Raappana julkaisi 7.2. uuden singlen Seittemän, joka rohkaisee periksiantamattomaan asenteeseen ja tuuleen nojaamiseen. Kannustavassa biisissä feattaamassa on BESS.

 

 

Vaikea puhua kaikkien puolesta, mutta aika varmaksi voinee sanoa sen, että tässä vaiheessa vuotta ja vuodenaikoja yhdellä jos toisella meistä lienee tarve saada hieman aurinkoa päivään ja motivaatiota sängystä nousemiseen. Kun pimeimmät ajat ovat virallisesti takanapäin, mutta jatkuva vesisade ja märät harmaat kadut tuntuvat kiemurtelevan loputtomiin, on vaikea asennoitua niin, että kyllä kevät ja reippaammat mielentilat ihan varmana vielä tulevat. Tai siis, asennoituminen on vaikeaa ennen kuin kuuntelee Raappanan biisin, jossa BESS aurinkoisella äänellään laulaa kertsin. Sen jälkeen helpottaa.

 

Seittemän ei tietystikään liity vain vuodenaikoihin. Tai ei ollenkaan, ellei sitten itse niin halua. Kappale on nimittäin rehellisen suora tsemppibiisi, jota voi soveltaa mihin tahansa elämänsä vaikeuteen tai haastavaan olosuhteeseen. Sen sanoma on universaalin vedenpitävä, jonka vaikutus ulottuu kaikista tukevimpiin elämän peruspilareihin.

 

Kappale pureutuu siihen yhteen asiaan, joka ei ole millään lailla tuurista tai ympäristöstä kiinni. Nyt keskitytään nimittäin omaan asenteeseen.

 

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

 

🌊🌊🌊 bisi doing nada! #swägää #swellii

Henkilön Raappana (@raappanaman) jakama julkaisu

 

Niinhän sitä sanotaan, että et voi muuttaa muita etkä ulkopuolista todellisuuttasi, ellet ensin muuta itseäsi. Kaikki lähtee sisältä. Jos olet ärsyyntynyt, vihainen tai menettänyt toivosi – kuka nämä kaikki tunteet käy läpi ja kuka niitä ylläpitää? Ei ainakaan se raivostuttava sähläkuski, joka aamuruuhkassa pilasi päiväsi, tai se ravintolan työntekijä, joka mokasi tilauksesi – mistä ikinä onkaan kyse, nämä tyypit ja tilanteet ovat tuhonsa tehneet ja sen jälkeen häipyneet. On enää sinä ja fiiliksesi.

 

Oma lohdullisuutensa on velloa niissä menneissä asioissa, jotka nykyisiä olotiloja ylläpitävät, mutta ne eivät kovin rakentavalla tavalla edistä mielialan kirkastumista. Sen sijaan olotilan tietoinen rakentaminen kohti korkeampia taajuuksia on asia, johon jokaisella meistä on aina ja koko ajan avaimet. Vaikka surun, ahdistuksen ja vihan kaltaiset tunteet helposti peittävät alleen toiveikkaammat ja rohkaisevammat mielentilat, kyllä ne siellä piilevät, resursseina joihin meillä on jatkuva pääsy.

 

Siitä meitä muistuttaa Raappana ja BESS, lempeällä ja jokaisen omaa kasvua tukevalla tavalla. Kappaleessa käydään läpi elämän karikoita sekä mahdollisia asennoitumistapoja, jotka voivat kuljettaa läpi kaikista hankalimpienkin paikkojen astetta kevyemmällä ja kannattelevammalla tavalla: “Kun kaiken jättää yhden kortin varaan / Tuuli puhaltaa niin korttitalo romahtaa”. Kyse on niistä perustuksista, jotka itselleen valaa. Jos pohja on kunnossa, ja jos on seitsemännenkin epäonnistumisen jälkeen valmis kulkemaan kohti kahdeksatta – silloin on luonut itselleen näkymättömän suojaviitan, jonka sisältä huokuu loputon tyyneys.

 

 

Toki elämässä tapahtuu jatkuvasti asioita, joita ei itselleen etukäteen olisi missään nimessä toivonut, ja pettymyksen tunteet ovat välttämättömiä. Seittemän ei onneksi yritäkään ylläpitää mitään väkinäistä optimismia, vaan kannustaa ennemmin ottamaan kohtalonsa omiin käsiinsä. Saa kiukuttaa ja harmittaa, mutta koskaan ei kannata jäädä marttyyrina rämpimään ikävien olosuhteiden armoille. Kun kerran ratkaisut löytyvät sisältämme, miksi ne jättäisi käyttämättä?

 

Kappaleen kannesta löytyvä kryptinen merkkijono on japania ja viittaa sanontaan, joka kuuluu jotakuinkin “nana korobi ya oki” ja tarkoittaa nousemista jokaisen kaatumisen jälkeen, tai suoremmin biisin nimeen liittyen “kaadu seitsemän kertaa, nouse kahdeksan”. Japanilaiseen mentaliteettiin kuuluu perinteisesti olennaisena osana tietynlainen sitkeys ja periksiantamattomuus, joka on osaltaan voimakkaasti muovannut kyseistä kulttuuriakin.

 

Tämän näkemyksen mukaan ei ole väliä sillä kuinka monesti mokaa tai epäonnistuu: aina kun kokee vastaiskun, ei muuta kuin suunnanvaihto ja kohti uusia seikkailuja. Oli näitä kertoja elämässä kymmenen, tuhat tai miljoona, ihan sama, sillä aina voi yrittää uusiksi. Varsin arvokas sanoma sisäistettäväksi, riippumatta siitä minkä maan kansalainen sattuu olemaan.

 

Pitää nojata tuuleen jos haluu et se kantaa