Viikon Valitut #49: Tällä viikolla huomion saivat Ill Kirill, Raipati ja Tre-Funk III

Viikon Valitut -juttusarjan tarkoituksena on kerätä joka viikon torstaiksi viimeaikoina julkaistuja teoksia yhteen artikkeliin useammalta eri tekijältä:

Ill Kirill – Kaavoihin Kangistunut

Itä-Helsinkiläinen, mm. Dagger D:n ja Eepi Boloksin kanssa yhteistyötä tehnyt Ill Kirill tiputti uuden musavideosinkun Kaavoihin Kangistunut. Biisi kertoo elämän inhorealistisuudesta, siitä kuinka kärsimyksen ja kovien kolhujen kautta ihminen oppii arvokkaita oppitunteja ja kasvaa oman itsensä näköiseksi. Vaikka kaavoihin ollaankin hieman kangistuneita, se ei silti estä etenemästä nextille levelille! Lopussa kuultavan huikean kitarasoolon taituroi Skotti, bängäävästä biitistä vastaa Uno Bueno ja osittain simppelin, mutta silti todella toimivan perinteisen räppivideon on duunannut Jesse Lagus.

Oon vaan niin häiriintyny / 
Kapeekatseisten silmis ku oon vaan niin päivittyny /
2.0 tietosuuden taajuus /
Oli pakko käydä syväl, että sai ne muurit kaatuu /
– Ill Kirill

IG: illkirill
FB: illkirill


Raipati – Antimateria

Parhaiten legendaarisesta lappeenrantalaisesta Kaucas -kokoonpanosta tunnettu räppäri Raipati julkaisi 20-vuotta odotetun sooloalbuminsa RAI HARD. Levyllä on yhteensä 15 kappaletta, joissa vokaalihommista vastaa pääasiallisesti mies itse. Muutama vierailijakin levyltä kuitenkin löytyy – feattaamassa ovat Aztra, Laineen Kasperi ja Jahvice. Tuotannon puolella puikoissa ovat Aztran ja Laineen Kassun lisäksi mm. DJ Polarsoul ja DJ PeeÄl. Tyylit ovat raakaa tiputtelua ja originaalia saundia läpi pitkäsoiton. Albumin avausbiisi Antimateria on varustettu näyttäviä visuaaleja sisältävällä musiikkivideolla, josta on huolehtinut Ville Seppänen.

IG: raipati28
FB: Raipati


Tre-Funk III – Monoliitti

Tämän vuoden viimeisten viikon valittujen viimeisenä nostona toimii Haamun, Hannibalin ja 6mäkin muodostaman Tre-Funk III -kokoonpanon musiikkivideosinkku Monoliitti. Biisi on porukan esikoisalbumilta Planeetta Funk (2016). Psykedeeliset avaruusvisuaalit sopivat hyvin samaan yhtälöön funkkihommien kanssa. Vaikka aika ei ole raitaa saundillisesti kuluttanutkaan, kappale on kuitenkin sen kolme vuotta vanha – biisin nosto toimiikin varmasti muistutuksena yleisölle siitä, että tämä ryhmittymä ei ole häviämässä mihinkään! Juuso Aallon käsialaa oleva video on sen sijaan tuoretta tavaraa (julkaisupäivä 22.12.2019). Poppoolta on huhujen mukaan luvassa uutta materiaalia ensi vuoden puolella.

IG: trefunkthree
FB: Tre-Funk III


MIKÄLI OLET KIINNOSTUNUT TARJOAMAAN JULKAISUASI  JUTTUSARJAAN, LAITATHAN ITSESTÄSI JA JULKAISUSTASI ESITTELYN OSOITTEESEEN: [email protected]