Rehtivee julkaisi hetki sitten biisin nimeltä Se näytti ihan multa, jossa artisti yhdessä KähinäPaten kanssa kertoilee rempseään ja huvittavaan tyyliin keppostelun maailmasta. Kappale ilmestyi Överdogin kautta ja on Rehtiveen ensimmäinen julkaisu tulevalta pitkäsoitolta.

 

 

 

 

Somessa voi silloin tällöin bongata sen yhden memen, joka liittyy aikuisuuteen. Erilaisista toteutustavoista huolimatta pointti on aina sama, ja se menee jotakuinkin näin: “Ilmeeni kun tajuan, että tulen olemaan aikuinen loppuelämäni”. Ilme on aina tietysti jotakin kauhistuneen ja pelästyneen ja järkyttyneen välimaastosta, kuin kyseisen asiaintilan valkeneminen synnyttäisi halun paeta kauas kauas pois, mieluiten takaisin lapsuuteen tai vaikkapa mielikuvitusmaahan, jossa velvollisuudet eivät paina eikä omilla teoilla ole seurauksia.

 

Rehtivee on onnistunut toteuttamaan kyseisen mielikuvitustodellisuuden onnistuneesti tällä aikuisten planeetalla, ja hän kertoo siitä nyt virnuillen uudella biisillään Se näytti ihan multa, joka antaa esimakua tulevasta pitkäsoitosta. Mukana poikien kolttosista riimittelemässä on KähinäPate, joka on Överdogin uusimpia kiinnityksiä. Biisissä kertoillaan huolettomaan sävyyn elämänasenteesta, joka vaatii kaikenlaista teppostelua sekä muiden kustannuksella pilailua pysyäkseen virkeänä. Aikuisuus tympeine velvollisuuksineen ei paljoa kiinnosta, jollei arkea saa maustaa metkuilla, jotka juontavat juurensa ihmisen varhaisvuosista.

 

 

Kappale on rempseä ja riehakas, eikä siinä paljoa seurauksia pohdiskella. Vähän saattaa roiskua yli ja mielipahaa syntyä, mutta siitä viis kun pojat tekevät poikien juttuja. Yleisfiilis biisissä mukailee saumattomasti sitä huolettomuuden ja keppostelun mielentilaa, joka Rehtiveen päänsisäistä todellisuutta määrittää, ja jotenkin lopputulos onnistuu tasapainoilemaan sen verran ovelasti vilpittömyyden ja itsevarmuuden taitekohdassa, että kuuntelijan on mahdoton pahoittaa mieltään.

 

Ei sillä että niin heppoinen sivuseikka kuin jonkun närkästyminen saisi Rehtiveetä tai KähinäPatea pysäytettyä. Jäbät kun ovat kehitelleet oivat keinot kiertää mahdolliset ikävät seuraamukset, joita jekkuilulla ja hölmöilyllä ikävä kyllä saattaa olla: “Ei se ollu meikä, se vaan näytti ihan multa”. Siinäpä yksinkertainen mutta kekseliäs tapa kiertää kaiken maailman syytökset: havaintovirheeseen vetoaminen. Jos ainoa todiste syypäästä liittyy ulkoisiin ominaisuuksiin, kuten kolttosten suhteen usein tuppaa käymään, sen kuin vyöryttää vastuun ulkopuolelle. Maailmahan on pullollaan ihmisiä, joten väkisinkin joku niistä muistuttaa itseä, eikö niin? Joten todellinen syyllinen ilkitekoon saattaa yhtä hyvin olla tämä toinen tyyppi. Seems legit.

 

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

 

🔌

Henkilön KähinäPate (@kahinapate) jakama julkaisu

 

Mutta jos ollaan hetki vakavissaan, on biisi ihan oikeasti pelkkää hyvää mieltä. Vaikka sen asetelma voi monessa mielessä tuntua kyseenalaiselta, on kappaleen huokuma fiilis kaikista ratkaisevin tekijä. On selvää, ettei kukaan tarkoita mitään pahaa, vaan haluaa yksinkertaisesti ottaa ilon irti elämästä itselleen ominaisimmalla tavalla. Vastuunkantoa voisi toki opetella, sillä kun saattaa olla yllättävän myönteiset vaikutukset omaankin elämään, mutta niin kauan kuin se homma ei inspaa niin mennään näillä. Loppujen lopuksi nimittäin “En mä meinaa mitään pahaa, mun mielest jengin trollaaminen on vaan huvittavaa”.