Vuosituhannen vaihteen paikkeilla operoimisen aloittanut Ritarikunta julkaisi uuden Taitavasti Härnäät -nimeä kantavan singlen kesäkuun lopulla. Biisi edustaa tyylipuhtaasti bändin musiikillista linjaa, maanläheiset ja aikuismaisen pohdiskelevat tekstit istuvat loistavasti orgaaniseen ja reggaevaikutteiseen biittiin.

Lempi-Joesta, Chydeonesta, Jesse J:stä, Dj Oddjobista ja Dj Chuck Mainista koostuva turkulaisorkesteri jatkaa omaa linjaansa, joka on aina ollut tervetullut lisä kotimaisessa puhemusiikkikentässä. “Aikuisräpiksikin” luonnehdittu materiaali on oikean elämän makuista ja erottuu edukseen kaiken flexauksen keskellä. Siksi olikin mieltä lämmittävää, että miehet palasivat takaisin studioon vuoden 2011 lopettamispäätöksestä huolimatta. Tuolloin yhtyeen diskografia piti jo sisällään neljä kokopitkää albumia ja yhden promo -mixtapen. Kaksi ensimmäistä levyä, Saranat Avaavat Sanat(2001) ja Sanat Tavaraa Vastaan(2002) julkaistiin Ranka Recordingsin kautta ja Kroonisesti Akuutti(2005), Albumipromo TKUG Mixtape(2010) ja Ritarikunta -Albumi(2010) Monsp Recordsin kautta. Keväällä 2018 ilmestyi bändin “comeback” -levy Ei Oo Valmis ja senkin julkaisijana toimi Monsp.

TSEKKAA EI OO VALMIS -LEVYLTÄ JULKAISTU “VALMIS” -VIDEO:

Yhtyeen materiaalin lisäksi jäsenillä on ollut omia projekteja käynnissä läpi vuosien, kumpikin mc:eistä on julkaissut useamman soololevyn, Jesse J on keikkaillut  Konekonekone -bändinsä kanssa ja dj:t Oddjob ja Chuck Main ovat haluttuja levynpyörittäjiä rytmimusiikki -illoissa.

Tuore single Taitavasti Härnäät on Ritarikuntaa parhaimmillaan. Biitin orgaanisuus rullaa leppoisasti ja soundien valinta kertoo kypsästä tyylikkyydestä. Sama koskee tekstejä; RK:n räpit ovat aina olleet erittäin rehellisiä siinä, missä puhemusiikin teossa usein luisutaan turhankin lennokkaaseen menoon. Tämä voi johtua siitä, että kirjoittajat pelkäävät  materiaalin jäävän laimeaksi ilman räikeää provoamista. Chydeone ja Lempi-Joe jakavat aikuisten miesten ajatuksia elämästä, joka nyt ei todellisessa maailmassa useinkaan ole Amerikan unelmaa. Bändi kuvailee itse uutta singleä seuraavasti Monsp Recordsin sivuilla:

”Ollaan paljon mietitty, millasia biisejä meillä on edelleen tekemättä. Tän biisin aihio löyty yhden vuosien takaisen levyn työmaaparakista, ja osu aika lailla heti hermoon. Toisaalta tää on jotain, mitä ei olla koskaan tehty, toisaalta se on ihan sitä samaa RK:ta, jota ollaan ihan pian 20 vuotta edustettu. Musiikillisessa mielessä tässä on aikamoinen soppa; iskelmää ja reggaeta nyt päällisin puolin eniten. Tekstimielessä tää on varmasti kesäinen, mut myös ihan ympärivuotinen tunnelmakuvaus. Se on aikuisen erotiikannälkäinen, kotiinpäin suunnattu tunnustus.”

RK on rakentamassa uutta albumia ja Jesse J:n laatikosta on kaivettu esiin vanhoja demoja, joista jalostuu varmasti taas yksi erinomainen albumi. Sitä odotellessa voi tutustua bändin aikaisempaan tuotantoon, joka kuulostaa yhä yhtä tuoreelta, kuin julkaisuhetkenään.

 

Ritarikunta Facebookissa: https://www.facebook.com/ritarikunta/

Ritarikunta Instagramissa: https://www.instagram.com/ritarikuntaoffishall/?hl=fi

 

KUUNTELE “TAITAVASTI HÄRNÄÄT” -SINGLE: