Tampereen oma Pajafella on taas täällä. Uusi Fella, Fella, Fella -albumi ilmestyi tottakai 20.4 ja on erinomaisesti tuotettua, tyylipuhdasta trappia. Artisti ei niinkään keksi pyörää uudestaan, mutta hoitaa tonttinsa omalla tyylillään; persoonallinen ja letkeä flow yhdistettynä mataliin bassoihin toimivat kuin…420.

Nokialta alunperin kotoisin oleva mies julkaisi ensimmäisen mixtapensa Näsinneulahigh vuonna 2014 saaden sillä laajalti huomiota ympäri maata ja medioita. Seuraavana vuonna PME kiinnittikin jo artistin riveihinsä tuoden Fellalle entistä enemmän näkyvyyttä ja yhteistyökuvioita. Vuonna 2016 ilmestyi ensimmäinen label -julkaisu Luukku Auki -EP, jolta jo etukäteen julkaistujen Ikkunat Kiinni – ja Trap Lady -singlejen videot levisivät netissä kulovalkean tavoin. Kysymykseen ajasta ennen ensimmäistä mixtapea mies vastasi:

“Mä aloin räppäämään ala -asteella, 11 -vuotiaana. Sitä ennen mä olin soittanu kitaraa, käyny hiukan aikaa tunneilla. Mut ei se ollu sillee mun juttu. Räppiä mä oon tehny aikaisemmin toisella nimellä, harrastepohjalta.”

TSEKKAA “IKKUNAT KIINNI” -VIDEO:

Samana vuonna ilmestyi myös Puskist -mixtape, joka oli pienemmän profiilin Soundcloud -julkaisu. Kyseinen tapa saattaa olla yksi monesta tekijästä, joka selittää Pajafellan menestystä; mies on pelannut ns. kahta kenttää samanaikaisesti. Siinä missä suurempaa näkyvyyttä on saatu PME:n kaltaisen levy -yhtiön kautta, on tehty myös uskollisesti maanalaisempaa tavaraa sitä arvostaville ja suoratoistopalveluja vierastaville. Mies on myös vieraillut Djangomaynin EP:llä ja Skorpioni -yhtiön mixtapella.

Vuonna 2017 ilmestyivät sekä Mauno Gangin NCO:n kanssa yhdessä tehty Duunii ilman cveet –mixtape, että Luukku Auki 2 -EP, jolta Stockmann – ja JVG:n kanssa tehty Ihan liian leija -biisit vauhdittivat miehen uraa entisestään.

KATSASTA “STOCKMAN” -BIISIN VIDEO:

 

Toinen seikka, joka myös osaltaan ehkä selittää Pajafellan menestystä, on artistin tinkimättömyys biittien valinnassa. Käydessä läpi miehen diskografiaa ei löydä ainuttakaan biisiä, jossa biitti olisi “ihan ok”. Sama voidaan myös todeta uudesta Fella, Fella, Fella -albumista. Jokaisella levyn seitsemästä biisistä tausta on omassa tyylilajissaan erinomainen ja hypnoottisen koukuttava. Artisti itse luonnehtii uutta levyä seuraavasti:

“Tätä uusint projektii mä rupesin tekee tos viime kesällä. Aikasempiin verrattuna täs on vähän erilaisii tyylejä ja biisejä, laajemmalla skaalalla. Ei oo featteja ollenkaan, oon ainoo räppäri tällä levyllä. Tuottamas on ollu Goodjob Larry, jonka kaa mä oon tehny paljon musaa. Luukku Auki 2:lla on paljon sen biittei. Sitten on Cesar100, sen kanssa ollaan tehty aikasemmin. Sit Slushher, Essencebeats ja viel Cashbangaz. Kaikki on todella kovii tuottajii ja todennäkösesti tullaan tekemään tulevaisuudes lisää musaa.”

Uunituoreen levyn lisäksi myös merch -gamen kanssa on otettu seuraava askel. PME:n nettikauppaan ilmestyi tilattavaksi Pajafella Näsinneula HIGH 420 Pack, joka sisältää lasibongin, grinderin ja hupparin. Kaikissa tietysti tuttu Näsinneulahigh- logo.

“Jo pidemmän aikaa on pitäny saada ulos erilaista merchii just liittyen 420 -teemaan ja tällee. PME:lle on tullu paljon hyvää jengii töihin. Auttoivat viemään noit visioit maaliin ja niiden kans yhdes suunniteltiin toi grinderi,  bongi ja hupparimallisto. Toivottavasti on tulos lisää myöhemmin. Sen takia just meni aikaa, kun piti löytää hyvä paikka josta saa kunnon kamaa. Ne on ns. high quality, eikä vaan jotain muovista paskagrinderiä ja akryylibongia. Tarkoitus on tarjota hienoi tuotteita, Näsinneulahigh quality.”

 

Pajafella Facebookissa: https://www.facebook.com/pajafella/

Pajafella Instagramissa: https://www.instagram.com/pajafella/?hl=fi

 

KUUNTELE “FELLA, FELLA, FELLA” -ALBUMI: