Turkulainen NCO on tiputtanut lyhyen ajan sisällä kaksi uutta, kovaa singleä ja mikäli kaikki menee suunnitelmien mukaan, uutta pitkäsoittoa päästään kuulemaan vielä tämän vuoden puolella. Mauno Gangin jäsen hylkäsi aikaisemman visionsa Roadlyfe -EP:stään, mutta nyt studiossa muhii 7741 -nimeä kantava albumi.

Tavoitan NCO:n aamupäivällä kotoaan rennoista sunnuntaitunnelmista. Mies asuu kimppakämpässä Turun ydinkeskustassa niin ikään Mauno Gangista tutun Fettin ja Stone Filmsin videotuotantoporukkaan kuuluvan Vikin kanssa. Artisti kuulostaa hyväntuuliselta, kesä on mennyt chillisti ja musiikkia on tehty lowkey -mentaliteetilla ja nyt työn hedelmiä on päästy jakamaan eteenpäin. Leipänsä erinäisillä musiikkialan töillä tekevä “Enska” onkin melko monessa mukana.

“Räppitouhujen lisäks tehny noita dj -keikkoja ja järkänny kemuja. Sit mä tuotan kans muita ihmisiä, vähän kaikennäkösiä hommia.”

NCO on julkaissut tähän mennessä Mauno Gang -yhtyeen materiaalin lisäksi 8 biisiä sisältävän Väsyttää -sooloalbumin vuonna 2017, tuplasinkun Sininen/Hotlas vuonna 2018 ja samana vuonna myös Kuben kanssa tehdyn yhteis -EP:n Poliittisesti Correcti.

Alunperin Jyväskylästä kotoisin oleva räppäri ei omien sanojensa mukaan ollut erityisen musikaalinen lapsi, eikä kotona musiikkia liiemmin edes kuunneltu. Kiinnostus räppiin heräsi yläasteikäisenä; koulun pihalla räppäiltiin ajanvietteeksi kaveriporukalla ja lopulta NCO iski Playstationin Singstar -mikin kiinni tietokoneeseen ja äänitteli huumorilla kavereilleen matskua.

Yläasteen jälkeen mies muutti Turkuun ja toi “mauno” -sanan mukanaan tuliaisena. Uuden kotikaupungin ensimmäinen räppikontakti oli Rosvo, jonka kanssa NCO alkoi hengaamaan ja sen myötä friistailaamaan. Alkuun mikkitoimituksen hoiti lähinnä Rosvo, jolle Enska teki biittejä MPC:llä, mutta ajan myötä artisti alkoi itsekin keskittymään enemmän myös räppäämiseen. Myöhemmin kaksikko tutustui muihin gangin jäseniin ja loppu onkin osa turkulaisen ja suomalaisen räpin historiaa.

Elokuun 9. päivä julkaistiin tulevan pitkäsoiton ensimmäinen single Silti. Biisi on eräänlainen vastaus “heittereille”; mitä tahansa katkerat suut spekuloivat tai luulevat, NCO hoitaa hommansa silti. Artistin itsensä tuottama biitti edustaa tyylilajiltaan melko puhtaasti vuosituhannen vaihteen klubisoundia, jota tullaan kuulemaan enemmänkin tulevalla pitkäsoitolla. Mies kertoo itsekin palanneensa kuuntelemaan kyseisen aikakauden tyylejä:

“Joo kyl salettii ottanu vaikutteita tosta 2000 -luvun alun klubiräppimeiningistä, tullu kuunneltuu aika paljon Pharrelia ja noita Neptunes -juttuja.”

Silti -biisi sai kylkeensä todella tyylikkään videon, joka on Mauno Gangin luottovideoporukan, myös Turussa pääkallopaikkaansa pitävän Stone Filmsin käsialaa. Myös videon estetiikassa on selkeästi elementtejä, jotka kumartavat vanhoille Pharrel Williamsin tekeleille. Oman twistinsä tuo mukaan muovailuvaha -animaatio, jota allekirjoittanut ei ainakaan muista kenenkään vielä suomiräppivideossa käyttäneen.

TSEKKAA ELOKUUN ALKUPUOLELLA JULKAISTU “SILTI” -VIDEO:

Albumin toinen single Veitola julkaistiin viime keskiviikkona ja biisin kertosäkeessä vierailee niin ikään Skorpionin rosterissa vaikuttava Ibe. Biitti on tällä kertaa melodista nykysaundia, tuottajina toimivat GoodJobLarry & Hundrikz ja räpeissä käsitellään haluttomuutta ryhtyä parisuhteeseen. Tunnetun tv -kasvon Maria Veitolan rooli biisissä on olla vain vertauskuva, viitaten MTV:llä pyörineeseen Yökylässä -sarjaan, jonka jaksoissa Veitola viettää yön milloin kenenkin julkkiksen luona. Samalla tavoin tässäkin biisissä rakkaustarinalle ei ole luvassa jatkoa, vaan se katkeaa aamuiseen lähtöön.

“Mä pidän coolin pääl ku Mister Freeze – Älä luota muhun – Pliis”

NCO julkaisi somessa videopätkän, jossa Maria Veitola soittaa, muka tuohtuneena ja oikeusjutulla uhaten videopuhelun palautteena nimensä liittämisestä biisiin. Ainakin videolla artisti vaikuttaa aidosti pelästyvän tulevia seurauksia, kunnes Veitola lopuksi paljastaa vitsailevansa ja kiittää kunniasta.

7741 -albumin on tarkoitus ilmestyä vielä tämän vuoden puolella ja eri tuottajia NCO kertoo sillä olevan kuusi. Mahdollisista singlejulkaisuista ennen pitkäsoittoa artisti ei halua vielä paljastaa mitään, joten jäämme odottamaan mielenkiinnolla, minkälaista materiaalia on luvassa.

 

FACEBOOK: https://www.facebook.com/NCOBRUH/

INSTAGRAM: https://www.instagram.com/ninodondada/?hl=fi

 

 

KUUNTELE TUORE “VEITOLA” -SINGLE: