On päiviä, kun haluaa kuunnella epämääräisempää ja maalailevampaa musiikkia. On myös päiviä kun haluaa kuunnella täysin suorasukaista ja hienostelematonta sylkemistä. Ja kun se tehdään vielä tyylipuhtaisiin samplebiitteihin, räppidiggari tuntee olevansa ns. kotona.

Tällä kertaa fiiliksen mahdollistaa FAM uunituoreen Kujakolliblues -EP:nsä kanssa. Bändin mc:t Kekkonen ja Kasper Vee ovat ahkeroineet kumpikin omilla tahoillaan, ensin mainittu Urho Studiot -kollektiivinsa parissa ja jälkimmäinen Tykki Records -lafkansa tiimoilla. Bändiä, josta kaikki on saanut alkunsa, ei kuitenkaan ole missään vaiheessa unohdettu ja miesten kanssa keskustellessa huomaa, miten vyöhykkeellä kumpikin on päästessään yhteisen projektin ääreen.

“Ihan fiiliksis täst FAM -EP:stä ja sikana tullu tehtyy musaa. Meil on aika hyvii pommei tuol tallessa ja niit tippuu sit tänkin projektin jälkeen. Toi ensin dropattu Mitä Sydän Kestää -sinkkukin loju koneella joku puol vuotta ja sen perään päätettiin rykästä EP valmiiks.” -Kekkonen 

Osa uusista biiseistä on odottanut lopullista muotoaan äijien keskittyessä soolopuuhiinsa, mutta myös täysin uusia rykäisyjä on kokonaisuuteen otettu mukaan. EP:llä on kuultavissa useamman tuottajan kädenjälkeä; etukäteen julkaistu Paljo Sydän Kestää jolla mikissä vierailevat myös Samia, Juno ja MukaV€li, on Janne K:n tuotantoa, luottotuottaja Sapres on tehnyt mukaan yhden biitin ja lisäksi mukana on Ronnie Creedin, Läski Salosen ja Samu Blomsterin perinteikästä jytkettä. Edellä mainittu etukäteissinkku on mukana fyysisellä julkaisulla, vaikka sitä ei digikokonaisuudessa nähtävissä ole. Syynä on Spotifyn määrittelytapa, jonka mukaan EP sisältää korkeintaan kuusi kappaletta ja sen ylityttyä on kyse albumista.

“Otettiin EP:stä sellanen 100 kappaleen painos pahvitaskuja, eli nopeet syö hitaat. Holla back!” -Kasper Vee

Kaksikosta Kekkonen on keikkaillut koko kevään erittäin ahkerasti US -poppoonsa kanssa, kun taas Kasper on hankkinut studiorusketusta eli tehtaillut uutta musiikkia roppakaupalla. Kumpikin miehistä on kokenut live -esiintyjä ja läpi on käyty pienemmät kuppilat siinä, missä festarilavatkin. Tiheällä keikkatahdilla saa tottua vaihteleviin olosuhteisiin; toisena päivänä tupa voi olla täysi, kun taas seuraavana yleisö muodostuu 20 ihmisestä. Pääasia on, että keikka vedetään silti aina täysillä. Asia, jota jokainen esiintyjä toivoo, on toimiva tekniikka.

“Yks, mikä on aina pettymys, on jos joutuu jollain karaokemikeillä vetämään. Toivois, et se äänentoisto ois ees ihan ok. Karaokemikit kaikuukin niin saatanasti ja räppi on kuitenkin niin nopeeta.” -Kasper Vee

“Oltiin joskus vanhal Flowboysfam -kokoonpanol Kontulas sellases tapahtumas, ku One Mic. Kesken keikan tajuttiin, ettei siel toimi enää ku yks mikeistä ja se oli loppupeleis aika nimensä veronen keikka. Jossain kohtaa ei toiminu biititkään ja yleisö taputti rytmii ja me räpättin acapellana.” -Kekkonen

Kumpikin bändin räppäreistä on perheellinen mies, toisella on kolme jälkikasvua ja toisella viisi. Näin ollen on hyvin ymmärrettävää, että musiikinteko tapahtuu studioilla kotinurkkien sijaan. Erillinen “työpaikka” myös potkii käyttämään ajan tehokkaammin, sillä studiolla haluaa saada myös konkreettisesti aikaan. Kotoa saattaa löytyä liikaa häiriötekijöitä, oli perhettä tai ei.

Puhe kääntyy otsikoissa olleeseen ja Featinkin käsittelemään Asap Rockyn tapaukseen, jossa artisti päätyi pahoinpitelyn päätteeksi vangituksi Tukholmassa. Syyttäjänvirasto sai läpi vaatimuksen siitä, että artisti joutuu odottamaan oikeudenkäyntiään vangittuna ja joutuu näin ollen peruuttamaan Euroopan kiertueen keikkojaan.

“Mä en oo niin paljoo asiaa seurannu, et ois mitään mielipidettä. Onhan se hannikasta, et menee keikat ohi. Mut on sekin, et ollaan porukalla yhtä vastaan.” -Kekkonen

“Ei se oo aina niin helppoo käyttäytyy oikein, oli sitten mikä stara tahansa. En tiiä. Eiköhän se ura sielt pääse jatkumaan.” -Kasper Vee

Tämän jälkeen keskustelu karkaa holtittomasti koirien ilmavaivoihin, johtuen Kasperin tukalasta tilanteesta, jossa hänen Vinnie Paz -nimeä totteleva lemmikkinsä on myrkyttänyt kodin ilmatilan. Myös Kekkosella on räppikoira, joka taas kantaa nimeä Madchild. Toteamme kuitenkin yhdessä, että kyseiselle aiheelle tullaan tekemään oma artikkelinsa.

FAM tullaan näkemään myös festarilavalla myöhemmin syksyllä, sillä bändi esiintyy 12.10 Forssa Hip Hop Festival -tapahtumassa(FHHF). Ota sitä ennen haltuun tuore EP!

 

 

FAM FACEBOOKISSA: https://www.facebook.com/famvirallinen/

FAM INSTAGRAMISSA: https://www.instagram.com/famvirallinen/?hl=fi