Paljon kiitosta saaneen esikoislevynsä alkuvuodesta julkaissut Louie Blue jatkaa musiikillisia tutkimusretkiään. Uusi biisi nimeltä Noisy keskittyy seikkailullisuuteen ja itsenäistymiseen.

 

 

 

Vaikka vuoden valoisin yö meni jo pari viikkoa sitten, ja vaikka auringonpaiste alkaa jälleen hitaasti hiipua, eivät kesän maagiset yöt missään nimessä ole ohi. Vielä on syksyyn asti aikaa seikkailla vaihtoehtotodellisuudessa, jossa vuorokaudenaikoja ei ole, ja jossa totutut säännöt eivät päde. Kuumalla, kostealla, hämärällä ja lumoavalla kesäyöllä on paljon annettavaa – se vain odottaa löytöretkeilijäänsä.

 

Inspiraatiota utuisiin ja huumaaviin retkiin voi hakea Louie Bluen upouudesta biisistä nimeltä Noisy. Vaikka kappaleen nimi keskittyykin äänekkyyteen, ja vaikka se on kokonaisuudessaan ehdottomasti värikkään meluisa, huokuu siitä samalla ihmeellistä rauhaa ja äänettömyyttä. Noisy on kuin musiikillinen vastine kesäyöstä sen tummimmalla ja samalla huumaavimmalla hetkellä: kun valo ja varjo kohtaavat ja luovat liiton, joka on sanojen tavoittamattomissa.

 

Jos nyt kuitenkin jätetään hetkeksi nämä tunnelmafiilistelyt ja keskitytään siihen mitä kappaleessa todella sanotaan, nousevat etualalle toiveikkuus, tulevaisuus sekä itseluottamus. Noisy matkustaa kohti tuntematonta yhä kiihtyvällä tahdilla, ja vaikka vauhti ja ympäröivä epävarmuus saattavat hieman pelottaa, ei pelko estä etenemistä. Ympäristö muuttuu epätarkaksi ja menettää merkityksensä, kun vallan ottaa se mitä sisältä kasvaa: “I feel empty / but my mind is filled / filled with hope, or lust”.

 

Toivon ja himon yhteispeli ja samalla niiden välinen olennainen eroavaisuus onkin yksityiskohta, joka tavallaan määrittää koko kappaletta. Toiveikkuus on luonteeltaan jollain lailla puhdasta ja vilpitöntä, rehellinen pyyntö jonka sisälle kätkeytyy ymmärrys siitä, että toivomus saattaa jäädä toteutumatta ja toivo jäädä ilman täyttymystä. Himo taas on villimpää, räiskyvämpää, ehdottomampaa, eikä tarkoitusperiltään välttämättä ollenkaan niin nöyrää. Nämä kaksi risteilevät läpi kappaleen ja jättävät ilmoille kysymyksen, jonka mukaan ilmapiiri hetkestä toiseen värittyy: kuinka lujaa lopulta halutaan mennä? Millaisella mentaliteetilla oma tulevaisuus aukaistaan? Toivonko, vai himoitsenko?

 

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

 

’Noisy’ out now prod. @enzo_internazionale mix @perjantai4000

Henkilön louie blue (@blueberrylouie) jakama julkaisu

 

Jos selkeitä vastauksia ei löydy, ei se ole pointtikaan. Noisy on nimenomaan epäselvä ja hämärä, enemmänkin vaihtoehtoja avaava kuin selkeitä päämääriä lukkoon lyövä. Kappaleessa pyöritään keskellä kaunista kaaosta, jonka alta huokuu kaikesta täysillä menemisestä huolimatta luottamus ja harmonia: “I -I see on my own”. Sillä jos sinulla on itsesi ja oma visiosi, ei ole väliä kuinka sekava tai vauhdikas ympäristö on – löydät kyllä perille, vaikka se ei sumeiden valojen keskellä siltä tuntuisi, tai vaikka päätepistettä ei vielä olisi olemassakaan. Oman lisänsä tähän luottavaisuuteen tuo ehdoton omistautuminen, joka varmistaa, että eksyminen on mahdotonta: “If you’re riding with me / I am yours completely”.

 

Palataanpa lopuksi takaisin siihen kesäyöhön, jonka valoisat poukamat odottavat kulkijaansa. Mielleyhtymä tulee osittain kappaleen musavideosta, joka on Veeti Ossin käsialaa, ja jossa kesäyön hämärissä piilevä taika todella nousee esiin. Video tukee biisin tunnelmaa ja sanomaa omalla vaistonvaraisella tavallaan, ja värjää maagisrealistisella otteellaan kauniisti sitä maailmaa, jonka Louie Blue melankolisuudestaan huolimatta innostavalla kappaleellaan maalaa näkyväksi.