Skate SM lähenee ja haastatteluvuorossa on tällä kertaa yksi  pisimpään dekillä viihtynyt rullaaja Mikko Koski aka RadMike aka Rädäri. Mies on todistanut skeittauksen eri buumit, eikä lautaa olla hylkäämässä komeroon vielä pitkään aikaan.

Morjesta! Sulla on jo aika hyvin vuosia mittarissa aktiiviseksi skeittaajaksi…?

Moro! Kolmen viikon päästä täytän 48, eli nuori mies.

Jumalauta. Mitäs elämä pitää sisällään noin yleisesti?

Täällä mä asustelen Lohjalla vaimon ja 5 -vuotiaan pojan kanssa ja varastoduuneja teen.

Okei. Kuinka kauan sä oot jo rullannut?

Viime syksynä tuli 30 vuotta siitä, kun ekan oman laudan hankin. Eli aika kauan.

Olet DayOffin tiimissä, mistäs se lähti?

Joo. Eirtovaaran Mika mut siihen noin vuosi sitten kutsui ja olen otettu, että olen päässyt Suomen vanhimman skeittikaupan tiimiin.

Tunnetteko ennestään toisenne?

Ei tunneta ennestään. Mä kuulin jostain, että Eirtovaara on avaamassa uudestaan isänsä kauppaa ja sit me tavattiin tuolla Nummelan poolilla, hän kun on Nummelasta kotoisin. Sitä kautta meistä tuli hyvät ystävät.

Sun historiaan mahtuu varmaan muitakin tiimejä?

Joo no -95 pääsin skeitin SM: eissä Ponke’sin tiimiin ja siinä mä olin vuoteen 2003 asti. Siitä mä pääsin sitten Laminan kautta Tikarille ja siellä mä vedän vieläkin, Tikarin dekeillä. Hynninen Streetwearilla oon tällä hetkellä. Ja OSD Posse (Old School Department), se on kova porukka, vanhojen miesten tiimi. Ja sitten toi DayOff, siinä ne.

Minkä verran ehdit viettämään aikaa laudan päällä?

No tällai talviaikaan kerkee kerran, max. kaks kertaa viikossa. Kesällä sit tietty kerkee enemmän,saattaa käydä viisikin kertaa viikossa tossa lähiparkilla.

Oletko sä missä määrin käynyt ulkomailla skeittaamassa?

Jotain OSD Possen reissuja meillä on ollu, nyt mä oon käyny neljä kertaa Malmössa. Siel on aina vuoden alussa verttikisat, joissa näkee kaikkia vanhoja ammattilaisia. Ei muuten hirveesti tällasena perheellisenä ehdi.

Itsekin kun tuntee paljon skeittaajia ja on kuunnellut puheita olympialajiaseman puolesta ja vastaan, niin onko sulla jotain mielipidettä asiasta?

No skeittaushan ei ole urheilua ja olympialaiset mielletään lähes aina urheilujuhlaksi. Skeittaus ei oo siinä mielessä musta urheilua, kun siinä ei oo valmennuspohjaa. Mutta ei mulla oo mitään sitä vastaan, että se on olympialaisissa. Saadaan enemmän näkyvyyttä ja lisää parkkeja.

Olet varmaan saanut osasi loukkaantumisista noin pitkällä uralla?

Meikäläinen on selvinny aika vähällä. Toinen polvilumpio on vääntynyt, siitä tuli hermosärkyä. Mut ratkes leikkauksella. Jotain pieniä nyrjähdyksiä on ollu, mut mitään en oo murtanu ikinä. Olkapää lähti pois sijoiltaan, mut ei mitään sen enempää.

Oho. Kop kop sitten vaan. Sä olet lähössä myös tuonne SM -kisoihin, eikö vain?

Joo no vuodesta -95 asti oon osallistunut jokaisiin, niin eihän niitä voi väliin jättää.

Onko jotain muistoa ylitse muiden näiden kisojen osalta?

Se on varmaan se -95, kun sai sponssin. Pysty alkaa treenaamaan enemmän. Kun lauta meni poikki, niin haki uuden tilalle, eikä tarvinnu odottaa seuraavaa palkkapäivää. Iso kiitos Klasulle, että pyysi mukaan sillon. Ja Järvisen Timoa, joka ohjas mut Klasun puheille. Ja yleensäkin skeittauksesta on saanu satoja uusia kavereita.

Ketkä ovat muuten sellaisia nimiä, joita olet katsonut ylöspäin? Niin Suomessa, kuin ulkomailla?

No ulkomailta ainakin Mike Vallely ja Bill Danforth. Danforth on syy minkä takia itekin vielä skeittaa. Sekin vetää vielä. Suomesta Hynnisen Toni, ei sitä kovempaa äijää ole.

Mikä on sun viimeisin trikki, jonka olet saanut hangattua?

Mulle on toi 360 flippi ollut aina sellanen kompastuskivi, nyt se on alkanut jotenkuten menemään loivassa ditchissä. Flätillä en saa menemään. Mut joo, 360 kickflippi. Tai Treflip, niinku noi junnut sanoo.

Mikä musiikki saa äijän muuten syttymään?

Mä oon aika kaikkiruokainen, mut enimmäkseen heavymetallia ja skeittipunkkia tulee kuunneltua. Kunnon mättöä sen olla pitää. Manowar on yks kovimmista.

Sulla kun on noin pitkä aika skeittaamista jo takana, niin heitäpä jotain vinkkiä, että keitä junnuja kannattaa tällä hetkellä seurata Suomen kuvioissa?

Eetu Toropainen nyt tietysti heti ekaksi. En tiedä onko Jaakko Ojanen enää nyt niin junnu, mutta sitä kannattaa seurata ehdottomasti. Ja Viktor Höglund. Se on kova.

Asia selvä. Isot kiitokset äijälle haastattelusta!

Kiitos!

 

TSEKKAA MUUTAMAN VUODEN TAKAINEN PÄTKÄ: