Dilemman seuraavan levyn toka singlejulkaisu Missä sun sydän on pamahti pihalle videon kera. Artisti kertoo luomisprosessin aikana etsineensä ulospääsyä rajoista sekä maneereista, joten ilmankos uusi kappale kantaakin mukanaan raikkautta ja rohkeutta.

Tarttuvaa kertsiä, positiivista asennetta, vinkuvaa kitaraa ja runopoikamaista herkkyyttä. Nuo sanat nousivat ensimmäisinä mieleeni laskiessani kuulokkeet korviltani, kun olin juuri tsekannut träkin ekan kerran.

Dilemma näyttää tuoreella raidallaan sydämensä lisäksi jälleen valtavan potentiaalinsa ja miehen kehitys artistina on kerrassaan inspiroivaa seurattavaa. Missä sun sydän on – kappaleesta ei ole väkisin yritetty leipoa hittiä, vaikka kaikki hittikappaleen ainekset ovatkin siinä läsnä. Suuhun jää kuitenkin freshi maku, sillä tietynlainen huolettomuus huokuu sen läpi.

-Tää biisi ei missään vaihees ees käyny pöytälaatikos. Meil oli studiol käymäs Shiraz Lane -bändin kitaristi Jani Laine. Se soitti meille jotain ysäridisco-rokkii ja naureskeltiin, et kokeillaan tehä tälläst. Sit tehtii biisi ja lähetettiin labelille. En todellakaa kelannu, et biisi ikin menis julkasuun, saati ois sinkku. Ja just siks päätettiin, et tää julkastaan.

Koko uutta levyy tehdessä oon menny sitä päin, mikä pelottaa ja tuntuu vieraalta. Pyrkiny hylkää paljon maneereiks jääneit juttui. Esimerkiksi mul oli joku pakkomielle mahdollisimman orgaaniseen musaan. Nyt olin, et fuck that. Se on kuumottavaa ja hiton palkitsevaa, Dilemma avaa uutta luomisvaihdettaan.

Artistin sanat pelottavia -sekä vieraita asioita kohti käymisestä jäivät kummittelemaan mieleeni, eivät kuumotuksena tosin, vaan kasvavana mielenkiintona tulevaa albumia kohtaan. Mikäli maneereita vastaan mittelöintiä on todella harjoitettu levyn jokaista kappaletta tehdessä, onko albumilla kuitenkin jokin tietynlainen teema, vai onko juuri teemattomuus itsessään se teema?

-Imo kun venyttää omii rajojaan, siin on kyse ennen kaikkee ittensä voittamisesta. Uuden asian hyväksyminen, sen käyttöönotto ja lunastaminen. Kuitenkin, kun hyväksyy oman keskeneräisyyden ja ittensä oppilaana, voi mun kokemuksen mukaan lunastaa oman potentiaalinsa.

Tän oivalluksen kautta oman ittensä rajattomuus on levyy tehdessä muodostunut sen kantavaks teemaks, kiteyttää Dilemma.