Länsirannikon legendaarinen sylkijä KXNG Crooked alias Crooked I julkaisi äskettäin uuden EP:n nimeltä The Sixteen Chapel. Tarjolla on viisi raitaa silkkaa lyyristä korvaorgasmia, eli pelkkää raakaa räppäämistä ilman kertsejä. Suokaa anteeksi kielenkäyttöni, mutta nyt on aivan vitun hullua kamaa kyseessä.

Sanottakoon aluksi, että KXNG Crooked on omissa kirjoissani se vuohien vuohi tällä hetkellä, joten odotukseni projektia kohtaan olivat lähtökohtaisestikin melkoiset. Kun ottaa huomioon vielä kaverin miltei maanisen julkaisutahdin, on jo lähes käsittämätöntä, miten mies onnistuu jälleen yllättämään kuulijan nerokkuudellaan ja viemään kynägeiminsä entistäkin äärettömämpiin ulottuvuuksiin.

Crookin aktiivisimpien seuraajien tuoreessa muistissa on varmasti edelleen The Weeklys -sarja viime vuodelta, jossa artisti julkaisi viikottain uuden stygen alkaen tammikuusta ja homma pyöri aina sinne vuoden loppuun saakka. The Sixteen Chapel onkin hengeltään kuin eräänlainen kumarrus Weeklyssien suuntaan, sataprosenttista räppäämistä räppäämisen ilosta ja sellaisella tasolla, ettei taida uusi vuosikymmenkään olla Crookedin kyvyille vielä valmis.

Sen lisäksi, että toinen toistaan luovempia riimi -ja flowkaavoja vilisee EP:llä kuin suomalaisia Prisman vessapaperiosastolla ja muistettavia läppiä löytyy yhdestä biisistä enemmän kuin keskivertoräppärin elämäntyöstä, on mukana myös aimo annos sielukkuutta, joka viimeistään takaa kylmät väreet levyä kuunnellessa. Erityisesti The Dream Tapes -vedon aikana saavutetaan mielestäni sellainen godmode, että aloin hetkellisesti jo melkein uskoa Crookin olevankin räppärin sijaan jonkin sortin inkarnoitunut messias, joka on saapunut aikojen takaa keskuuteemme viemään skenen kohti taivaallisia tasoja.

Kaiken kaikkiaan The Sixteen Chapel on juuri sellaista räppiä, jota tekisi mieli mennä soittamaan kadulle kaikille ohikulkijoille genre-uskollisuuteen katsomatta ja huutaa, että tajuatteko te, miten vitun päräyttävää skeidaa tämä on! Tästä syystä en malttanut artikkelin kirjoittamiseen valmistautuessanikaan kuunnella levyä läpi luureilla, vaan mun oli pakko huudattaa sitä kajareista, jotta kaikki asunnossa sillä hetkellä kanssani oleskelleet lähimmäisenikin varmasti kuulisivat sitä. Kaiken ympärillä vallitsevan dystopian keskellä voimme siis huojennukseksemme sentään todeta, että ainakin räppi elää ja voi hyvin.

View this post on Instagram

Appreciate the luv 💯

A post shared by GOD BLESS THE KXNG (@kxngcrooked) on