Soundillaan viime vuonna kohauttanut Louie Blue tuottajansa Pepen kanssa haastattelussa.

Notes-EP nyt ulkona! Tarjolla siis taattua lounge/RnB electroa, sopien allasbileistä sunnuntaibrunssin kokkailuun ja yksinäisille pitkille öisille motareille – minne vain! Tsekkaa alta Featin toimituksen fiilikset EP:stä, haastisvideo sekä kaksikon kasaama soittolista.

 

 

Pohdiskelevan ja luuppaavan intron myötä herää tunne: aivan kuin ovi aukeaisi uuteen tilaan, jossa seinät koostuvat pumpulista ja kattona on utuisen sinertävä taivas. Louie Bluen debyytti-EP Notes on monella tasolla monitahoisempi matka kuin se ensivaikutelmaltaan antaa ymmärtää. Ilmapiiri on kevyt ja eteerinen, kyllä, mutta kuulijaansa kokonaisuus jättää jo ensimmäisellä kosketuksella kutkutuksen kuulla tarinaa lisää ja syvemmältä.

 

Suomalais-italialaisesta perheestä kotoisin olevan 18-vuotiaan Louie Bluen musiikillinen maailma sijoittuu johonkin, jota ei välttämättä perinteisessä kartassa ole olemassakaan. Jokin kappaleissa ja niiden luomissa mielikuvissa viettää kohti Jenkkejä, mutta ei suinkaan kohti nykyajan Yhdysvaltoja, vaan vuosikymmenien taakse, kun kiharahiuksiset naiset keimailivat kellohelmaisissa pilkkuhameissaan ja romansseja heräteltiin ujosti jättipirtelöiden suojista ihastuksen kohteelle virnistellen.

 

Soundi on moderni, mutta tunnelma niin viaton, että se vie aikojen taakse, sinne missä kaikki oli vähemmän monimutkaista kuin nykyään. Notes on kuin kuuman kesäpäivän automatka tyhjillä valtateillä, pysähdyksiä autioilla huoltoasemilla ja jännittävän matkakumppanin kanssa vaihdettuja äänettömiä hymyjä.

 

Ja sitten kuitenkaan EP:n maailmaa ei voi oikein kohdentaa. Kuten nimikin kertoo – Notes viittaa muistiinpanoihin ja merkintöihin – se on mielikuvia ja värejä, tunnelmia ja katkelmia olotiloista, tilanteista ja henkiin herätetyistä mahdollisuuksista. Se virvoittaa kuulijassa unohdettuja muistoja ja sivuutettuja tilaisuuksia – ehkä siksi, että vaikka kokonaisuus on selvästi ammattimaisella tiimillä loppuun asti mietitty ja hiottu, se on tematiikaltaan ja kerronnaltaan fragmentaarinen, enemmän puhki poksahtelevia ajatuskuplia kuin selkeitä alkuja ja päätepisteitä.

 

Katso haastisvideo:

 

 

Vaikka tarinalinjojen päädyt ovat irtonaisia, kulkee Notesin keskellä häilyvä mutta siitä huolimatta lopulta varsin kirkkaaksi rakentuva punainen viiva – tai ehkä tässä tapauksessa vaaleanpunainen, onhan EP:n ympäristö ehdottomasti pastellinvärinen. Kappaleissa nimittäin kuljetaan jotakin tiettyä kohti, tavoitellaan juuri sitä yhtä ja kaivataan juuri häntä, joka nämä kaikki inspiraationa toimineet fiilikset alunperin on herättänyt.

 

Romanttisten tunteiden keskipiste, jonka ympärillä leijuu salaperäisyyden aura, ja jonka tavoitteluun kuuluu jonkinlainen irrallinen haikeus – ehkä saavuttamattomuus onkin osa viehätystä, ja ehkä toiveikkuutta ylläpitää nimenomaan se, että ikävöinnin kohde on tarpeeksi etäinen, kuin kiiltokuva (vaikkakin kappaleet kuten Like that tuovat varauksettomaan ihailuun muitakin sävyjä).

 

Kappaleista huokuu nuoruus, mutta niistä nauttiminen ei suinkaan ole ikäsidonnaista. Kuka nyt ei haluaisi palata niihin alle parikymppisenä otettuihin vapauden ensiaskeliin, kun oma identiteetti kuoriutuu yhä selväpiirteisemmäksi ja surukin on pohjavireeltään huoletonta? Kokonaisuus on samaan aikaan tyylikäs ja unenomainen, skarppi ja usvainen. Vaarana näin harkitusti tietynlaiseksi rakennetussa kokonaisuudessa on, että se jää pintapuoliseksi, että siitä sulaa pois sielu, mutta Louie Blue on koko sydämellään läsnä. Sen kuulee kun malttaa kuunnella.

 

Onhan tämä nyt hiton taitava ja tunnelmallinen EP. Kuuntele se mieluiten heti.

 

Notes-EP Spotifyssa:

 

 

 

Tsekkaa alta Louie Bluen ja Pepen kasaama soittolista, jota kaksikko kuvailee näin: “Myöhäisillan loungelista RNB/indie/electro. Mellow vibes.”

 

 

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

 

27th

Henkilön louie blue (@blueberrylouie) jakama julkaisu

 

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

 

Henkilön Pepe Jean jr. (@pepejeanjr) jakama julkaisu