Esikoisalbumiaan valmisteleva reggaemuusikko LARSKI7 julkaisi viime viikon torstaina uuden singlen nimeltä Palaa voimakkaana, joka kuljettaa kuulijan syvälle elämän tuliseen ytimeen.

 

 

 

Jos pitäisi löytää yksi musiikkilaji, joka ytimeltään ilmentää samaa voimaa kuin se, mikä pitää meidät elossa, se olisi ehdottomasti reggae. Sama energia joka saa meidät heräämään aamulla, kulkemaan ulos maailmaan, sekä pitämään silmät auki mieltä valaisevien värien, tekemisten, ihmisten ja asioiden varalta, se sama energia on virrannut reggaemusiikissa sen syntyjuurista asti.

 

Vaikka kyseinen musiikkityyli syntyi poliittisista lähtökohdista ja sen tarkoitus oli puuttua yhteiskunnassa vallitseviin epäkohtiin, kuten ihmisten väliseen epätasa-arvoon, on reggaeta sen painavasta viestistä huolimatta aina värittänyt rikkumaton positiivisuus sekä usko parempaan. Vaikka vuosikymmeniä on kulunut reggaen ensihenkäyksistä, voi sen nykymuodoissa yhä kuulla voimakkaita kaikuja positiivisuudesta, rakkaudesta, omanarvontunnosta sekä ykseydestä, joka luo siteen jokaisen elävän olennon välille, luonnosta eläimiin ja sitä kautta ihmisiin.

 

LARSKI7 julkaisi juuri ennen juhannusta yhdessä Studio Redin kanssa tuotetun biisin nimeltä Palaa voimakkaana, joka istuu kaikin tavoin reggaen traditioon ja ilmentää hyvin yksinkertaisesti mutta värikkäästi sitä elinvoimaa, joka reggaen taustalla aina pauhaa. Biisissä tämä energia on puettu tulen muotoon, eikä se varmaankaan ole sattuma: tuli nimittäin symboloi muun muassa intohimoa, ikuisuutta, toivoa, puhdistumista sekä uudelleensyntymää. Tuli on reggaemusiikissa ehkä kaikista luonnon neljästä elementistä käytetyin, eikä mikään ihme, pystyyhän sen kautta ilmentämään yhdellä sanalla koko sitä aavaa todellisuutta, joka ihmisessä eloisimmillaan virtaa.

 

Mutta se tuli ei aina automaattisesti syty, vaan oma liekki täytyy tietoisesti pitää elossa. Se vaatii määrätietoista sekä dynaamista työtä, jonka pariin LARSKI7 lempeästi ja iloisesti ohjaa. Palaa voimakkaana konkretisoi sen mitä elämä voi parhaimmillaan olla, ja kuinka ihmeellisiä polkuja vankka usko itseen ja omiin kykyihin voi avata. 

 

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

 

Musavideo tubessa nyt! @reggaedogrecords @studioredmusic 📷@tommiplatontuplatisu

Henkilön Larski7 (@larski7) jakama julkaisu

 

Voi tuntua todella vieraalta seistä sataprosenttisesti itsensä takana ja toimia omana kannustusjoukkonaan, etenkin kun ympäristömme on suunniteltu synnyttämään ihmisessä jatkuvaa riittämättömyyden ja tyytymättömyyden tunnetta, jotta tämä paikkaisi sisuksia jäytävää vajaustilaa yhä uusilla tuotteilla, palveluilla ja muoti-ilmiöillä, joita vain ulkomaailma pystyy tarjoamaan. Siksi biisit kuten Palaa voimakkaana ovat käytännönkin tasolla tarpeen, sillä ne muistuttavat totuuksista, jotka helposti hektisessä ja ylitsepursuavassa maailmassa unohtuvat.

 

Siinä mielessä LARSKI7 tavoittaa reggaen positiivisuuden ohella jotakin sen poliittisestakin sanomasta. Vai mikä länsimaisessa yhteiskunnassa voisi olla kumouksellisempaa kuin horjumaton käsitys siitä, että minä riitän? Että kaikki mitä tarvitsen on olemassa ei ulkomaailmassa, vaan minussa? “Elämän fiyah se palaa vielki vahvan, eikä wicked manit pysty sitä taltuttamaan.

 

Kappaleen otsikossa piilevä kaksoismerkitys valaisee aihetta kahdelta eri kantilta: tuli voi palaa voimakkaana, mutta sen lisäksi tuli voi saada meidät palaamaan voimakkaana, omaan elämäämme tai ihmisyyteemme tai oman voimamme pariin. Mahdollisuus palaa loppuun ja sen jälkeen palata uudelleensyntyneenä takaisin luo toivoa ja muistuttaa elämän kiertokulun armollisuudesta. Elämän surullisempien tai epätoivoisempien jaksojen raunioille ei tarvitse jäädä makaamaan, sillä mahdollisuudet uuteen, tulisempaan alkuun ovat loputtomat. Kaikista valottomimmankin pimeyden sisältä löytyy liekki, sillä se on olemukseltaan ikuinen: “Ei tää tuli sammu aikojen saatossa, se on palanu jo ammoisina aikoina”.

 

Lopulta tähän alle neliminuuttiseen kappaleeseen kätkeytyy varsin suuria perustavanlaatuisia seikkoja, joista ihmisyys rakentuu ja elämäntaipale koostuu. Kyky luoda nahkansa uudelleen, voimakas usko henkeen tai totuuteen, joka valaisee omaa polkua, taito keskittyä negatiivisuuden sijaan sen vastakohtaan, sekä armahduksen vapauttava ja elintärkeä rooli – nämä muodostavat eheän ympyrän, jonka keskellä ihmisen on hyvä elää ja kasvaa.

 

Mä loppuun asti kannan mun soihtuu

 

 

Tsekkaa Tommi Ahosen tuottama musavideo: