Viime vuonna suomiräpin kuuntelijat lauloivat vittumikkoa, nyt puolestaan sanoiksi sopisi Sebe saatana, sillä kulttimainetta nauttiva Altis on valmistelemassa uutta levyään seuraajiensa iloksi. Vielä loistavamman uutisesta tekee se, että maanantaina 23.3.2020 ilmestyvä single Sudet ulvoo ennakkokuuntelussa jo nyt ja vain Featin lukijoille! Voit kuunnella sen maanantaihin saakka allaolevasta linkistä.

https://www.kuismarecords.com/altis-ennakko

“Sudet ulvoo” on taattua Altis-laatua eli tässä tapauksessa häpeilemättömän viiltävää kuvailua ihmismielen synkimmistä tiloista ja keloista, entistäkin terävämmällä kynällä kyhättynä. Erityisen mielenkiintoisen kappaleesta tekee omaan makuuni se, että artisti tuntuu raottavan nyt myös mystisyyden verhoa enemmän suhteessa aiempaan tuotantoonsa. Sitä tiettyä mustaa huumoria ei ole juurikaan havaittavissa, eikä sitä jää tällä kappaleella kaipaamaankaan.

Päinvastoin, Altis osoittaa jälleen osaavansa kirjoittaa myös ns. vakavampaa matskua ja tekee senkin paremmin kuin valtaosa räppäreistä. Kysyin varmuudeksi vielä Sebeltä itseltään, mistä biisi hänen mielestään kertoo ja vastaus kuului näin:

-Tosiaan otin osumaa vaikeelta masennukselta noin puolitoista vuotta ja tä “Sudet ulvoo” -kappale keskittyy niihin keloihin, mitä mulla masennuksen pimeimpinä aikoina oli.

Biisi toimii samalla esimaistiaisena tulevasta albumista, jonka nimeä ei ole vielä julkisuuteen paljastettu. Varmaa on tässä kohtaa ainakin, että levyn julkaisee Kuisma Records eli entinen Pirados, joka on toiminut artistin luottojulkaisijana aiemminkin. Viime Altis-albumista alkaakin olla jo aikaa, joten voinemme tunnustaa varmaksi totuudeksi myös sen, että odotamme levyä kärsimättöminä.  Onneksi artisti tarjoutui helpottamaan tuskaamme ja paljasti hieman yksityiskohtia tulevan levyn sisällöstä:

-Oikeastaan koko levy sai alkunsa siitä, kun sairastuin tähän suomalaiseen kansantautiin, nimeltä masennus. En oo ikinä ollut mikään angstiräpin suurin fani, mutta kun jokin asia vaikuttaa niinkin paljon elämään, mitä mun kohdalla tämä vaikutti, niin on vain pakko saada siitä jotain positiivista irti ja itse purin sen musiikkiin. 

Uskon, että moni meistä kärsii tästä samasta ongelmasta ja toivottavasti seuraava platta antaa heille edes jotakin. Mutta tottakai levyllä on muutakin, kuin sikiöasennossa räppäämistä, joten iskulinjan ystäville: Nou hätä!

Toivokaamme toki, että Altis on on saanut kuristusotteen masennuksestaan, kenties siihenkin saamme vastauksia, kun platta droppaa. Altiksen faneja on varmasti myös askarruttanut, mitä legendaariselle ja pahamaineiselle Putkihannulle kuuluu, joten tämä asia oli vielä selvitettävä Sebeltä.

-Putkihannu alias “Putkis” jatkaa edelleen samaa rataa ja moni elämänkoulun kesken jättänyt piriperse on Putkihannun toimesta saunan takana, mutta kylmänä. Putkis ottaa tällä hetkellä lepoa valtion hotellissa, mutta levyrahoilla me lahjotaan tuomarit ja humalainen helvetti on kohta taas irti!