Viime lauantaina iso osa hip hop-yhteisöä, lukuisia legendaarisia jenkkiräppäreitä myöten, kokoontuivat innosta hihkuen olohuoneisiinsa seuraamaan aikamme kenties eeppisimmän biittibattlen toteutumista, kun klassikoita klassikoiden perään meille tarjoilleet tuottajajättiläiset DJ Premier ja RZA kohtasivat toisensa instaliven välityksellä.

Swizz Beatz sekä Timbaland löivät viime kuun lopussa viisaat päät yhteen helpottamaan karanteenista kärsivän kansan tylsyystilaa Verzuz -nimisen sarjan muodossa. Sarjassa on tähän mennessä asetettu napit vastakkain niin timanttisimpia tuottajia, kuin hillittömimpiä hittinikkareitakin. Konsepti on syystäkin noussut monen hoppipään suosikiksi ja on satavarmasti saanut sen kaikkien tunteman fanaattisimmankin somenvastustajan luomaan salaa instatilin, josta näitä mahtipontisia matseja pääsee yytsimään. Ota sarjan IG haltuun tästä:

Verzuz saavutti kuitenkin tähänastisen ehdottoman huippukohtansa lauantaina, kun RZA sekä DJ Premier ottivat toisistaan mittaa, soittamalla vuorotellen tuottajauriensa helmiä yli kahden tunnin ajan. Tässä kohtaa on toistettava battlen kommentteja lukiessani useamman kerran vastaan tullut klisee, jota parempaa kuvailua herrojen kamppailusta en keksi tai sellaista ei ole edes olemassa: Voittajaksi selviytyi hip hop!

Lievät äänitekniset ongelmatkin hautautuivat nopeasti klassikkobiittien- sekä käsinkosketeltavan unity-hengen alle, kun Primo ja RZA johdattelivat kuulijat aikamatkalle läpi nykisaundin kultakauden, tunnelmaa tihkuvien taustastoorien saattelemana. Pihvinkatkua ei ilmassa ollut haistettavissa, vaan kyseiset kaverit fiilistelivät varsin avoimesti toistensa tuotoksia ja tekivät yhdessä kunniaa edesmenneille kollegoilleen. RIP Guru & ODB!

Itse battlevideon tsekittämisen ohella, toinen mainio tapa fiilistellä tuota hävyttömän herkullista hetkeä hip hopin historiassa, on tämä jonkun hienon ihmisen kokoama spottari-lista, johon on kerätty kaikki showdownin aikana soitetut biisit:

Artikkelin alkuun upotetusta youtube-linkistä puolestaan pääsee katsomaan battlen kokonaisuudessaan, joten siitä vain naatiskelemaan ja valitsemaan suosikkinne! Itsehän en osannut päättää voittajaa, saati sitten doupeinta biittiäkään tuosta päräyttävääkin päräyttävämmästä valikoimasta, jota ihastellessa oloni oli kuin hipillä ekaa kertaa Hollannissa. Mua kiinnostaisi kovasti nähdä myös suomiversio tästä, joten toivotaan, että omat tuottajammekin tarttuvat tuumasta toimeen. Sitä odotellessa Liveilmiöt haluaa toivottaa oikein mukavaa ja räpintäyteistä viikkoa!