Pari päivää sitten suomiräpin fanien tietoisuuteen kantautui varsin mielenkiintoisia uutisia, kun Cheekin luotsaama Liiga Music ilmoitti uudesta sainauksestaan Tomi Amorista. Monen odotukset nousivat syystäkin korkealle, onhan tuoreessa muistissamme nimittäin Lukas Leonin edelleenkin jatkuva menestystarina samaisella labelilla. Odotus palkittiinkin silmänräpäyksessä, sillä Tomi Amorin ensimmäinen Liigan kautta julkaistu single VIIMEINEN EHTOOLLINEN ilmestyi jo seuraavana päivänä.

En tiedä oliko vain hauskaa sattumaa, että Amor -nimisen artistin single ilmestyi juuri ystävänpäivänä. Oli kyseessä tietoinen taktiikka tai ei, niin itse biisi ainakin osuu kuulijan korviin Amorin nuolen tarkkuudella ja vaikeaahan tässä on olla kappaleeseen ihastumatta. Mitään hengellistä paatosta tai anttituiskumaista shokeerausta VIIMEINEN EHTOOLLINEN ei nimestään huolimatta kuitenkaan tarjoile, vaan on aiheeltaan meitä kaikkia koskettava, etenkin näinä aikoina kun tulenkatkuisia uutisia häämöttävästä maailmanlopusta tuntuu satelevan jatkuvasti taivaalta. Artistin omin sanoin:

“Kirjotin tän biisin rungon jo varmaan 4 vuotta sitten. Se oli joku öinen oivallus semi huuruisen illanvieton päätteeksi. Silloin oli tapana pitää jatkoja mun kämpillä ja kun syntinen yö oli imenyt bilemehut koko jengistä, niin loppuyölle jäi teemaksi jauhaa elämästä. Mitä jos se aamuöinen pizza ja olut, jota ei ehkä enää olisi tarvinnut juoda, olisikin viimeinen ehtoollinen ja huomista ei tulis? Ajatus tiivistyi demoksi ja nyt monta vuotta myöhemmin se asettui muottiin, jonka voi käydä kuuntelemassa Spotifysta”

Kappaleen mukana ilmestyi myös visuaaliselta ilmeeltään päräyttävä musavideo, joka pukee sanoitusten teeman vielä näkyvämpään ja näyttävämpään ulkoasuun. Tästä kunnia kuuluu Valtteri Ruille, joka vastaa onnistuneesti videon tuotannosta. Huomioni kiinnitti lisäksi se, että musavideon ohjaajaksi ja käsikirjoittajaksi on merkitty Tomi Amor itse, mikä oikeastaan selittääkin hyvin, miksi video onnistuu tukemaan träkkiä niin tyylikkäällä tatsilla. Artisti avaa inspiraatioitaan videon suunnittelun suhteen seuraavasti:

“Mulla on lähes jokaiselle mun biisille visuaalinen idea. Tietysti vain muutama toteutuu, mutta se on mulle luonnollinen tapa luoda. Nään äänimaailman väreinä ja tapahtumina, jotka alkavat elää omaa elämäänsä jos annan sille vallan. Tästä videosta olis kerrottavana monta tarinaa, mutta annetaan nyt videolla esiintyvän tarinan herättää ajatuksia ensin”

VIIMEINEN EHTOOLLINEN onkin biisi, jonka suosittelen tsekattavaksi nimenomaan musiikkivideon kera, vaikka se tosin wörkkii täysillä sellaisenaankin. Vaikka laatua toki odotinkin, mulla ei ennen kuuntelua ollut kuitenkaan ennakkoluuloja kappaleen sisällöstä sinällään, sillä kyseessä oli itselleni entuudestaan tuntematon artisti. Siksi onkin jännittävää, että biisi onnistui silti yllättämään mut omaperäisyydellään, enkä ainakaan äkkiseltään keksi edes mitään artistia, jonka tyyli tästä tulisi mieleen.

Aluksi pelkäsin hieman kappaleen saattavan muistuttaa Rhytm + Flow ohjelman voittajan D Smoken Last Supper -nimistä träkkiä, mutta sekin huolenaihe karisi jo nopeasti play-nappulan painamisen jälkeen. Originaalius onkin enemmän kuin tervetullutta aina räpistä puhuttaessa ja siitäkin syystä VIIMEINEN EHTOOLLINEN sai mut hyvälle tuulelle. Jutun alussa viittasinkin jo eilen vietettyyn ystävänpäivään ja herra Amor toimii nimensä mukaisesti eräänlaisena rakkauden lähettinä siinäkin mielessä, että uskon tämän kappaleen tuovan yhteen niin valtavirtamusan kuluttajat, kuin vaihtoehtoisemmankin saundin luukuttajat, jotka jakavat yhteisen intohimon hyvää musiikkia kohtaan. Artisti vihjasi myös albuminsa olevan hyvällä mallilla, joten näyttää onneksi siltä, että sielun ruokaa on tarjolla vielä viimeisen ehtoollisen jälkeenkin.