Liiga palkitsee Orlandon sijoituspelien parhaat.

NBA ilmoitti tiistaina antavansa tunnustusta palkintojen muodossa “kuplassa” pelattujen pelien perusteella. “Bubble MVP”-palkinto poikkeaa melkoisesti normaalin kauden MVP-palkinnosta jo erikoisolosuhteiden johdosta, mutta myös vain 8 pelin otannasta palkinnon saajan päättämiseksi.

Orlandoon tehtyjen järjestelyiden avulla kausi on saatu jatkumaan, mutta äärimmäisen rajoittavat olosuhteet ovat vaikuttaneet pelaajiin eri tavoin. Boston Celticsin Jaylen Brown kertoikin NESN:n haastattelussa “kuplan” käyvän monien mielenterveyden päälle, sillä pelaajat ovat täysin eristyksissä keskenään, ilman perheitään tai mitään kontaktia ulkomaailmaan. Brown kertoikin tilanteen tuntuvan siltä, kuin olisi töissä 24 tuntia vuorokaudessa.

Oloista huolimatta pelit ovat jatkuneet tasaisesti ja joukkueilla on enää muutamat pelit jäljellä ennen playoffien alkamista. Mutta kuka on ollut kuplan paras pelaaja? Listasimme Orlandon kovimmat suorittajat alle.

1. Damian Lillard

“Dame-Time” on ollut vahvasti läsnä kuplan peleissä. Lillard missasi 2 ratkaisevaa vapaaheittoa ottelussa Los Angeles Clippersiä vastaan (Josta seurasi pieni jälkipyykki), jonka jälkeen homma taisi mennä tunteisiin, sillä Dame D.O.L.L.A painoi seuraavaan kahteen peliin yhteensä 112 pinnaa ja 15 syöttöä 33-60 heittotarkkuudella (33-34 vapariviivalta). Portland onkin hänen johdollaan noussut vahvasti playoff-paikkataisteluun, joka ei ennen kauden uudelleenkäynnistystä näyttänyt täysin varmalta.

 

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

 

“Suckas pray and pray on my downfall but every time I hit the ground I bounce up like roundball” …

Henkilön Damian Lillard (@damianlillard) jakama julkaisu

2. Devin Booker

“Wet like I’m Book”. Devin Booker on kaikkien täydeksi yllätykseksi johdattanut Phoenix Sunsin 7-0 voittoputkeen Orlandossa, nostaen nuoren ja nälkäisen joukkueen kamppailemaan playoff-paikasta, joka olisi joukkueen ensimmäinen kerta sitten kauden 2009-2010. Suns onkin ainoa joukkue, joka on ollut kuplan pelien aikana voittamaton. D-Bookin itsensä huikea pelaaminen ei täytenä yllätyksenä tullut kellekään, joka häntä on seurannut (Malliesimerkki Bookerin pelaamisesta).

Booker on heittänyt keskimäärin 31 pinnaa ottelua kohden kaikissa peleissään ja Suns taistelee 8. sijasta Läntisessä konferenssissa loppuun asti Lillardin Trail Blazersien sekä Rookie Ja Morantin Memphis Grizzlisien kanssa.

 

 

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

 

BeLegendary

Henkilön Book (@dbook) jakama julkaisu

3. Luka Doncic

Jenkkianalyytikkojen epäilyn kohteeksi aluksi joutunut Luka Doncic laittoi tietämättömien suut kiinni jo tulokaskaudellaan. Doncic oli hankkinut kannuksena jo Euroopan kovimmissa sarjoissa johtaen Real Madridin Euroliigan mestariksi, ollen samalla kaudella liigan MVP (Euroliigan historian nuorin sellainen). Otteet eivät ole hyytyneet rapakon takana, vaan päinvastoin Doncic on jo toisella kaudellaan ollut varteenotettava MVP-ehdokas maailman kovimmassa liigassa.

Sama taso on pysynyt myös Orlandossa, Doncic onkin kahminut peleissä jo kolme tripla-tuplaa ja on tehnyt 31 pistettä, antanut 11 syöttöä ja ottanut 11 levypalloa peliä kohden kuplassa. Dallas on myös menossa kovaa kyytiä playoffeihin hänen ja toisen hienovaraisia epäilyksiä kohdanneen eurooppalaisen, Kristaps Porzingisin johdolla.

 

 

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

 

Great win !!🙌💪 #mffl

Henkilön Luka Doncic (@lukadoncic) jakama julkaisu

4. James Harden

Mielipiteitä pelityylillään jakava Harden on jatkanut tappavaa pelaamistaan Orlandossa, lisäten peliinsä kauan kaivatun ominaisuuden, puolustuksen. Harden oli vielä hetki sitten kuplan tilastoissa kärkipaikalla riistoissa ja onkin osoittanut kykenevänsä “Clamppaamaan” pelaajia halutessaan. (Tsekkaa Hardenin clutch-puolustus hallitsevaa MVP:tä Giannis Antetokounmpoa vastaan)

Hyökkäyspäässä otteet ovat olleet perinteistä Hardenia, hänen heittäessään vajaan 35 pistettä per peli sijoitusotteluissa. Rockets onkin turvallisesti playoffeissa hänen ja Russel Westbrookin johtamana.

 

 

5. T.J Warren

Kuplan villikortti T.J Warren on yllättänyt NBA:n seuraajat puun takaa heti ensimmäisistä peleistä lähtien. Indiana Pacersia edustava Warren avasi ketsuppipullon painaessaan jo ensimmäisessä pelissä Philadelphia 76ersia vastaan hämmästyttävät 53 pistettä. Sama meno on jatkunut siitä lähtien, tilastojen ollessa keskiarvolta 31 pistettä, 6,3 levypalloa, 1,3 riistoa ja 1,2 blokkia peliä kohden.

Miami Heat ja Jimmy Butler toivat ainoana pientä rajoitusta T.J:n dominointiin, jättämällä hänet vain 12 pisteeseen pelissä. Butlerilla ja Warrenilla olikin historiaa kaudelta jo entuudestaan ja pelissä tuntuikin olevan kana kynittävänä.

Pacers on myös turvallisesti playoffeissa, Indianan ollessa tällä hetkellä sijalla 5. Itäisessä konferenssissa.

 

 

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

 

Lil Doc

Henkilön TJ Warren (@t.warren1) jakama julkaisu

 

Tuleeko Orlandon kuplassa playoffeissa yllätysvoittoja vai jatkavatko ennakkosuosikit Los Angeles Lakers ja Milwaukee Bucks tähtiensä avulla suvereenisti voittoon? Jäämme seuraamaan liigan tilanteen kehittymistä innolla.

Featin NBA All-Bubble First Team:

PG: Damian Lillard

SG: Devin Booker

SF: Michael Porter Jr.

PF: T.J Warren

C: Denver Nuggetsin ensimmäisen Scrimmage-pelin avaus line-up