Liiga Musicin lippulaivan Lukas Leonin skenenvalloitustarina sai jatkoa upouuden kappaleen muodossa, jolla seilataan Spotify-listojen lisäksi suoraan kuulijoiden sydämiin. Sydänsärkylääke -nimeä kantava kappale sai kaverikseen myös komean lyriikkavideon.

Lukas Leon on artisti, joka tunnetaan hittien nikkaroinnin lisäksi päätä huimaavista räppäysskilleistään. Harvalla räppärillä olisi pokkaa tai edes varaa tulla geimiin sisään ilmoittamalla haastavansa kaikki. Lukaksella puolestaan oli kumpaakin, eikä olekaan sattumaa, että mies on sittemmin raivannut ryminällä reittinsä nykyiseen asemaansa huippuartistien joukossa.

Liiga Musicin tuotantotiimi yhdistettynä Lukaksen pomminvarmaan potentiaaliin tuottaa tyylikästä työnjälkeä tälläkin träkillä. Sydänsärkylääke edustaa selvästi tekijänsä herkempää puolta, josta löytyy satavarmasti samaistumiskulmaa myös miehen faneille. Kappaleen kauniisti kirjoitetut sanat antavatkin sen nimelle moniulotteisemman merkityksen, kun biisi itsessäänkin toiminee nyt ensiapuna särkynyttä sydäntään paikkaileville musankuluttajille. Lukas itse kertoo kappaleesta seuraavaa:

“Se kertoo särkyneestä sydämestä, joka kaipaa lääkettä särkyihin ja sitä lääkettä on yritetty ettii monista asioista sekä monin tavoin, mut mitään pysyvää lääkettä ei oo löytynyt.

Tää biisi synty sillee, et alkusyksystä tuli toi kertsi-idis. Mä menin sit heti eteenpäin vaan seuraaviin ideoihin ja jätin sen hautuu. Nyt tässä keväällä, kun tää hämmentävä tilanne rupes vallitsee tääl maailmassa, ni meitsi painu neljän seinän sisälle. Sitä ennen oli ollu kovaa kiirettä aika kauan ja kaikki sellaset epämiellyttävät, surulliset ja ahdistavat asiat painunu vaan alitajuntaan jotenki sillee, et nyt on vaan pakko graindaa, et ei ehi nyt surra mitään tällasia asioita ja ne melkeen jopa unohtuivat.

Ne iskivät sitten vitun kovaa täällä neljän seinän sisällä, pari ekaa viikkoo oli tosi rankkaa touhuu jotenkin, kun joutu tavallaan pysähtyy ja olee itsensä kaa kahdestaan. Sit niitä kaikkii semmosii ikävii asioita sielt alitajunnasta rupes nousee mieleen ja rupes kummittelee kaikki ne ahdistavuudet, ni sit mä kirjotin verset tähän biisiin ja tein sen valmiiks”

Sydämestä kumpuavat kivut löytävät artistin karismaattisen ulosannin ansiosta tiensä myös kuulijan tajuntaan ja koko kappaleen läpi kuultavat melodiset tyylit pehmentävät mukavasti tummempienkin tuntemusten iskua. Etenkin toisessa säkeistössä päästään mielestäni täyteen vauhtiin ja vikat lainit kruunaavat koko homman:

Äänet päässäni käyttää megafonia/ ku oisin ottanu overdoussin melankoliaa/ Ei saikkukaa auta ku tunteista ei saa lomia/ oon kuihtunu niinku ikkunalaudal pelargonia/

Kappaleelta löytyy enemmänkin mieleenpainuvia yksittäisiä laineja, mutta en spoilaa niitä enempää, vaan suosittelen kaikkia tutustumaan biisiin mielummin henkilökohtaisesti. Jos näin kuumaa settiä tippuu tulevaisuudessa enemmänkin, niin vaikuttaisi siltä, että epävarmoista elinolosuhteistamme huolimatta kesä tekee kuitenkin tuloaan ainakin suomiräpin fiilistelijöille.

 

 

Ei enää artikkeleita