Elastinen X Gettomasa! Pari päivää sitten näkemäni promokuva Mähän Sanoin– biisistä sai mut hieraisemaan hetkeksi silmiäni miettien, että voiko näin ylikova kombo olla edes totta. Tottahan se oli ja biisi videoineen on nyt kaikkien tsekattavissa ja luonnollisesti koko räppikansan huulilla. Eiköhän paineta playta ja napata vielä Chosen Onelta kommentit!

Sanasta sanaan, mun riimit muistiin kirjoittakaa/ sillä tulevaisuudessakaan, ei meitä voita kukaan, uhosi nuori Elastinen Fintelligensin ekalla albumilla noin 20 vuotta ajassa taaksepäin. Vaikka Ela tuolloin tuskin tiesi olevansa vielä jonain päivänä jäsen Profeetat -nimisessä kokoonpanossa, niin jonkinlaista ennustajan vikaa hänessä on jo nuorena ollut, nimittäin mies todella on onnistunut edustamaan suomiräpin kirkkainta kärkeä aina tähän päivään saakka. Niille, joille Kimmon menestys tuli puolestaan yllätyksenä, voisi hän mitä puhtaimmin omatunnoin tosiaan todeta: Mähän sanoin!

Kun kerran lähdetään puhumaan suomiräpistä ja sen kirkkaimmasta kärjestä, on samassa lauseessa ehdottomasti mainittava myös Gettomasa. Vaikka Markkanen jäikin koriskentällä toistaiseksi päihittämättä, on ainakin räppigeimi pelattu Masan toimesta läpi ja haastajat jossain kaukana perässä. Miehen nextiä pelimuuvia onkin odotettu lievästi sanottuna malttamattomin mielin.

Mutta siis mitä helvettiä, Elastinen X Gettomasa -yhteisbiisiä en ainakaan itse osannut tähän kohtaan odottaa, enkä varmasti ole ainoa ja jo tuossa mielessä liike on nerokas kummaltakin herrasmieheltä. Pakko silti sanoa, että heti kombosta kuultuani sain kuitenkin ahaa-elämyksen, että vittu niinpä, tottakai Elan ja Masan pitää duunaa träkki ja tuo fiilis vain vahvistui, kun kappaleen viimein kuulin.

Kun kaksi oman sukupolvensa ehdotonta vuohta isketään samalle raidalle, kuten tässä tapauksessa on käynyt, olisin suorastaan pettynyt, jos träkillä ei esiintyisi oikeutettua keulimista sekä skillien väläyttelyä. Onnekseni sitä kuitenkin piisaa koko rahan edestä ja jopa niinkin paljon, että kertsi on jätetty kokonaan pois, mutta kuka sellaista kaipaa!

Vaikka Gettomasa hallitseekin keulimisen jalon taidon räpeissään, ei miehellä tuntunut enää haastattelussa olevan tarvetta itsensä haippaamiseen, vaan hän luottaa biisin puhuvan puolestaan ja sehän puhuu. Turhaa egoilua ei ilmeisesti ollut läsnä kappaleen työstöprosessinkaan aikana molempien artistien suurista statuksista huolimatta.

-Biisi oli yhteinen idis ja työskentely sujui enemmän kuin luontevasti, Gettomasa kiittelee.

Videosta pakko sanoa vielä erikseen, että herrojen yhteen pelaaminen näyttää luontevalta myös siinä ja tulee hyvä fiilis, kun jäbät vaikuttavat aidosti fiilistelevän toistensa settejä. Masa paljasti myös hauskan yksityiskohdan kulissien takaa:

-Soitin Elalle kappaleen biitin ensimmäistä kertaa lentokoneessa.

Toivotaan, että biisi saa jatkoa, sillä Elastinen X Gettomasa -lätty olisi sellaista dreamteam-kamaa, että ei jeesus! Sitä odotellessa voimme nykyhetken- ja tämän uuden biisin lisäksi fiilistellä myös menneitä, kun Masa paljasti vielä suosikkiträkkinsä Fintelligensiltä:

-Tosi vaikee. Sanotaan nyt tällä kertaa Tän tahtiin.

View this post on Instagram

Perjantaina.

A post shared by Gettomasa (@kapteeniupponalle) on