Uutta Nopsajalkaa? Kyllä kelpaa! Kyseisen monilahjakkuuden tuore kappale Zen näki päivänvalon perjantaina ja tavoitin miehen vastaamaan muutamaan kysymykseen sen ympäriltä.

Nopsajalka on artisti, joka tunnetaan hyvin yli genrerajojen ja kaverin katalogista löytyy niin legendaarisimpia suomireggae-klassikoita, kuin koko kansan osaamia pop-hittejäkin. Muutama vuosi takaperin artisti ilmoitti lopettavansa uransa, mutta onneksemme palasi takaisin puikkoihin jo viime vuonna, jonka jälkeen olemme päässeet taas nauttimaan upouudesta Nopsajalka-matskusta.

Tuorein biisi Zen sopiikin keveydessään kesänviettoon kuin täydellisesti, mutta koska kyseessä on Nopsajalka, on mukana toki myös aimo annos sielukkuutta. Artisti itse kertoo biisistä ja sen synnystä näin:

-Tää on oikeestaan ainoo vähän enemmän fiilistelybiisi tältä tulevalta albumilta. Mul oli toi huukki mielessä pidemmän aikaa ja tehtiin siitä OP Beatsin kanssa useampikin eri versio. Välillä nää biisit on tämmösii työmaita, et pitää työstää, et löytää sen oikeen viban.

Kokopitkääkin siis vielä tulossa, otamme tiedon vastaan innokkain mielin! Pitkän ja monivaiheisen uran tehneen Nopsajalan kohdalla saattaa tosin olla haastavaa etukäteen täysin edes ennustella, minkä tyyppistä saundia on tuloillaan, nimittäin kaverin osaamisella ei tunnu olevan rajoja.

Hän kertoo myös musiikillisten vaikutteidensa kirjon olevan varsin moninainen.

-Mä oon musiikin suhteen ihan kaikkiruokanen. Jazzia, kantria, iskelmää, räppiä, klassista, edm:ää. Mul on jotenki sellanen asenne ollu aina, et yritän ymmärtää kaikkia genrejä ja niiden juuria. Musta musa on kuitenki aina ollu se ykkönen ja se, minkä kautta mä lähestyn kaikkea.

Kuten tiedämme, ainakin Nopsan juuret ovat vahvasti reggae-musassa ja sellaisia “koska Kapteeni Ä-ni tulee bäkkiin” -tyyppisiä kyssäreitä kantautuu kuulemma ajoittain edelleenkin hänen korviinsa. Artisti kertoo kuitenkin viihtyvänsä nykyään paremmin tiettyjen tekemistään rajoittavien raamien ulkopuolella.

-Reggaekulttuuria tuli larpattua sen verran kauan, että se tuntuu aina jotenki kodikkaalta. Siinä on mun tarpeisiin vaan vähän liian kapeat raamit. Kun se on kuitenkin tanssimusiikkia ja siin on omat lainalaisuudet. Vähän niinku tanssilavaiskelmässäkin!

Täl hetkellä mun oman musan tekeminen lähtee kuitenki tosi paljon sanotusten ehdoilla ja se musatyyli rakentuu sit sen mukaan, mikä toimii tekstiin. Mut jos täs joskus viel tulee fiilis tehä reggaeta, niin eihän sitä koskaan tiedä.

Tyylisuunnasta riippumatta, on Nopsajalan tuotannossa usein tavalla tai toisella laulettu rakkaudesta ja myös Zen sopii tähän kuvaukseen. Artisti avaa rakkauden merkitystä elämässään ja musiikissaan seuraavasti:

-Rakkaus merkitsee rauhaa ja turvaa mulle. Sitä, että tietää voivansa olla näiden ihmisten kanssa oma itsensä.
Poplyriikassa taas rakkaus tavallaan on sen genren määrittävä tekijä. Kaikki on suhteessa siihen.

Pyysin loppuun vielä Nopsaa heittämään lukijoillemme vinkit, millä keinoin loppukesästä tehdään mahdollisimman Zen.

-En mä tiedä. Siks mä ton biisinki tein. Kun mieli oli levoton. Meditaatio ja jonkulainen luontosuhde auttaa kyl jonku verran.

Ota träkki ja nopsan somet haltuun alta!