HZÄ, Michael Black Electro, Pijall. Yahya Kayakin (syntymänimeltään Janne Hyttinen) julkaisutahti ei näytä olevan laantumaan päin. Menemättä sen pidemmälle historiaan, vuonna 2017 ilmestyi albumi 20-, seuraavana vuonna sekä 20+, että Jaguar ja tänään eetteriin ilmestynyt Isokuva on jo kolmas singlejulkaisu vuodelle 2019. Biisi on taattua Pijallia; pohdiskeleva ja syvätasoinen.

Uusi single tuntuu kiteyttävän artistin henkilökohtaisen suhteen musiikintekoon. Pijallia eivät niinkään kiehdo pinnalliset ja maalliset asiat, niiden sijaan kynä koittaa selvittää kaikkeuden mysteeriä. Liialliseen erikoisuuden tavoitteluun, tai epäselvään maalailuun ei silti sorruta, vaan teksteistä pystyy kuulemaan vahvasti myös analyyttisen syy -seuraussuhteiden pohdiskelun. Siinä missä osa artisteista harhautuu laskelmoimaan peilin edessä “cooliuttaan”, Pijall on Pijallia ja tekee Pijallia. Ja siitä hip hopissa on pohjimmiltaan kyse; tuo esiin omaperäinen näkemyksesi, oli työkalusi sitten kynä&mikki, levari&rumpukone jne.

TSEKKAA LOKAKUUSSA 2018 JULKAISTU “HARVESTI” -VIDEO: 

 

Isokuva jatkaa hyväksi todettua biisintekoreseptiä. Tuotannosta vastaa Kalle Karjalainen aka Elias Rosewood ja biitti on miellyttävän laidback sopivasti laahavine rumpuineen ja useammassa kerroksessa soljuvat kauniit melodiat antavat takuulla vokalistille enemmän liikkumavaraa perusasioiden tuolle puolen. Yksi Pijallin vahvuuksista on myös aina ollut erittäin miellyttävä flow ja on helppo kuvitella tekstien toimivan myös lausuttuna, ilman taustaa. Biisin syntyä artisti kuvailee seuraavasti:

“Biisi synty rehdisti ku kuulin yhden jenkkiräbäbiusan, mis mainittiin bigpic ja heti tiesin, et tost lähtis juttuu ja aloin skriivaa inspiroituneena mitä tuli sydämelle.”

 

Pijall Facebookissa: https://www.facebook.com/pijallisback/

Pijall Instagramissa: https://www.instagram.com/pijall_official/?hl=fi

 

KUUNTELE “ISOKUVA” -SINGLE:

Monsp Records 2019