Usein, kun kaksi teknisiltä taidoiltaan niin ansioitunutta kaveria kuin Ode ja Nikke Ankara laitetaan samalle raidalle, voisi olettaa lyriikoiden keskittyvän siihen klassiseen wäkkiämseiden liiskaamiseen. Miehet ovat kuitenkin päättäneet ottaa kopin lievästi sanottuna vakavammasta sekä monia meitä suomalaisia riipaisevankin läheltä koskettavasta aiheesta ja lopputuloksena on yksinkertaisesti aivan helvetin koukuttava biisi. Ode itse kuvailee kappaleen aihetta näin:

“Lyhyesti, biisi kertoo rikkonaisuudesta, itsetuhoisesta tavasta elää ja sen tiedostamisesta, tässä katsotaan peiliin”

Tämä kyseinen Heikki Anttosen tuottama biisi ei ole kuitenkaan suinkaan ensimmäinen kerta, kun kumilankamaisen venyvästä flowstaan tunnettu Ode osoittaa monipuolisuuttaan muusikkona ja biisinkirjoittajana. Samaa sopii toki sanoa myös träkillä vierailevasta suomirap-suuruudesta Ankaran Nikestä, joka kommentoi biisiä seuraavasti:

“Tää lähti Oden ideasta, biisin alkuperäinen nimi oli Glitch, ennen kun kertsi synty. Se kertoo aika selkeesti, miten jotain on vialla ja on aika paljon häiriöitä kupolissa. Itelle oli helppo kirjoittaa, kun noita mielenterveysongelmia on ollut pidemmähkön aikaa. Tein kuitenkin aika selkeen verseen siitä, miten oon muuttunu synkempään suuntaan ja miten sitä välillä kaipaa yksinkertaisempia aikoja”

Kaksi toisiinsa verrattuna varsin erilaista, mutta sitäkin tiukempaa räppityyliä täydentävät kappaleella mainiosti toisiaan ja kertosäkeistön kaikessa haikeudessaankin niskan nyökkymään saava melodia nitoo koko homman nerokkaasti yhteen. Lisäksi kaltaisteni räppinörttien kappaleelta mahdollisesti kaipaamat monimutkaiset multiriimittelyt ja oivaltavat kielikuvat ovat vahvasti läsnä nekin. Kuulostaakin siltä, että jos joku kappaleella oikeasti onnistuttiin tappamaan, on sen oltava biitti! Itseäni jäi vielä suomirap-fanina kiehtomaan, mistä Ode keksi kysyä muun muassa Aivotonta Räpätiräpää -videoilla liekkejä sylkenyttä Nikke Ankaraa mukaan juuri tämän tyyliseen vetoon. Ode vastaa kysymykseen näin:

“Meil on kaikilla omat synkät puolemme, laitoin Nikelle kaks erilaista vaihtoehtoa ja tää iski siihen. Nikke kirjoitti tähän versen parissa tunnissa. Oon dikannu Ankaran meiningistä jo sen ekoista Youtube- sylkyvideoista. Erittäin talentti, tekninen ja monipuolinen artisti”

Ode kertoo myös tulevan albuminsa valmistuvan ensi vuonna. Jäämmekin mielenkiinnolla odottamaan, mitä tämä maestro seuraavaksi keksii rap-musiikin ystävien iloksi. Mies Kenet Haluan Tappaa laittaa ainakin odotukset korkealle.