Nykyään Kokkolassa vaikuttava Mc Kajo julkaisee Youtube -kanavallaan Mestarisessarit -nimistä videosarjaa, jossa joka viikko ilmestyy uusi freestyle/streetstyle. Idean mies on saanut Crooked I ‘lta, joka tekee niinikään Hip Hop Weekly -videosarjaa kyseisellä konseptilla. 24.2 ilmestyi Kajon sarjan neljäs video ja Featin toimitus päätti kysellä miehen viimeiset kuulumiset.

Mitäs miehen kevääseen kuuluu ja onko keikkarintamalla vilkasta?

Hyvää kuuluu, levyn ilmestymistä odotellaan. Mä keikkailen säännöllisesti ja niin paljon, kun pystyn. Viimiset puolitoista vuotta oon saanu siitä elantoni.

Nice. Kuinkas monta Suomenmestaruutta sulla jo olikaan vyön alla?

Kolme, vuosilta 2009, 2011 ja 2015.

MESTARISESSARIT #1

Aivan. Niin tosiaan levy on tulossa. Kuinka pitkä platta on kyseessä, onko vierailijoita ja minkälaista matskua on luvassa?

Levyn nimi on “Tää on Vast Alkuu” ja se sisältää 10 biisiä. Vierailijoina on Paleface, Puppa J, Sinikka Sokka, Monna Kamu, Vicci, Eepi Boloks, Illmasta ja Mano. Punainen lanka liittyy varmasti ennen kaikkea omaan räppityyliin ja ajatusmaailmaan. Kaikki biisit näyttävät ja kuulostavat enemmän tai vähemmän just multa, vaikka mukana onkin paljon erityylistä kamaa ja yksi äänittämättä jäänyt kappale peräti 10 vuoden takaa. Aiheet vaihtelevat aina iskulinjasta politiikkaan ja rakkauslauluista pilvenpolttoon.

Kuka levyn muuten julkaisee?

Julkaisijana on Mundo Productions. Mano&Aitoaho pistivät pystyyn viime vuonna ja sehän on tollasta rehtiä, helvetin hyvää meininkiä, joka kasvaa koko ajan. Ja turkulaista! Artisteja on tällä hetkellä meikän lisäksi just Mano&Aitoaho, Illmasta ja Vicci.

MESTARISESSARIT #2

Kuinka paljon sä friistailaat tätä nykyä?

Friistailattua tulee tosi paljon ja tuntuu, että enemmän ja paremmin kun koskaan aikasemmin ja vire on kohillaan. Ei ehkä mitenkään järjestelmällisesti et “nyt treenataan”, vaan ihan vahingossakin joka päivä. Kun näkee asioita ja kuulee uusia sanoja, niin ne lähtee heti pyörimään riimeinä päässä. Oon nyt tässä viimisen vuoden heittänyt soolokeikkaa ensimmäistä kertaa säännöllisesti ja kyllä about puolet keikasta on friistailausta.

Mistä sait idean tähän Mestarisessarit -sarjaan?

Idea on kopsattu suoraan suuresti ihailemani Kxng Crookedin Hip Hop Weekly -sarjasta, joka pyörii tälläkin hetkellä. Tosin hän aloitti jo vuoden alussa ja meinaa jatkaa koko vuoden, kun taas meikä ajatteli julkaista näitä levyn ilmestymiseen asti. Eilen tosiaan julkaisin neljännen osan.

MESTARISESSARIT #3

Onko nuo tulevan levyn biisit tehty myös freestyle -sessarien pohjalta, vai oletko istunut kynä kädessä alas?

Yhtä biisiä lukuunottamatta kaikki on ihan kirjoitettuja. Tää yks kyseinen biisi on “Tsekkaa Mun Flow” ja mä oon esittänyt sitä paljon keikoilla. Siihen on kertsi syntynyt friistailaamalla himassa ja sit myös verset on friistailattu studiolla. Äänitettiin vaan niin kauan ottoja, kunnes tuntui et nyt tuli hyvät. Sama keikoilla; kertsi pysyy samana, mutta verset on aina vapaata pudotusta.

Okei. Kiitokset haastattelusta ja jäädään odottelemaan tulevia sessareita ja levyä!

Kiitos Featille!

MESTARISESSARIT #4