Huge L on kiistattomasti Suomen tuotteliain tuottaja -räppäri, jonka diskografian laajuutta on vaikea käsittää. Monen mielestä mies kuuluu myös sekä verbaalisesti, että saundillisesti maan parhaimmistoon. Ja vaikea on kyllä yrittää vastaankaan väittää. Mieleen muistuu lukuisia hetkiä, joina kotimainen räppi on kyllästyttänyt totaalisesti, mutta Hugen tuotoksien iskeminen soittimeen on taas palauttanut menetetyn mielenkiinnon. Räppäri julkaisi uuden singlen “Savage” ja toimitus otti herraan yhteyttä kysyäkseen päällimmäiset kuulumiset.

Morjes! Mitä äijälle kuuluu ja mitä kaikkea elämä pitää sisällään juuri nyt?

Hyvää kuuluu, kiitos kysymästä. Olen fiksannut moottoripyöriä tässä talven mittaan, kerran yritin käydä uimassa, mutta alkoi etomaan ja jouduin palaamaan kotistudiolle äänieristämättömään huoneeseen, jossa nukkuu kaksi pientä prinsessaa joka toinen viikonloppu. Viikolla käyn työpaikalla näyttäytymässä korvausta vastaan ja vapaa-ajalla hengailen nuoren seksipommin kanssa. Lisäksi teen kirjaa itsestäni, mutta en ole päässyt sisällysluetteloa pidemmälle, koska tuntuu ettei mulla ole sanottavaa itsestäni. Mielummin teen musiikkia taas vaihteeksi.

Haha, right on. Missäpäin asustat tällä hetkellä?

Muutin vajaa vuosi sitten Laajasaloon meren tuntumaan vuokralle, koska en halua enää omistaa asuntoa.

Koska ja mistä sulla on musan tekeminen alkanut?

Ysikytluvun loppupuolella kaikki aiemmat rämpytykset alkoivat konkretisoitumaan tietokonesoftien avulla. 2000 -luvun alussa rupesin keskittymään räpin tekemiseen Moden kautta.

Oletko sä pysynyt itse kartalla omasta diskografiasta; kuinka paljon niitä julkaisuja oikein on?

Niitä on suunnilleen reilu seitsemänkymmentä, mutta kuka niitä nyt laskee…

Shieet. Kuinka paljon sä käytät aikaa musisointiin?

Kyllä mä teen päivittäin. Päivästä riippuen joko sämplään, teen biittejä, miksaan, kirjoitan, räppään, tai autan muita niiden projekteissa.

Okei. Minkälainen setup sulla on käytössä?

SAAN VASTAUKSEKSI PUHELINLUETTELON MITTAISEN TEKNISEN LISTAN, JOKA PITÄÄ SISÄLLÄÄN KAIKKEA MAHDOLLISTA LEVYSOITTIMESTA MIKROFONEIHIN JA SYNTIKOISTA TRIANGELIIN.

Mitä sä ajattelet itse sun kulttiasemasta; lähes viikottain sun nimi tuodaan esiin jossain somekeskusteluissa, jotka koskevat suomiräpin kovimpia tekijöitä?

No enpä oikeastaan mitään, koska tykkään olla omassa kuplassa so last season.

Se on aika tervettä. Minkälainen sun oma musiikkimaku muuten on?

Mä kuuntelen niin viime kauden artisteja, kuten esim. The Stoogesia.

Minkälaisia ajatuksia sussa herättää tuo Nelosen monopoliasemasta käyty keskustelu, joka on ollut framilla tässä viime aikoina?

Onneksi en ollut Ollin tiimissä.

Jos katson taiteellisten lasien läpi, niin pakkohan se on myöntää, että kyseessä on kuvottava formaatti, jossa pärjäävät johtoportaan sanelua mukailevat, vuoden työntekijän titteliä havittelevat tyypit. Reipas, nuori ja nälkäinen tekee paljon töitä saavuttaakseen itselleen haluamaansa menestystä samaan aikaan, kun menestyneet ja jo tuomaripaikan lunastaneet haluavat ylläpitää saavuttamansa menestyksen. Artisti tämän formaatin ulkopuolella lakkaa tavallaan olemasta, jos peilataan massallisesti isoa kaavaa. Ymmärrän myös, että jos kyseessä on artistin eli tulonlähteen maksimointi, nostan sille kapitalistiselle hahmoituskyvylle samaa vanhaa lakkiani huomaten kuitenkin samalla, että kyseisen taikurin silinterihatusta ei nosteta kuulijan korville mitään hokkus pokkus -tasoista yllätystä.

Kyllä. Onko sulla tällä hetkellä jotain uutta projektia tulilla?

Ei oikeastaan. Ennen tein projekteja päällekkäin, nyt teen fiiliksen mukaan pöytälaatikkoon biisejä, joita sitten julkaisen sinkkuina, tai levyinä. Täällä on muutenkin ylitarjontaa, joten miksi spämmätä.

Vinkkaa muuten joku suomiräppibiisi, joka on viimeksi kolahtanut lujaa.

NCO ja Kube -Hygienia. Mut pelkästään huukki.

Aight! Kiitos äijälle haastattelusta!

Kiitos!

KUUNTELE UUSI LOISTAVA SINGLE “SAVAGE”, JOSSA VIERAILEMASSA BULLE: