toisen kerran.