Yo! Karanteeni raps ja FaceTime soi ja näkyy!

Mitä tapahtuu kun Suomi laitetaan säppiin ja räppärit lukitaan koteihinsa?
Ainakin hyvin luovaa toimintaa ja trampoliinien roudaamista sisälle. What?

Tsekkaa Yo! Katanteeni raps spektaakkeli jonka biitistä vastasi Risto aka GFB ja lukaise itse tuottaja maestron eli Eeteen haastattelu alta!

Tietämättömille infoa! Kuka kyseessä eli kuka olet ja mitä teet?

37- vuotias miehenalku, joka tekee vapaa-ajallaan internetissä hip hop -musiikkia.

Äijä on karanteenissa puuhannu nyt astetta isommalla porukalla. Karanteeni Raps!
Kaiken kaikkiaan, kuinka monta tekijää tässä oli mukana?

Jos oikein laskin, niin 35 räppäriä. Mukana myös 4 tanssijaa (MDD eli Men Dont Dance), 3 deejiitä (DJ Rullbiza, DJ Hoikkapoika ja DJ Leijonamieli) ja 2 peinttaajaa.

MDD Tanssiryhmän MTV Talent Suomi esiintymisiä voit tsekata näistä linkeistä:
Talent Suomi esiintyminen
Talent Finaali esiintyminen

Biisi saa niskanikamat kipeiksi nyökyttelystä.
Sulla tais olla puhelin aika kuumana, facetimetitkö (heh) kaikki vedot vai miten kaikki osallistuivat? Oliko erilaisia lähestymisiä?

En ollu todellisuudessa kun pari kertaa puhelussa oikeasti. Pyysin jengiä kuvaamaan oman parttinsa pystyvideona ja löin videopuhelugraffaa päälle. Yllättävän iisi prosessi.

Spektaakkelille oli tehty myös iso ja makee piissi mikä näkyy teoksen videolla kuten myös grafiikkana, kuka tai ketkä tästä vastasi?

Tom Granqvist ja Kimmo Saarenpää. Video oli jo melkein valmis, kun joku heitti ryhmässä, että mitäs elementtejä puuttuu? Soitin Tompalle viime viikonloppuna, ja se kertoi, että olivat sattumoisin menossa muutenkin peinttaamaan, eli saivat 2 kärpästä samalla iskulla. Toimittivat kyllä makean kirsikan kakun päälle.

Kerro ideasta! Mikä sai kokoamaan tälläsen projektin? Inspiroiko joku muu “etäsessari” veto?

Ruotsalainen MC Habit duunasi vastaavanlaisen karanteenipätkän, joka julkaistiin hänen IGTV:ssään. Laitoin puoliläpällä facebookkiin päivityksen, että tällänen ois kiva tehdä suomessakin. Yllättäen päivityksellä oli suraavana aamuna niin paljon kannatusta, että lähettiin heti hommiin.

Miten tää korona näyttäytyy sun elämässä?

Lapset on himassa, ja teen päivätyöni kotistudiossani. Välillä on keskittymisvaikeuksia, kun lapset riehuu ja tappelee, mutta sekin on toisaalta ymmärrettävää. Päiväkodissa on koko ajan aktiviteetteja, joten skidien on keksittävä päivisin myös itse tekemistä. Hektistä on kuten tuossa meidän videon introssakin näkee. Pyritään kuitenkin pysymään himassa niin kauan kun niin suositellaan.

Miten pitkä projekti tää oli, kauan kesti saada kaikilta matskut?

10 päivää facebook-päivityksestä painoin exporttia. Poikkeuksellisen tehokasta toimintaa osallistujilta. Oon tosi ylpeä tästä jengistä.

Aiotko vielä toteuttaa “aikakauden” mukaisia teoksia vai oliko tää ainutlaatuinen julkaisu?

Tämä on toki ainutlaatuinen teos vallitsevan tilanteen takia, ja jos karanteeni jatkuu, niin part 2 kesällä? Todellakin!

Sulla on myöskin mahtavat remake sekä “Kirjoita sinä, minä räppään” – sarjat YouTuben puolella.
Näitä äijä on tehny jo puoli vuotta ainakin mitä löytyy tubesta. Kerro omin sanoin näistä?

Nää on terapiaa mulle. Ysärihiphop-remaket (miten vitussa kirjoittaa tuo sana) vie nostalgiatripeille ja välillä myös opettaa kulttuurista. Parasta on ollut se, miten paljon itse oppii näistä klassikoista. 90-luvun puolessavälissä kun ei ollut internettiä kertomassa, kuka painoi ja mitä potikkaa studiolla. Nuo  “Kirjoita sinä, minä räppään”- jaksot on ollut haastavia tehdä. Katsojat siis lähettää mulle tekstejä, ja mä yritän parhaani mukaan tehdä niistä biisin. Musan tuottamisesta lähtien. On todella vaikeaa tulkita muiden kirjoittamaa tekstiä, vaikka kivaa se on sekin. Silloin kun kaipaan turvallisuuden tunnetta, laitan remaket tulille. Haha.

Kun omaat selvästikkin skillejä kaikkeen, mitä tapahtuu seuraavaksi? Onko jo olemassaolevien sarjojen lisäksi tulossa muita?

Nykytilanne on just hyvä. Joitain uusia videoita on suunnitteilaa, mutta katellaan niitä sitten loppuvuodesta.

Mitä julkaiset seuraavaksi?

Keskityn tällä hetkellä tohon youtubeen. Tuskin mitään soolomusaa ainakaan ihan lähiaikoina tulossa.

Mahtavaa duunia! Toivottavasti pysyt terveenä kuten myös artikkelin lukijat.
Terkut Feat.fin lukijoille?

Muistakaa kuunnella paljon kotimaista indie-musaa! Pese kätes! Ennenkaikkea, pysykää terveenä!

Kiitos haastattelusta!🙏

EeteeTV YouTube kanava

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

 

Huomenna klo 18! #yokaranteeniraps #eeteetv

Henkilön Eetu Vanhatupa (@eetee3000) jakama julkaisu