Lukas Leon nousi julkisuuteen vuonna 2018 Jare Tiihosen Liiga Musicin ensimmäisenä kiinnityksenä ja mediassa miehestä puhuttiinkin “Cheekin manttelinperijänä”. Nimitys on osuva, sillä kesäkuussa 2018 julkaistu debyyttialbumi Simba nousi Suomen virallisen albumilistan kärkeen ja striimasi kultaa. Kaikki albumin kappaleet nousivat Spotifyn kuunnelluimpien listalle ja single “XTC” ylitti triplaplatinarajan. Tänään ilmestyi artistin toinen  “Mä” -nimeä kantava albumi ja nähtäväksi jää, ylittääkö uusi levy debyytin korkealle asettaman riman.

Vuonna 1997 syntynyt Lukas Leon (oikealta nimeltään Lukas Sebastian Gavalas) nousi kotimaisen räpin kärkinimien joukkoon räjähdysmäisen nopeasti. Jos ei tietäisi asioiden todellista laitaa, voisi kuvitella miehen saaneen kaiken liian nopeasti ja helposti. Näin ei kuitenkaan ole; räpin kirjoittamisen artisti aloitti jo 8 -vuotiaana, joten mistään aloittelijasta ei ole kyse.

Musiikin suuren merkityksen itselleen jo pikkulapsena tunnistanut ja esimerkiksi rumpujen soittoa harrastanut nuorukainen kertoo asiasta löytyvän myös hauskoja todisteita:

“Meillä on sellasia kotivideoita Kreikan matkalta, joissa mä tanssin 3 -vuotiaana aivan huumassa, hah!”

Varsinainen hurahtaminen räppiin tapahtui ala -asteikäisen Lukasin kuullessa lomamatkalla Eminemiä, joka on yhä edelleen miehelle se suurin esikuva ja yksi ylitse muiden. Tuosta hetkestä lähtien räppärin ammatti oli suurin ja tärkein haave siinä missä myös suunnitelma A. Leon suoritti yläasteen 8 -luokan TET -harjoittelunsa Helsinki Freedom Recordsilla, joka on Helsingin kaupungin nuorisoasiainkeskuksen vuonna 2007 perustama levy -yhtiö ja yhteisö. Tuolloin hän tutustui Jimi Constantineen, jonka studiolla työsti myöhemmin materiaaliansa. Vuonna 2016 artistin vierailu Pikkiksen “Soundi” -biisillä osui Jare Tiihosen silmiin ja miehet tapasivat Constantinen studiolla.

Huhtikuussa 2018 Lukas kiinnitettiin Liiga Musicille ja artisti kiersi maata Cheekin viimeisen areenakiertueen lämmittelijänä. Nuori räppäri sanoo yksittäisen hienoimman muiston nimeämisen olevan todella vaikeaa, koska viimeiset kaksi vuotta ovat olleet todellista saavutetun unelman elämistä ja kiitollisuuteen on paljon syytä. Yhden hetken hän silti nostaa ylitse muiden:

“Kyl se “Valot Sammuu” -päätöskonsertti oli ihan mieletön! Siellä räppääminen oli varmaan siistein juttu tähän mennessä.”

Räppärin historiasta löytyy myös puuhastelua toisenlaisen musiikin parissa. Mies on kuulunut Division Six -nimiseen rockbändiin vuodesta 2013 ja yhtye on edelleen voimissaan. Lukasin mukaan tällä hetkellä kiikaroidaan tulevaisuuteen ja mietitään sopivaa hetkeä tuoda bändi isolla ryminällä sisään.

Etta, joka niinikään lukeutuu tämän hetken suomiräpin eturiviin, on kertonut olevansa kiitollinen mentoroinnista, jota on Lukasilta saanut. Leon ei kuitenkaan näe asiaa aivan samalla tavalla:

“En mä kyl voi ottaa tosta mitään creditsejä. Mä sanoisin, et kun me ollaan Ettan kanssa hengailtu paljon yhdessä, niin me ollaan kumpikin opittu toisiltamme tosi paljon.”

 

TSEKKAA LUKASIN JA ETTAN HEINÄKUUSSA JULKAISTU VIDEOCYPHER:

Tänään julkaistu -albumi pitää sisällään 10 biisiä, joista kolme, Hendrix feat. Aleksanteri Hakaniemi ,  Rooma feat. Etta  ja Cringe on julkaistu etukäteen singleinä. Heinäkuussa julkaistusta Cringe -biisistä löytyy hauska yksityiskohta: Lukasin esikuvan Eminemin 1999 The Slim Shady LP:ltä julkaistulla Guilty Conscience -biisillä Rap Devil kuittailee mentorilleen Dr Dre:lle, joka myös vierailee kyseisellä kappaleella. Cringessä Lukas kuittailee Cheekin Linnanjuhla -freestyleista, luultavasti kuitenkin lämpimässä hengessä.

Mä -albumin teemana on selkeästi artistin minäkuvan esittely; minkälainen ihminen löytyy Lukas Leon -artistinimen takaa ja minkälaisia mielipiteitä tuo ihminen omaa. Albumin synnystä Lukas kertoo seuraavaa:

“Simba -levyä mä tein kaks vuotta. Tän uuden mä tein kahdessa ja puolessa kuukaudessa, keikkailun ohella. Oon kirjottanut todella paljon ja halusin kertoa, kuka mä olen.”

Kysyttäessä kirjoitusmetodeista artisti kertoo niiden vaihtelevan todella paljon. Toisena päivänä pistetään biitti soimaan ja tekstiä ylös, kun taas toisena ajatuksia syntyy ilmankin viitekehystä. Ilman biittiä kirjoittamisessa on se etu, että tekniset seikat, kuten multiriimit eivät niin helposti jätä sisältöä varjoonsa.

Nopea nousu menestykseen kaikkine lieveilmiöineen saattaisi tuottaa ahdistusta monellekin, eikä  piirittävien fanijoukkojen läsnäolo välttämättä pidemmän päälle enää imartelekaan. Mutta Lukas on toista mieltä:

“Ei mua häiritse ollenkaan, päinvastoin. Tykkään olla ihmisten ympäröimänä, mä oon kansan mies.”

 

FACEBOOK: https://www.facebook.com/lukasvirallinen/

INSTAGRAM: https://www.instagram.com/lukasvirallinen/?hl=fi

 

KUUNTELE “MÄ” -ALBUMI:

 

Ei enää artikkeleita