Wu-Tang johtaja RZA tiputti uuden EP:n loppukuusta ja teos meni yllättävään suuntaan. Klaanipäälikkö nimittäin ottaa kuulijansa mukaan matkalle omien luovien blokkien murtamiseen. 

Wu-Tangin jäsenet aktivoituivat edellisenä vuonna videotuotantoihin ja tämä linja jatkuu. RZA:lla on kokemusta soundtrackien puolella ja Wu-Tangiin liittyvien videoiden tuottajana, mutta nyt mies on tehnyt myös uuden aluevaltauksen ohjaajana. Tänä vuonna ilmestyvässä Cut Thoat City-elokuvassa on nimekkäitä tähtiä, kuten T.I. ja Ethan Hawke. Ahkera ja monipuolinen tekeminen antaakin uskottavan statuksen inspiroida ihmisiä luovuuteen uudella julkaisullaan.

Teos muistuttaa jotain tuottajalevyn ja äänikirjan yhdistelmää, jossa legendaarinen RZA jakaa hengitysharjoituksia ja viisauksiaan. Taustat lipuvat rauhallisista tunnelmista sielukkaisiin ja tuimiin Wu-henkisiin biitteihin. Bobby Digitalinakin tunnettu mestari neuvoo kuulijalleen oikeanlaista asettumista miellyttävästä levollisesta asennosta normaalia hitaampaan kävelyvauhtiin. Myös teen juominen on mainitaan, sillä teos on luotu yhteistyössä Tazo Tea-brändin kanssa. 

RZA onnistuu vakuuttamaan ja kertookin olevansa tilanteessa elämässään, jossa parasta mitä voi tehdä on auttaa ihmisiä löytämään oikeat työkalut luovuutta rajoittavien blokkien murtamiseen. Apua voi tarvita naapuruston poika, turhautunut kitaristi tai taitojaan epäilevä kirjoittaja. Lyyrinen kokemus kuuluu ja RZA sanoo kaaoksen tulevan aaltoina, joita on vain opittava surffaamaan. 

Voin kuvitella mindfullness-hössötyksille hitaasti lämpeävien keski-ikäistyvien räppijäärien löytävän itsensä kivuliaasta risti-istunnosta, jos RZA:n kaltainen sankari siihen karismaattisilla neuvoillaan taivuttaa. Uutta pyöräytystä en kuitenkaan teokselle suo ja en usko sen olevan tarkoituskaan, ellei tarve joskus vaadi. Musiikki on miellyttävää ja neuvot on kerralla kuultu, joten mitään pitkäaikaista antia EP:stä ei saa, mutta projekti on mielenkiintoinen. Rytmitys hengitysharjoituksien, musiikin ja viisauksien välillä olisi voinut olla ensikuulemalta hieman hiotumpi ja etenkin miellyttävää biittiä olisi kuunnellut pidempään. 

Aihe ei kuitenkaan ollut vain julkaisuksi jäänyt tempaus vaan omistatuminen aiheelle on viety pidemmälle. RZA järjestää nimittäin Wu-Tangin syntyseuduilla Staten Islandilla ”Camp Zato”-nimistä leiriä, jolla aikuiset pääsevät ikonisen Wu-Gurun oppiin. Leirillä kuullaan viisauksia mm. hänen kirjastaan ”The Tao of the Wu”. Energiaa on iän tullessa opittu kanavoimaan ja Guided Explorations alkaa ja loppuu Wu-Tangin somejakin seuraaville tutuksi tulleella toivotuksella: ”Peace!”